حجت الاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه مطالعه به عنوان یک مهارت اجتماعی، نردبان ترقی و تکامل هر ملت است، اظهار کرد: بین مطالعه و رشد افراد در جوامع، رابطه تنگاتنگی وجود دارد به بیان دیگر، تنها راه پیشرفت هر فرد و جامعهای، ارزش قائل شدن برای کتاب و کتابخوانی است.
وی گفت: کتابخوانی، انسان را در تعیین سرنوشت خود و جامعه خویش شریک میکند حتی حس دوستی و خیرخواهی را بر میانگیزد، قوه ابتکار و خلاقیت و نیز روحیه آزادی خواهی و بزرگ منشی را تقویت میکند.
کتابخانه مساجد به عنوان یک نهاد فرهنگی در کنار مساجد از قداست خاصی برخوردارند
حجت الاسلام پور ابراهیم به کتابخانه های مساجد استان اشاره کرد و افزود: کتابخانه مساجد به عنوان یک نهاد فرهنگی در کنار مساجد از قداست خاصی برخوردارند، از صدر اسلام تاکنون کتابخانهها در کنار مساجد به عنوان مراکز نشر تفکر توحیدی اهمیت خاصی داشتهاند و ایفای نقش فرهنگی مساجد با فعالیتهای کتابخانهای که مظهر دانش و تمدن والای بشریاند، ممکن میشود.
وی تصریح کرد: هر قشری با هر سن و جنسیتی در کتابخانه های مساجد حضور پیدا می کنند و ما موظفیم منابع موردنیاز همه اقشار جامعه را در اختیار داشته باشیم.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان گیلان تاکید کرد: کتابخانه مساجد نباید لزوماً کتاب های مذهبی ارایه کند هر نوع کتاب با هر موضوعی فرهنگی، اجتماعی، افتصادی علمی و آموزشی که در شأن مسجد باشد می تواند در این کتابخانه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه جامعه به کتابخانه مساجد به عنوان یک نهاد اجتماعی مینگرد و انتظار دارد این نهاد بتواند نیازهایش را برطرف سازد، تصریح کرد: حضور اعضای خانواده در مساجد موجب می شود تا فرهنگ اشتباه تک بعدی بودن و عبادی بودن مسجد از میان برود و در کنار برگزاری نماز جماعت در مساجد به کلیه فعالیت اجتماعی، فرهنگی، آموزشی نیز پرداخته شود.
این مقام مسئول ادامه داد: این کتابخانه ها از نظر خدماترسانی و پذیرش اعضای کتابخانه فعال بودهاند و با توجه به اینکه خانوادهها نسبت به کتابخانه مساجد اعتماد کامل دارند، با حضور فرزندانشان در کتابخانه مساجد محلات موافقاند و جوانان و نوجوانان زیادی به عضویت این کتابخانهها درآمدهاند.
فعالیت 136 کتابخانه در مساجد سراسر استان
وی به کتابخانه های مساجد استان اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر 136 کتابخانه در مساجد سراسر استان در حال ارائه خدمات به اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند که از این تعداد 65 کتابخانه باز و 71 کتابخانه بسته است که کتابخانه های باز در شبستان مساجد و کتابخانه های بسته در جوار مساجد فعال هستند.
حجت الاسلام پور ابراهیم ادامه داد: شهر رشت با داشتن 35 کتابخانه بیشترین کتابخانه مساجد را در سطح استان داراست و در حال حاضر 165 کتابدار در کتابخانه های مساجد مشغول فعالیت هستند که 16 هزار و 720 شهروند گیلانی از خدمات کتابخانه های مساجد استان استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه این کتابخانه ها توسط دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان تجهیز می شوند، گفت: طی سال جاری 162 کارتن کتاب شامل پنج هزار و 670 جلد کتاب کودک، عمومی و دینی و فرهنگی در بین کتابخانه های مساجد توزیع شده است.
پایان پیام/
نظر شما