خبرگزاری شبستان//قم
اشاره:
کسب روزی حلال، طبق روایات رسیده به ما از سوی اهل بیت(ع) از عبادات بزرگ محسوب می شود تا جایی که فردی که برای کسب روزی حلال خانواده اش بمیرد، ثواب شهید را دارد.
اما عواملی باعث می شود که یک فرد برای امرار معاش زندگی خود به سمت کسب روزی حرام برود؟ برای روشن تر شدن ابعاد این مسئله گفتگویی را با آیت الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری انجام داده ایم.
حاج آقا کعبی! چرا برخی افراد به سمت کسب روزی حرام گرایش دارند؟
در فرهنگ اسلامی رزق و روزی بر مبنای ایمان به رزاقیت خداوند تبارک و تعالی تضمین شده است و اگر انسان از طریق حرام کسب روزی کند به همان اندازه از روزی حلالش را از دست می دهد و اگر از حلال کسب کند از حرام پرهیز می کند.
ایمان به رزاقیت خداوند و کار و تلاش و قناعت و اعتقاد به تاثیر وضعی روزی حرام در شقاوت و بدبختی و نابودی و فروپاشی سعادت و زندگی واقعی باعث می شود که انسان از راههای حرام اجتناب کند و اعتقاد به اینکه رزق حلال باعث صحت و عافیت و طول عمر و باعث اطمینان قلبی و خضوع الهی به درگاه الهی و نزول برکات الهی می شود.
در قرآن کریم رباخواری به مثابه جنگ با خدا اعلام شده است، واقعا چرا برخی به این نکته توجه نمی کنند و باز هم به سمت کسب رزق حرام می روند؟
سوء ظن به رازقیت خداوند باعث می شود که انسانها برای تامین زندگی و عدم اعتقاد به حرام و حلال الهی به سمت و سوی روز حرام کشیده شوند و اینکه از آثار وضعی روزی حرام بی خبرند و یا عبرت نمی گیرند، کسانی که ربا خواری می کنند اعلام جنگ با خدا می کنند و کسی که اعلام جنگ با خدا می کند شکست می خورد.
چگونه باید زمینه های کسب رزق حرام را در جامعه اسلامی از بین برد؟
ترویج ایمان و ارزشهای اسلامی، امر به معروف و نهی از منکر، استفاده از آموزه های اهل بیت(ع) در این زمینه و بیان هنری زندگی های موفق در اثر کسب روزیهای حلال و زندگیهای تباه شده در اثر کسب روزی های حرام در گرایش به سمت روزی حلال موثر است.
باید محیط مناسب بر اساس ایمان و تقوا برای مردم فراهم شود و کسب روزی حلال یک فرهنگ شود، یکی از شاخصه های اصلی تدین و کرامت و عزت است و خانواده های اصیل ایرانی همیشه به سوی کسب رزق حلال می روند.
آیا کسب روزی حلال می تواند از مصادیق جهاد اقتصادی باشد؟
پرهیز از اسراف و کسب رزق حلال از شاخصه های بارز جهاد اقتصادی است و جامعه ای که در آن تلاش و امید و ایمان و معنویت و فضیلت باشد جامعه موفق و سربلندی است.
پایان پیام/
نظر شما