به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سید عباس صالحی» امروز در این دیدار با بیان اینکه همدان استمرار تاریخی ایران بزرگ اسلامی است، اظهار داشت: همدان از نظر فرهنگی، تاریخی و تمدنی در حوزههای مختلف حرفهای زیادی برای گفتن دارد، این استان در هریک از حوزههای ذکر شده میتواند نماد و پرچمی برای کشور به شمار بیاید، حضور شخصیتهایی چون بوعلی سینا، باباطاهر و ... باعث شده که این استان ظرفیت بالایی برای کارهای منطقهای، ملی و بینالمللی داشته باشد.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی دغدغهها بسیار است و اولین مشکل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمانهای وابسته موضوع بودجه است، سهم این وزاتخانه در بودجه عمومی سال 99 تنها بیست و پنج صدم درصد از بودجه کل کشور بوده و این در شرایطی است که ما هزینههای جاری و تملک داراییها را نیز داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با گلایه از این تخصیص بودجه تاکید کرد: باتوجه به وسعت سرزمینی، هویت فرهنگی و دینی مردم و همچنین انقلاب فرهنگی که در این کشور رخ داده است این میزان بودجه با حجم انتظارات به حق مردم فاصله زیادی دارد. این حوزه در مقایسه با سایر حوزهها که به صورت سیال به پیش میرود متفاوت است، بنابراین در خصوص بودجه فرهنگی نیازمند یک اصلاح ساختاری بوده و اگر به دنبال امنیت پایدار هستیم باید حوزه فرهنگ را در یابیم.
صالحی یادآور شد: یکی دیگر از مشکلات وزارتخانه متبوع حوزه نیروی انسانی است، در سال 1370 مصوب سازمان امور اداری استخدامی 4500 کارمند برای این وزارتخانه بوده که در حال حاضر با کاهش 1500 نفری به 3هزار نفر کاهش پیدا کرده است، اگرچه سیاست چابکسازی دولت در این 20سال مدنظر بوده اما این اتفاق باعث شده است که ما در بسیاری از حوزهها نیروی کار نداشته باشیم، البته با رایزنیهای صورت گرفته با رئیس جمهور و پیگیری ایشان از طریق سازمان امور اداری استخدامی قدری از مشکل مرتفع شده است.
وی با اشاره به موضوع پروژههای نیمهتمام در حوزه فرهنگ به عنوان دغدغه دیگر این حوزه گفت: وزارتخانه متبوع تا به امروز درگیر 200 پروژه ناتمام است، البته در بسیاری از سازمانهای وابسته همچون نهادکتابخانهها 300 پروژه نیمهتمام را شاهد هستیم. این نیمهکاره ماندن پروژهها از یک سو استهلاک و از سوی دیگر نارضایتی و به دنبال خود مطالبهگری را به همراه دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه استان همدان به عنوان یک استان فرهنگی باید در حوزه مفاخر جدیتر گرفته شود، تصریح کرد: این اتفاق به عنوان یک رویکرد از سوی ما مدنظر بوده است، زیرا همدان باید مفاخر خود را به جامعه معرفی کند، البته در این زمینه طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر میتواند به این استان نیز کمک کند، براساس این طرح شهرهایی که ریشه تاریخی و فرهنگی دارند و این مهم تا عصر معاصر نیز کشانده شده است میتوان از این فرصت استفاده و هویت تازهای برای معرفی خود به نمایش بگذارند.
صالحی خاطرنشان کرد: براساس این طرح سعی داریم امکانات منطقهای و ملی را بسیج کرده و با همافزایی بیشتر بین شهرها به سمت جلو حرکت و در برای رشد و تعالی فرهنگی کشور کمک کنیم.
وی در خصوص بیمه هنرمندان نیز گفت: در بیمه هنرمندان و همچنین بیمه تکمیلی آنها تا سقف دو برابر افزایش داشتهایم، البته همکاران ما در صندوق اعتباری هنر با سفرهای استانی خود در تلاش هستند تا هنرمندانی که امکان ثبتنام از طریق سامانه و سایت را نداشتهاند، به صورت حضوری امور مربوط به بیمه این عزیزان را انجام دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حوزه پژوهشهای ملی و استانی را نیز مهم برشمرد و افزود: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اتفاقات خوبی را رقم زده و در حال تعامل با بخشهای دیگر هم هستیم.
صالحی در خصوص درخواست نمایندگان استان همدان مبنی بر تاسیس بنیاد سید جمالالدین اسدآبادی نیز گفت: درخواست تاسیس بنیاد منوط به نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است، اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند در مسیر تاسیس موسسه چندمنظوره به اسم این شخصیت برجسته اقدام کند، سید جمالالدین اسدآبادی مبداء جریان بیداری اسلامی است و هراندازه به این شخصیت پرداخته شود به مثابه پرداختن به موضوع بیداری اسلامی خواهد بود.
وی سرعت بیشتر در اتمام پروژههای عمرانی در حال ساخت را وعده داد و گفت: در مورد پردیس سینمایی که در استان همدان مدنظر است باید بخش خصوصی ورود پیدا کند زیرا سازمان سینمایی در بخش بودجه خود در حال آمادهسازی سینماهای امید در استانها است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با اشاره به اهمیت هدفمند کردن بودجههای فرهنگی یادآور شد: در ستاد مهندسی فرهنگی با تشکیل کمیته تلفیق برنامه و بودجه فرهنگ با مسئولیت دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضویت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان برنامه و بودجه، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، جلساتی داشتهایم که امیدواریم در برنامه هفتم و موضوعات مرتبط تاثیرگذار باشد.
از ابتدای سال 96 چهارده باب کتابخانه در استان همدان تاسیس شده است
در ادامه این جلسه علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه برخی کتابخانههای استانها متاسفانه با محرومیت روبهرو هستند، گفت: در سال 100 هزار عنوان کتاب چاپ میشود که اگر بخواهیم به هر کتابخانه فقط 3عنوان را ارائه کنیم مبلغی بالغ بر 100میلیارد تومان در سال میشود.
وی ادامه داد: نهاد کتابخانهها ماهیانه مبلغ 15میلیارد تومان از سازمان برنامه و بودجه دریافت میکند و این در حالی است که ما در کل کشور ماهیانه 39 میلیارد تومان پرداخت حقوق به پرسنل بدون احتساب 50درصد مصوب حقوق کارکنان دولت را داریم، در حال حاضر از محل ماده 64 شهرداریها از سوی مجلس شورای اسلامی نیز کمکهایی به نهاد میشود. البته نیم درصد سهم شهرداریها برای تخصیص به کتابخانههای عمومی چندین سال است که با مشکلاتی روبرو بوده که این امر هم نیازمند مساعدت بیشتر است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور تعداد کتابخانههای تاسیس شده در استان همدان از ابتدای سال 96 تا به امروز را 14 باب اعلام کرد و افزود: از این میان 6 کتابخانه با مشارکتهای مردمی احداث شده است. همچنین سه کتابخانه با پیشرفت بالای 70درصد داریم که نیازمند 2میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل است، از سوی دیگر 3کتابخانه زیر 70درصد پیشرفت نیز وجود دارد که 11میلیارد اعتبار برای تکمیل آن نیاز است.
کانونهای فرهنگی هنری مساجد همدان تا پایان سال به 700کانون میرسد
همچنین حجتالاسلام والمسلمین حبیبرضا ارزانی رئیس ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در ادامه این جلسه با ارائه گزارشی از فعالیتهای کانونها در استان همدان تصریح کرد: خوشبختانه در این استان تا به امروز 594 کانون به ثبت رسیده است که در تلاش هستیم تا پایان سال جاری این تعداد را به 700 کانون ارتقا دهیم، در کانونهای این استان 35173نفر عضو و 11200 فعالیت در شش ماه اول سال به ثبت رسیده است.
وی تعداد کتابخانههای کانونهای این استان را 337باب اعلام کرد و گفت: علاوه بر این تعداد 10 کتابخانه رو باز و 2کتابخانه مخزندار نیز تا پایان سال اضافه خواهد
نیروی انسانی و حفظ ساختمان دو مشکل اساسی در استانها است
در بخش دیگری از این جلسه علیاصغر کاراندیش معاون حقوقی، مجلس و امور استانها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: پروژههای عمرانی استان در حال پیگیری و مناقصههای مربوط به آنها در حال برگزاری است، در مورد پردیس سینمایی این استان نیز بخش خصوصی یا سازمان سینمایی از محل اعتبارات ملی اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات ما در استان همدان مجتمعهای استانی است، در این مجتمعها یا مشکل نیروی انسانی و یا حفظ ساختمانها را داریم، در موارد اجاره مجتمعها هم شرایط اقتصادی سخت و تقاضا کم است و در این بخش نیازمند کمکهای دولتی هستیم.
تاسیس بنیاد سید جمالالدین اسدآبادی یک ضرورت است
سیدسعید شاهرخی استاندار همدان نیز در بخش دیگری از این جلسه با بیان اینکه این استان به عنوان پایتخت شخصیتهای فرهنگی بسیار غنی است، گفت: شخصیتهای فرهنگی، هنری و علمی در این استان بسیار زیاد است، در این میان نگاه ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بنیاد بوعلی سینا شایسته تقدیر است.
وی تاسیس بنیاد سید جمالالدین اسدآبادی را یک ضرورت دانست و افزود: علاوه بر حوزههای فرهنگی و هنری باید به بخش عمرانی نیز توجه کرد، البته در حوزه چالشهای فرهنگی هنری نیازمند تسهیل بیشتری هستیم.
استان همدان قطب پویانمایی کشور است
در ادامه این جلسه حجتالاسلام احد آزادیخواه رئیس مجمع نمایندگان استان همدان نیز با بیان اینکه از ابتدای مجلس دوزادهم به دنبال نگاه تعاملی و مسالهمحور با وزرای مختلف دولت هستیم، خاطرنشان کرد: مهمترین مطالبه مردم همدان در مورد تفویض اختیارات در حوزه وقف است، متاسفانه روند سند زدن برای املاک وقفی با مشکلات زیادی روبهرو است.
وی ادامه داد: در کانونهای فرهنگی هنری مساجد برنامههای به خوبی پیش میرود، اما آنچه در مورد این استان مغفول مانده حوزه پویانمایی است، در این حوزه استان همدان یک قطب است و فعالانی در این حوزه وجود دارند که میتوانند در انیمیشن، فیلم و سایر بخشها کمکهای خوبی به کل کشور کنند.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در حوزه مطبوعات نیز جریانسازی خوبی داشته و رسانهها سعی میکنند به آرامش جامعه کمک کنند و در عین حال با مردم و دولت نیز همراه هستند.
آزادیخواه در پایان گفت: در حوزه تئاتر نیز ظرفیتهای خوبی در استان داریم که میتواند یک مرجع در حوزه هنر باشد، تقویت این حوزه و به ویژه کمک به جوانان فعال در این حوزه بسیار مهم است.
گفتنی است در این جلسه آقایان احد آزادیخواه(ملایر)، حمیدرضا حاجی بابایی(همدان)، هادی بیگینژاد(ملایر)، محمد مهدی مفتح(تویسرکان)، کیومرث سمدی واله(اسدآباد)، علیرضا شهبازی(نهاوند)، حسن لطفی(رزن)، احمد حسین فلاحی(همدان) و عیسی جعفری(کبودر آهنگ) به عنوان نمایندگان استان همدان به بیان دیدگاهها و مشکلات فرهنگی حوزههای خود پرداختند.
نظر شما