حجت الاسلام «سیدمحمد کاظم موسوی متقی» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به ضرورت توسعه و ترویج فرهنگ وقف در کشور، اظهار کرد: همه مساجد کشور موقوفه ای هستند و بخش عمده ای از نیات واقفان مسجدی برای تامین هزینه های مساجد است.
مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: هزینه های مساجد چند دسته هستند، بخش اول مربوط به هزینه های جاری (خادم، امام جماعت و نیروی انسانی)، بخش دوم مربوط به هزینه های عمران، تعمیرات و نگهداری مساجد و بخش سوم نیز مربوط به هزینه های فرهنگی مسجد است.
حجت الاسلام موسوی متقی افزود: بخشی عمده ای از نیات واقفان برای هزینه های اول مسجد یعنی برای خادم، امام جماعت و قاری است و می توانیم بگوییم که در هزینه های اول 70 درصد مساجد مشکلی ندارند و تنها 30 درصد مساجد در این بخش با کمبود واقف مواجه هستند.
وی ادامه داد: در بخش دوم یعنی در هزینه های عمرانی و فرهنگی و مناسبت ها با کمبود واقف مواجه هستیم. از این رو، با هماهنگی واقفان برای مثال از محل موقوفات مربوط به عزاداری سیدالشهداء(ع) به برگزاری مجالس و اطعام عزاداران در مساجد اقدام می کنیم.
مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تاکید کرد کرد: متاسفانه، مساجد در مناسبت ها و ولادت ائمه اطهار(ع) و اعیادی همچون اعیاد شعبانیه با محدویت وقف مواجه هستند و در این موارد از کمک های مردمی و خیرین بهره می گیریم البته خوشبختانه، استان های اهل سنت نشین همانند کردستان و گلستان در هر سه مورد (هزینه های جاری، عمرانی، فرهنگی) وقف های بسیاری صورت می گیرد.
حجت الاسلام موسوی متقی با اشاره به ضرورت توسعه و ترویج فرهنگ وقف مسجد و فعالیت های مرتبط با خانه های خدا، خاطرنشان کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه با راه اندازی دفاتر مشاوره وقف تلاش دارد با احصاء مشکلات هر منطقه و استان و براساس نیازسنجی، خیران را به سمت احسان ماندگار وقف هدایت کند. به عنوان مثال اگر در استانی با مشکل فقر مواجه هستیم نیات واقفان را به کمک رسانی به نیازمندان و ایتام هدایت می کنیم و یا اگر استانی با مشکلات ازدواج مواجه است، سعی داریم نیات واقفان را به سمت حل مشکلات جوانان هدایت کنیم.
نظر شما