روحانیت؛ ایفاگر نقش اصلی در ایجاد، حفظ و گسترش موقوفات

مدیرکل اوقاف استان تهران با اعلام ثبت 53 وقف جدید در سال جاری که طیف ارزشی 4 تا 14 میلیارد ریال را دربر می گیرد، گفت: روحانیت در طول تاریح نقشی بی بدیل در حفظ، ایجاد و گسترش موقوفات ایفا کرده اند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حسین احمدیان، مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران در همایش گرامیداشت حاج ملاعلی کنی از پیشگامان جهاد اقتصادی با بیان این مطلب که نقش روحانیت در حفظ، گسترش و ایجاد موقوفات بی بدیل است، گفت: تنها در استان تهران بیش از 30 روحانی مبارز که اقدامات آنها منجر به هدایت وقف و موقوفات در مسیر صحیح شده است، شناسایی شده اند.

وی مرحوم حاج ملاعلی کنی را از جمله این شخصیت ها معرفی کرد و افزود: علاوه بر وی شخصیت هایی همچون مرحوم فیروزآبادی، نجم آبادی و دربندی در این راستا گام برداشته اند، البته حاج ملاعلی کنی در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نیز حضوری پررنگ داشته است.

حجت الاسلام احمدیان با اشاره به گستردگی موقوفات مرحوم کنی حتی در عراق و حجاز تصریح کرد: اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران با همکاری موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران برگزاری این همایش را برای تجلیل از اقدامات ارزنده این عالم مجاهد در دستور کار خود قرار داد و درپی فراخوان عمومی آن 50 مقاله علمی به دبیرخانه ارسال شد که برخی از آنها در صحن همایش ارائه می شود.

مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران ادامه داد: تشکیل شورای سیاستگذاری و ستاد اجرایی، چاپ دو هزار نسخه بروشور، انجام تبلیغات رسانه ای، ارتباط زنده با برنامه های مختلف صداوسیما، اعلام فراخوان عمومی مقالات همایش، طراحی تمبر یادبود، برگزاری جلسات کارشناسی با حضور علما و بزرگان، چاپ و انتشار ویژه نامه و ساخت مستند زندگی مرحوم ملاعلی کنی برای پخش از رسانه ملی از جمله اقدامات انجام شده دبیرخانه این همایش محسوب می شود.

وی با ابراز خرسندی از افزایش وقف های جدید در یک سال گذشته عنوان کرد: 53 وقف جدید طی یک سال گذشته شاهدی بر این افزایش است که ارزش ریالی آنها طیفی از چهار تا 40 میلیارد ریال را شامل می شود.

حجت الاسلام احمدیان ادامه داد: اداره اوقاف استان تهران در طول سال جاری 60 میلیارد ریال را به فعالیت های فرهنگی، 40 میلیارد ریال را به فعالیت های عمرانی، 60 میلیارد ریال را به عمران موقوفات، یکصد میلیارد ریال را به بخش سرمایه گذاری و بالغ بر 80 میلیارد ریال را به اطعام و اکرام در مناسبت های مذهبی تخصیص داده است.

وی با اشاره به اطعام هئیات مذهبی بزرگ تهران توسط این اداره خاطرنشان کرد: کمک به مستمندان با اعتباری بالغ بر یک 14 میلیارد ریال، کمک به دانش آموزان بی بضاعت با اعتبار 6 میلیارد ریالی، تامین هزینه های درمانی بیماران با اعتبار 13 میلیارد ریالی و کمک به طلاب با اعتبار 13 میلیارد ریالی از دیگر هزینه هایی است که از محل نذورات و عواید موقوفات توسط این اداره تخصیص یافته است.

بنابراین گزارش، حقانی، معاون موسسه مطالعاتی تاریخ معاصر ایران نیز در ادامه این همایش با اشاره به آغاز تهاجم غرب به ایران از ابتدای سلسله قاجاریه گفت: این تهاجم مقارن بود با تقابل و تعارض دو جریان فکری؛ نخست روشنفکرانی که غرب را عامل پیشرفت و ارتقای کشور می دانستند و دوم روحانیت اصیل که این ورود تهاجمی را تشخیص داده بودند.

وی با بیان این مطلب که روحانیت به خوبی استعمار را شناخته بود و می کوشید آن را به مردم نیز معرفی کند، ابراز کرد: طبیعی است که تعارض این دو خط فکری تبعاتی را نیز در پی داشته است که ما تا دوران انقلاب اسلامی شاهد آن بوده ایم و اقدامات جریان های روشنفکری باعث شد که دولتمردان زمینه عقب ماندگی کشور را فراهم کنند.

حقانی با بیان این مطلب که در چنین شرایطی مرحوم حاج ملاعلی کنی در برابر هجوم اقتصادی غرب ایستاگی کرد، افزود: وی آغازگر جهاد اقتصادی در کشور محسوب می شود البته جز مبارزه با قرارداد رویتر با شناخت صحیحی از مجمع فراموشخانه ابعاد تهاجم دشمن را در عرصه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شناسایی کرد.

وی یادآور شد: اقدامات این عالم مجاهد و فقیه به ویژه در مبارزه با استعمار خارجی باعث ایجاد خط تخریب و ترور شخصیتی علیه او شده است.

شایان ذکر است، همایش "گرامیداشت مرحوم حاج ملاعلی کنی" از پیشگامان جهاد اقتصادی و واقفان خیراندیش چهارشنبه، 21 دی ماه با حضور رییس مجلس خبرگان رهبری، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه و جمعی از شخصیت های سیاسی فرهنگی در تالار علامه امینی (ره) دانشگاه تهران برگزار شد.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 98617

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha