خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف، سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان متولی بخش بزرگی از موقوفات و بقاع متبرکه کشور ظرفیتهای نهفته و بالقوه فراوانی دارد که به فعلیت رسیدن هرکدام از آنها در قالب ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی میتواند تأثیر شگرفی بر جامعه اسلامی بگذارد.
حجتالاسلام نوروزپور، مدیرکل بقاع متبرکه و امامزادگان با اشاره به ظرفیت بقاع متبرکه در بهرهوری از موقوفات گفت: تمام تلاش این سازمان این است که از طریق ارتقای بهرهوری موقوفات فعال با توجه به نیات واقفان عزیز نقش پررنگی در بهبود وضعیت معیشتی مردم عزیز کشورمان داشته باشد. تهیه و توزیع قریب به یکمیلیون و دویست هزار بسته معیشتی از ابتدای سال جاری بین نیازمندان تنها بخشی از فعالیتهای این سازمان در راستای بهبود وضعیت اقتصادی مردم بوده است.
وی ادامه داد: سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ابتدا اقدام به تأسیس مراکز مشاوره وقف در ادارات کل اوقاف شهرستانها کرده است؛ این مراکز مأموریت دارند نیازهای منطقه خود را احصا کنند و هنگام مراجعه شخص به اداره اوقاف برای تنظیم وقفنامه به او مشاوره بدهند و اگر واقف راضی شد، وقفنامه با نیاتی که مورد نیاز بیشتر یک منطقه است تنظیم میشود. مثلاً در یک نقطهای از کشور که نیاز به ساخت راه و یا ساخت بیمارستان باشد، مشاوران بر اساس نیازهای مردم منطقه، خیران و واقفان را راهنمایی و توجیح میکنند تا نیات خود را بر اساس نیازهای مردم انتخاب کنند.
نوروزپور به خدمات اجتماعی بقاع متبرکه در روزهای بحران کرونایی اشاره کرد و گفت: بقاع متبرکه و امامزادگان که با حضور مردم اداره میشود و سازمان اوقاف فقط نقش نظارتی بر اداره امور متولیان دارد، در این ایام که شیوع ویروس کرونا جهانگیر شده است، اقدامات زیادی در حوزههای خدماتی اعم از تولید ماسک و لباسهای ویژه کادر درمانی و همچنین تهیه و توزیع بستههای معیشتی به نیازمندان داشته است.
وی به فعالیتهای فرهنگی در مناسبتهای مذهبی اشاره کرد و گفت: باتوجه به شیوع ویروس کرونا و عدم اجرای مراسمهای حضوری در مناسبتهای مذهبی، بقاع متبرکه در قالب فضای مجازی و بهصورت آنلاین به اجرای برنامه میپردازند.
نظر شما