به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان ازسمنان؛ در شرایط فعلی والدین و دانش آموزان با مشکلاتی مختلف دست و پنجه نرم میکنند؛ برخی والدین عنوان میکنند که برعهده گرفتن نقش معلم و یا دستیار معلم در منزل مسئولیتی دشوار و از عهده آنها خارج است؛ میتوان این دغدغه والدین را درک کرد و پذیرفتن این نقش جدید برای والدین به چالش بزرگی تبدیل شده است.
اما باید پذیرفت که در شرایط ناگزیر کنونی نقش والدین و اعضای خانواده دانشآموز کمتر از آموزگاران و کادر آموزشی نیست وبهترین راه برای حل مسائل و مشکلات، تغییر شرایط نیست، بلکه تغییر خودمان است.
والدین باید بتوانند در کنار نقش مهم پدر و مادری، نقش معلم و یا همیار معلم را ایفا کنند تا از اضطراب و استرس فرزندان بکاهند و برای بهروری بالا در امر یادگیری مؤثر باشند.
باید توجه داشت در آموزش های حضوری نقش معلم ، مهم و تعیین کننده و یک نقش محوری است که سایر عامل مؤثر در یادگیری را تحت کنترل خود دارد ولی در آموزش های مجازی و برخط ، نقش سایر عوامل از جمله والدین و خانواده ها پر رنگ تر شده است.
مدیر دبستان حبیب ابن مظاهر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ضمن بیان اینکه آموزش های مجازی فرصت خوبی برای دانش آموزان است که از تمامی ظرفیت ها و امکانات برای یادگیری بهتر استفاده کنند گفت: حضور مضطرب و نگران یا عصبانی والدین در کنار دانش آموز تأثیر منفی بر یادگیری دانشآموز میگذارد.
«علی جوینی» با تأکید براینکه والدین ابتدا نگرانی و اضطراب را از خودشان دور کنند و سپس با برنامهریزی و درست و به موقع در کنار دانش آموز باشند ادامه داد:همانطور که دانشآموز در کلاس درس دور از سایر عوامل و عناصر مانند تلفن، تلویزیون و رفتوآمدهای جانبی است، در این کلاسهای خانگی هم این مسائل باید مورد توجه والدین قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه والدین در ساعات آموزش آنلاین مشغول تماس تلفنی یا تماشای برنامههای تلویزیون یا گوش دادن به رادیو نباشند اظهارداشت:تا حد امکان رفتوآمدهای غیرضروری در خانه طی ساعات آموزش انجام نشود و قواعد و جدیت کلاس درس توسط سایر اعضای خانواده هم جدی گرفته شود.
جوینی، مدیریت پدر و مادر برای زمان خواب و بیداری دانشآموزرامانند سالهای قبل و شرایط عادی تحصیلیضروری دانست وافزود: نباید والدین به هوای برگزار نشدن کلاسها و آنلاین بودن آموزش، اجازه دهند دانشآموز تا هر ساعتی که خواست بیدار باشد و صبح هم هر زمان که دوست داشت بیدار شود.
مدیر دبستان حبیب ابن مظاهر برنامهریزیها و زمانبندیها در آموزش را از اصول مهمی عنوان کرد که فقط والدین میتوانند آن را اجرا کنند.
وی تعیین زمان ثابت برای انجام فعالیتهای درسی و کلاس آنلاین را از دیگر مواردی دانست که پدر و مادر باید آن را جدی بگیرند و به دانشآموز تکلیف کنند.
جوینی با تأکید براینکه بی شک نقش نظارتی والدین در آموزش های مجازی و برخط مخصوصاً در دوره ابتدایی نقش برجسته ای است که بدون نظارت،کنترل و حمایت والدین یادگیری معنی دار محقق نمی شود ادامه داد: این نظارت و کنترل باید هم در تدریس ها و آموزش ها و هم در آزمون های مجازی و برخط صورت پذیرد.
یکی از والدین دانش آموزان معتقد است: سیستم آموزشی فضای مجازی به دلیل اینکه در دانشآموزان حواسپرتی ایجاد میکند و دانشآموزان فضای مدرسه را در ذهنشان تداعی نمیکنند بهخوبی نمیتواند جایگزین کلاس درس شود.
وی بابیان اینکه وقتی دانشآموز در خانه یا اتاقش پای رایانه در حال درس گرفتن از معلم است خود را در خانه میداند پس جدیتی که فضای کلاس درس برایش دارد دیگر وجود ندارد او احساس میکند در خانه است پس شرایط آنقدرها هم جدی نیست و همین جدی نگرفتنها سبب میشود تا دانشآموزان افت تحصیلی داشته باشند.
یکی دیگر از والدین با ابراز خرسندی از یادگیری فرزندانش در فضای مجازی می گوید: فرزندانم در قیاس با فضای حقیقی دچار افت نشده هرچند باید معلمانشان دراینباره نظر دهند اما اشتیاقشان برای درس خواندن فضای مجازی خیلی بیشتر از مدرسه رفتن است و امروز تنها دلتنگیشان همکلاسیهایشان است.
وی سامانه شاد (شبکه آموزشی دانشآموزان) از سوی آموزشوپرورش را راهحلی درست، منطقی و بهموقع میداند و معتقد است: ما هم دچار سردرگمی بودیم اما شاد درواقع حرف آخر را زد این سامانه آنطور که وزیر آموزشوپرورش هم بیان کرد بیش از هشت و نیم میلیون دانشآموز را تاکنون در خود جایداده و میتواند حسن ختام تمام سردرگمیها باشد.
این مادرادامه داد: با توجه به اینکه سامانه شاد در روزهای تعطیلی کرونایی توانسته به عنوان یک بازو و مکمل آموزشی زمینه استمرار آموزش را فراهم کند که ادامه فعالیت این سامانه می تواند باعث تحول در آموزش و پرورش شود.
نظرات متعدد است هرچند نمیتوان بهطورقطع نتیجه گرفت که کیفیت درسهای از راه دور در استان سمنان چگونه است و نتایج آنچه میتوان باشد اما دستکم میتوان دریافت که این نوع آموزش دارای محاسن و معایبی است که البته برای دریافت تمام آنها هم نیازمند زمان بیشتر هستیم.
نظر شما