به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر خلیل رنجبر، مدیر ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه شهید چمران اهواز، در نشست مشترک با اعضای هیئت علمی فعال در حوزه ارتباط با صنعت گفت: در سالجاری تاکنون قرارداد 34 طرح به ارزش بیش از سه میلیارد تومان با دستگاههای اجرایی منعقد شده که بیشترین طرحها به ترتیب با سازمان آب و برق خوزستان، شرکت برق منطقه ای و شرکت ملی حفاری بوده است.
وی با بیان اینکه از سال 82 تا 90 حجم قراردادهای تحقیقاتی با دستگاهها 10 برابر افزایش یافته است، افزود: بررسی تعداد طرحها و مجریان نشان میدهد در این سالها تقریباً 20 نفر بیش از نصف طرحها را انجام دادهاند و این بدان معنی است که کمتر از یک پنجم اساتید درگیر طرحهای ارتباط با صنعت هستند.
وی علت استقبال اساتید از مشارکت در طرحهای مشترک با دانشگاه را روزمرگی و حجم سنگین بار آموزش اساتید، تغییر ماهیت پروژهها به سمت تقاضا محوری، بی انگیزگی اعضای هیئت علمی پس از گرفتن درجه ارتقا، چرخه طولانی و زمان بر پرداختها، عدم محاسبه دقیق هزینهها، سابقه نه چندان خوب دستگاه مربوطه در تعامل با مجری یا مجریان قبلی عنوان کرد.
مدیر ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: امسال پیشنهاد 90 پروژه به دستگاههای اجرایی استان ارائه شده و طرحهای اولویت دار 20 دستگاه اجرایی استان برای اطلاع اعضای هیئت علمی در پورتال دانشگاه قرار داده شده است.
وی خاطر نشان کرد: برخی دستگاهها و صنایع، پروپوزال ها و اولویتهای خود را در سال 90 به دانشگاه ارائه دادهاند و مشخص است که تفاوتهای اساسی در رویکرد دستگاهها ایجاد شده و نگاه آنها به دانشگاه تغییر یافته است.
وی ادامه داد: نگرش دستگاههای اجرایی تفاوت کرده و اگرچه تمایل به عقد قرارداد با دانشگاه دارند اما پروژههای کاربردی و اجرایی مورد تقاضای آنهاست و میخواهند طرح را برای آنها به اجرا برسانیم بدین معنی که پروژههای بخش صنعت از حالت مطالعاتی خارج شده و به سمت اجرایی سوق یافته، از این رو لازم است به سمت ایجاد مراکز تحقیقاتی تخصصی متناسب با نیاز استان حرکت کنیم و در همین راستا مذاکراتی با فولاد اکسین برای ایجاد یک مرکز تحقیقاتی در حال انجام می باشد.
دکتر رنجبر، تاکید کرد: با توجه به تقویت تحصیلات تکمیلی و افزایش دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا و تامین زیرساختها و امکانات، انتظارات نیز به همین میزان از اعضای هیئت علمی افزایش یافته است.
وی تشکیل تیمهای تخصصی، تخصصی بین رشتهای برای محورهای خاص، مشارکت دادن کارشناسان و مدیران صنایع در محصولات طرحها، انتشارات و اختراعات، معرفی تخصصها و توانمندیها، تشکیل گروههای کاری تخصصی و سپس اعلام به صنایع با ارائه کارهای انجام شده را به عنوان پیشنهادهایی برای ارتباط بیشتر میان دانشگاه و صنعت ارائه داد.
پایان پیام/
نظر شما