به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سید البرز حسینی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه پنج آبان و پس از قرائت گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد وضعیت بازار سرمایه گفت: قرار بود سرمایه های خرد مردم به سمت بازار سرمایه هدایت شود و تراکم در دیگر بازارها با این اقدام تنظیم شود اما شاهد بودیم که مردم در این بازار نیز سرمایه خود را از دست دادند و ریزش بورس از تاریخ 19 مرداد آغاز و دلایل آن هم ابهام در عرضه دوم و یا پالایش بود.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تصمیم غلط وزارت اقتصادی ابهام در عرضه دوم و یا پالایش بر اثر بی تدبیری وزارت اقتصاد در انعکاس این موضوع بود که این تدبیری هم ناشی از اصرار بر باقی ماندن بر تصمیم غلط گذشته یعنی جلوگیری از کاهش پنج درصد به دو درصد در اسفند بود که منجر به حذف رییس قبلی سازمان بورس و اوراق بهادر و برخی اعضای هیئت مدیره شد. این تصمیم غلط شورای بورس حتی برخلاف قوانین و مقررات انجام و جزو اختیارات سازمان بورس و اوراق بهادار است.
همچنین، جلال محمودزاده نیز در رابطه با این گزارش گفت: معمولا افراد در دنیا به دلیل ریسک کم بازار بورس و نقد شوندگی سریع به فعالیت درا ین عرصه می پردازند. در مقطع کوتاهی شاهد سرمایه گذاری زیاد مردم در بازار بورس بودیم که سود زیادی نیز متعاقبا در این زمینه حاصل شد اما به دلیل نبود زیرساخت های این حوزه در ادامه شاهد آشفتگی در این بازار بودیم.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی آموزش فرهنگ سازی را از جمله مقوله های زیرساختی در بازار سرمایه عنوان کرد و ادامه داد: شفاف سازی وضعیت شرکت های حاضر در بورس امنیت زیادی دارد. متاسفانه برخی از شرکت های حاضر در بورس ورشکسته بودند و حتی وجود خارجی نداشتند و این عامل موجب شد نقدینگی مردم به سمت این شرکت ها برود و در ادامه شاهد آشفتگی در این بازار بودیم.
یعقوب رضازاده نیز در این رابطه با تاکید بر اهمیت زیرساخت های سازمان بورس گفت: اگر زیرساخت ها درست باشد، قطعا محل امنی برای سرمایه مردم است. متاسفانه زیرساخت های سازمان بورس برای سرمایه گذاری درست و شفاف نبود و همین باعث آشفتگی در این بازار شد.
نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: شرکت هایی که سابقه ورشکستگی داشتند در بورس سرمایه های خود را واگذار کردند که این سرمایه گذاری به صورت حبابی به مردم واگذار شد. سود کلانی در ماه های اول نصیب مردم شد اما در ادامه شاهد افت سود و ورشکستگی در این رابطه بودیم.
مجتبی یوسفی نیز در رابطه با این گزارش همچنین وضعیت بازار سرمایه گفت: متاسفانه نبود شفافیت در سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت های کارگزاری از جمله مشکلاتی است که در این رابطه وجود دارد. گفته شده است 17 هزار میلیارد سهام عدالت فروخته شده است اما معلوم نیست این حق مردم به چه قیمتی فروخته شده است.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: 20 میلیون نفر از مردم با در باغ سبزی که دولت نشان داده است در بازار بورس سرمایه گذاری کردند اما متاسفانه در ادامه شاهد بودیم که مردم سرمایه خود در این رابطه را از دست دادند.
همچنین، محمدرضا پورابراهیمی در این رابطه گفت: وضعیت بازار بورس علیرغم زیرساخت ها و قوانین موجود و مشوق های دولتی به دلیل کاستی ها و کوتاهی ها در حوزه مدیریتی در شرایط بغرنجی برای سهامداران به سر می برد. رسیدگی به این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که این بازار شرایط جدیدی در اقتصاد کشور ایجاد کرده است و این بازار بر روی فضای اجتماعی مردم تاثیر گذاشته است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کمیسیون اقتصادی در ماه های گذشته جلسات و مکاتبات متعددی را با دولت داشت و هشدارهای لازم را در رابطه با نحوه مدیریت به دولت داد و باید بگوییم زمانی که قیمت های بازار سرمایه و سهام شرکت ها به صورت غیر متعارف افزایش می یافت، نظارت بر این بازار دقیق نبود و چنین وضعیتی نیز قابل پیش بینی بود.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید با تصمیمات منطقی و کارشناسی اعتماد مردم به این بازار را برگرداندیم، خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم تا مردم نسبت به بازار سرمایه بی اعتماد شوند چرا که این بازار می تواند نقدینگی را کنترل کند.
محمد باقر قالیباف نیز پس از سخنان نمایندگان گفت: مهمترین کار بورس تنظیم گری حرفه ای در بورس به منظور تامین مالی تولید با نقدشوندگی است. واقعیت این است که چنین اتفاقی را در حال حاضر در بورس شاهد نیستیم.
رییس مجلس اظهار داشت: امیدواریم با استفاده از ظرفیت بازارگردانی و جذب نقدینگی برای تولید و نقدشوندگی در بورس طرح کمیسیون اقتصادی بتواند ضعف ها را برطرف کند.
نظر شما