محتوای زیارت عاشورا خود فریاد سندیت و مقبولیت است

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی زیارت عاشورا را از زیارت های زیرزمینی شیعیان خواند و گفت: دست بردن در این زیارت که حتی لعن های آن برخوردار از یک جهان بینی عمیق است، جایز نیست.

حجت الاسلام والمسلمین بهرام دلیر، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان این مطلب که در هر زیارتی سه رکن اصلی وجود دارد به خبرنگار شبستان گفت: زائر، زیارت شونده و ذکری که زائر در زیارتگاه بر زبان می آورد سه رکن اصلی زیارت را شامل می شود که هریک برای خود آدابی دارند و توفیق در بجای آوردن هریک از آنها به خلوص در قلب و رفتار نیاز دارد.

وی با بیان این مطلب که زائر برای ورود به زیارتگاه باید اذن دخول بگیرد، اظهار کرد: ایستادن و اذن گرفتن برای دخول پیش از تشرف به زیارتگاه ها ضرورت دارد و البته این آداب توسط شخصیت هایی همچون شیخ طوسی و علامه مجلسی نیز بیان شده است، این آداب در زیارت عاشورا که به قصد زیارت امام حسین (ع) قرائت می شود نیز باید رعایت شود.

حجت الاسلام دلیر اقامه دورکعت نماز پس از قرائت زیارت عاشورا را عامل اتصال زائر به خداوند دانست و تصریح کرد: اگر جز این کنیم نمی توانیم در برابر انسان کامل که همیشه حی است بایستیم در حالی که بر آگاه بودن او به زیارت و اذکار خود شهادت می دهیم، از این رو طهارت جسم و روح در زیارت معصومین (ع) باید در صدر قرار داشته باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی درباره سندیت زیارت عاشورا عنوان کرد: این زیارت از زیارت نامه های زیرزمینی شیعیان بوده است و گزاره های موجود در آن به دو بخش کلی تقسیم می شود، نخست گزاره های ایجابی، تولایی و اثباتی و دوم گزاره های سلبی، منفی و تبری جستن علاوه بر این اگر به لعن های این زیارت نیز توجه کنیم به خوبی درمی یابیم که جهان بینی عمیقی را در خود جای داده اند.

وی با بیان این مطلب که زیارت عاشورا امام حسین (ع) را نه به عنوان فرزند رسول خدا (ع) بلکه به عنوان اسوه عدالت معرفی می کند، ابراز کرد: علاوه بر این ایدئولوژی را مطرح می کند که سرشار از ظلم است و بر آن لعن می فرستد.

حجت الاسلام دلیر با بیان این مطلب که درباره محتوا و سندیت زیارت عاشورا قلم های بسیار زده شده است، افزود: باید توجه داشت که برخی از متون خود فریاد مقبولیت برمی آورند و اعتبار خود را اثبات می کنند، زیارت عاشورا نیز از جمله این متون است که حتی اگر سندی برای تایید آن نباشد سزوار قرائت است، چراکه با نام خدا آغاز شده و با سجده به درگاه او به پایان می رسد.

وی با نفی افزودن برخی از کلمات و عبارات به زیارت عاشورا به عنوان حدیثی قدسی ابراز کرد: باید توجه داشت که افزودن یا کاستن عبارات و کلمات به این زیارت ماثور که از معصومین به ما رسیده است، جایز نیست حتی هستند علما و بزرگانی که قطع زیارت و روضه خوانی مابین آن را جایز نمی دانند از این رو در زیارت عاشورا نیز افزودن ها به ویژه در بخش سلام ها که به امری رایج تبدیل شده است، جایز نیست.

حجت الاسلام دلیر با اشاره به عدم قرائت یکصد مرتبه لعن و یکصد مرتبه سلام زیارت عاشورا عنوان کرد: البته هنگامی که انتظار استجابت دعا با قرائت این زیارت را داریم شایسته است که که لعن ها و سلام های آن به تعداد مشخص شده قرائت شود، باید اعمال آن را نیز کامل بجای آوریم اما اگر ممکن نبود همان یک مرتبه و یا سه و پنج مرتبه نیز کفایت می کند.

وی درباره آثار و برکات قرائت زیارت عاشوار خاطرنشان کرد: اتصال به امام حسین (ع) و یاران و اصحاب باوفای ایشان، همراهی با حق و عدالت و انسانیت و عمل بر اساس اخلاص و انس با اهل بیت (ع) بزرگترین برکاتی است که مداومت بر قرائت زیارت عاشوار برای ما به ارمغان می آورد.

پایان پیام/
 

کد خبر 98676

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha