خانواده سالم، بهترین بستر رشد فرهنگی و سلامت جسم و روان انسان

خانواده سالم، بهترین بستر رشد فرهنگی و سلامت جسم و روان انسان و مهم ترین عامل انتقال ارزش ها، کاهش آسیب های اجتماعی و ارتقای امنیت هر جامعه به شمار می آید.

خبرگزاری شبستان// قزوین

 

خانواده سالم، بهترین بستر رشد فرهنگی و سلامت جسم و روان انسان و مهم ترین عامل انتقال ارزش ها، کاهش آسیب های اجتماعی و ارتقای امنیت هر جامعه به شمار می آید.


کارکرد زیستی خانواده، ضامن بقای جامعه انسانی است و کارکرد پرورشی آن، زمینه ساز تربیت فرزندانی است که برای ساختن جامعه فردا آماده می شوند.


تعادل روانی، تقویت اراده، دیگر گرایی، رویارویی با مشکلات، میل به تلاش، سازندگی، نوآوری، ارتباط با خداوند و عبادت، همگی صفاتی اند که خانواده، مهم ترین نقش را در شکل گیری و تقویت آنها بر عهده دارد.


سالم نبودن خانواده از نظر روانی و مشکلات اقتصادی و اجتماعی به دلیل تاثیری که روی اعضای خود دارد، جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.


رشته حیات خانواده چنان باید استوار باشد که هیچ عاملی نتواند آن را از هم بگسلد. برای حفظ خانواده از فروپاشی باید از همان آغاز مراقب بود و کنترل های لازم را انجام داد.


عواملی که سبب حفظ خانواده از خطر و آلودگی ها می شود، بسیار و متنوع است، زیرا بخشی از آنها به خود زن و مرد، بعضی به اجتماع و برخی به دولت و حکومت بر می گردد.


عواملی چون پاکی، تقوا، حفظ عفت، رعایت حقوق، شرکت در غم و شادی یکدیگر، وجود فرزند، محدود کردن خواسته ها، تحمل یکدیگر، پاکی مردم، نظارت اجتماعی، کنترل عوامل مزاحم و مراکز فساد، اجرای قوانین، ارشاد عمومی، تشویق به ازدواج، آسان سازی ازدواج همگی می تواند در حفظ و ثبات حیات خانواده موثر باشد.


خانواده نهادی است که با وجود تحولات اساسی جامعه، در اهداف و کارکردهای خود ثابت مانده و هنوز در همه جوامع اهمیت اساسی دارد.


خانواده مناسب ترین نظام برای تامین نیازهای روحی و معنوی بشر است و بهترین بستر را برای تامین امنیت و آرامش روانی اعضا، پرورش نسل جدید، اجتماعی کردن فرزندان و برآورده کردن نیازهای عاطفی افراد فراهم می آورد.


در عصر حاضر، با اثرپذیری از تحولات اجتماعی، صنعتی و علمی در بیشتر جوامع از جمله ایران، مشکلات متعددی برای خانواده پدید آمده است.


اختلاف های خانوادگی، طلاق، فرزندان بی سرپرست وبژه کاری نوجوانان و جوانان، نشان دهنده مشکلات اساسی خانواده های ما است.


پرداختن به بنای مقدس و بنیادین خانواده و هدایت آن به جایگاه واقعی اش، سبب شده که خانوداه بزرگ انسانی اصلاح و غفلت از آن، موجب دور شدن بشر از حیات حقیقی و سقوط به ورطه نابودی شود.


اسلام به عنوان مکتبی انسان ساز، بیشترین توجه را به والایی خانواده دارد. از این رو، این نهاد مقدس را کانون تربیت می شمرد.


نیک بختی و بدبختی جامعه انسانی را نیز به صلاح و فساد این بنا می داند و هدف از تشکیل خانواده را تامین نیازهای عاطفی و معنوی انسان از جمله دست یابی به آرامش برمی شمارد.


سرمایه گذاری و توجه هر چه بیشتر به این نهاد مقدس، از رسالت معلمان به ویژه پیامبران و پیشوایان ادیان قرار گرفته است. امروز نیز بشر همین رویکرد را پی می گیرد تا جایی که دولت ها به رشد و توسعه کیفی خانواده توجه می کنند و می کوشند با در اختیار قرار دادن امتیازها و تسهیلات رفاهی، آموزشی و مشاوره ای، به ارتقای سطح بهداشت و سلامت روانی خانواده کمک کنند؛ زیرا این کار، بر تربیت نسل آینده اثر مستقیم خواهد داشت.


خداوند در قرآن کریم، به افراد اعلام می کند که پیامبر اعظم (ص)، الگویی نیکو برای پیروی است. امام علی (ع) که از نزدیک شاهد همه رفتارها و شیوه های زندگی رسول خدا (ص) بود، ایشان را بهترین سرمشق می داند که همگان را برای همانند سازی کافی است لذا بر اساس آیات قرآن، پیامبر (ص) و خانواده او، ویژگی های شخصیتی و رفتاری بسیار مناسب و به دور از هر گونه نابهنجاری رفتاری، شخصیتی و اخلاقی دارند.


بنابر این تمام آحاد جامعه باید با الگو قرار دادن زندگی و سیره عملی ائمه(ع)، سرنوشت خوبی را برای زندگی دنیا و آخرت رقم بزنند.


رازهای شادی و آرامش در خانواده

در دنیای پر اضطراب امروز، آرامش و راحتی خیال نعمتی است که بسیاری آرزوی آن را دارند اما برای رسیدن به آن تنها آرزو کافی نیست بلکه باید قدم پیش نهاد و کاری کرد.


برخی از تکنیک های روان شناختی ضمن کمک به رفع تشویش و نگرانی، آرامش و نشاط و شادی را در زندگی انسان رونق می بخشد.


راز اول: با خدا ارتباط برقرار کنیم
خداوند همراه کسی است که او همراه خداوند باشد به خدا توکل کنید، هر چه ارتباط با خدا این نیروی عظیم و خرد لایتناهی بیشتر و بیشتر شود، آرامش و نشاط بیشتری را در خود تجربه می کنید.


راز دوم: از آنچه هستید، راضی باشید
رسالت اصلی ما در این دنیا بیدار شدن و بیدار کردن است و زندگی ما به منزله یک سفر است نه هدف منظور از بیداری فعال شدن درهمه ابعاد وجود و همه زوایای زندگی است.


راز سوم: مثبت فکر کنید

هنگامی که یک فکر منفی هجوم می آوردخودتان را وارسی کنید و به جای آن یک فکر مثبت جایگزین کنید به خاطر داشته باشید که عالم به نیات ما پاسخ می دهد.


راز چهارم: بر آرامش درونی، تمرکز کنید
فضای دلتان را با خلوتگاه درون خویش و آرامش درونی آرام کنید.


راز پنجم: قضاوت خود را به تاخیر بیاندازید
تمام حوادث برای ما پیامهایی دارند که سبب تکامل روحمان می شوند حکمت خداوند با هوش محدودمان مانند سنجش اقیانوس با پیمانه است.


راز ششم: صفتهای مثبت خود را افزایش دهید
زمانی که به دیگران خوبی وکمک می کنید تجمعی از نیروهای مثبت به دور خودتان فراهم می آورید و این نیروهای مثبت باعث آرامش و شادی شما می شوند.
 

راز هفتم: به دستورات اخلاقی احترام بگذارید
از کنجکاوی در زندگی دیگران دوری کنید و در صدد تغییر افکار و عقاید دیگران نباشید.


راز هشتم: حس ها را از یکدیگر جدا کنید
اغلب ما به این مسئله توجه چندانی نداشته ایم که حواس پنجگانه خود را از یکدیگر تفکیک و آنها را به صورت مجزا از یکدیگر حس کنیم لذا ذهنتان را برای بالابردن آگاهی حسی، پرورش دهید.


راز نهم: دید جدیدی پیدا کنید
به خاطر داشته باشید که اگر از زاویه ای درست به تمام اشخاص و اشیاء نگاه کنید هر شخص یا هر شی از طرف خالقتان برای شما ارمغان و پیام زیبایی به همراه خواهد داشت.


راز دهم: وسایل اضافی را از محیط زندگی تان خارج کنید

برای چرخش انرژی و پیشرفت در زندگی تان وسایلی را که احتیاج ندارید از محیط خارج سازید.

 

پایان پیام/

کد خبر 98363

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha