«حجت الاسلام اباذر بیگی» در گفتوگو با خبرنگار شبستان در ارومیه گفت: در تمام آثار بازمانده از آن دوران به رفتار عادلانه و به دور از ظلم و تبعیض و مبتنی بر انسان و انسانیت آن حضرت در برابر ادیان دیگر سخن به میان آمده است.
مسئول ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان غربی افزود: درباره رفتار عادلانه امام رضا(ع) با انسان ها صرف نظر از دین و عقیده و نژاد آنها روایات بسیاری نقل شده است که ایشان با غلامان خود نیز همانند اعضای خانواده رفتار می کردند.
این مسئول ادامه داد: سبک رفتار ارتباطی با پیروان دیگر ادیان در سیره رضوی همیشه زبان زد خاص و عام بوده است.
وی گفت: هشتمین امام شیعیان که همچون دیگر شیعیان امامت او از جانب خدا و تعیین و تصریح پیامبر و معرفی پدر گرامیشان صورت پذیرفت تا اینکه به دست مامون عباسی به شهادت رسید.
بیگی اضافه کرد: امام رضا(ع) به اخلاق عالی و ممتاز آراسته بودند و بدین سبب دوستی عام و خاص را به خود جلب می کردند.
وی در ادامه با اشاره به سخاوت امام رضا(ع) تصریح کرد: سخاوت به معنی روشنایی و گرم کردن کانون خانواده و بینوایان میشود و بهترین تعریف درباره سخاوت بیان امام رضا(ع) است که می فرماید انسان سخاوتمند از غذای دیگران می خورد تا از غذای او بخورند و برای انسان بخیل از غذای دیگران نمی خورد تا او نیز به کسی غذایی ندهد.
این مسئول به بیان گوشه ای از زندگی پر فراز و نشیب به این امام همام اشاره کرد و گفت :ایشان پس از پذیرش ولایتعهدی نیز با بی اعتنایی تمام به تشکیلات سلطنتی حاکم وقت به زندگی ساده و بی آلایش دوران پیش از ولایتعهدی خود ادامه داد، تا جایی که در برابر سیاست های حاکم که سعی می کرد آن حضرت را وارد کارهای حکومتی کند فرمود: این امر هرگز نعمتی برایم فراهم نکرده است.
بیگی گفت: امام هشتم شیعیان به سبب همین خصوصیات اخلاقی و بزرگ منشی خاص خود بود که محبوب دلهای مردم شدند و این محبوبیت تا جایی پیش رفت که خلیفه عباسی نقشه خود را برای تخریب شخصیت امام رضا(ع) به واسطه آلوده کردن ایشان به قدرت نقش بر آب دید.
نظر شما