به گزارش خبرگزاری شبستان، سیاوش امیرمکری مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در نشست ویدیوکنفرانس توجیه و بررسی روند استقرار سامانه یکپارچه فروش کالا و خدمات در سطح فرودگاهها که با حضور مدیران کل ۱۱ فرودگاه پرتردد کشور شامل مهرآباد، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز، اهواز، بندرعباس، بوشهر، کرمان، زاهدان و یزد برگزار شد، عنوان کرد: بر اساس عملکرد سال ۹۸، از کل درآمدهای شرکت، ۹۰ درصد هوانوردی و ۱۰ درصد غیرهوانوردی بوده است.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران افزود: در سطح استاندارد دنیا ۵۵ درصد درآمدها هوانوردی و ۴۵ درصد غیرهوانوردی است و ما با نُرم جهانی فاصله داریم.
او با اشاره به اینکه با بحران کرونا درآمدهای هوانوردی و فرودگاهی کاهش یافت، عنوان کرد: بر اساس پیش بینیهای انجام شده در صنعت هوانوردی کشور سال ۲۰۲۳ شاهد بازگشت تعداد پروازهای بینالمللی به سطح سال ۲۰۱۹ خواهیم بود، همچنین در ماههای اخیر در حوزه پروازهای داخلی شاهد روند افزایشی بالاتر از استاندارد خواهیم بود.
امیرمکری با اشاره به اینکه ۶۹ درصد کل درآمد سال ۹۸ شرکت فرودگاهها از پروازهای عبوری بوده است، گفت: عمده کاهش درآمد ما پس از بحران کرونا در حوزه پروازهای عبوری بوده و باید برای تقویت درآمدهای داخلی و غیر هوانوردی تلاش شود.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با تاکید بر حساسیت شفافیت در حوزه درآمد اماکن فرودگاهی عنوان کرد: با تدوین نظام نامه ایجاد رقابت و حاکم سازی ضوابط در واگذاری اماکن فرودگاهی به صورت روال در جریان است.
او همچنین بر نظارت هرچه بیشتر بر عملکرد بهره برداران اماکن فرودگاهی و دریافت حقوق شرکت از این محل تاکید کرد و گفت: متاسفانه در تعدادی از فرودگاهها جدیت کافی برای دریافت و وصول مطالبات شرکت از این محل وجود ندارد.
امیرمکری گفت: باید بهره بردارانی که ضوابط مربوط را به خوبی رعایت میکنند مورد حمایت ویژه قرار گیرند، چرا که حضور آنان در افزایش درآمدهای غیر هوانوردی شرکت موثر بوده است. همچنین باید برخورد قانونی با متخلفان و بهره بردارانی که تعهدات مالی را در قبال فرودگاهها انجام نمیدهند نیز در دستور کار قرار گیرد.
او عنوان کرد: با توجه به شرایط فعلی میتوان خوشبین بود که تا پایان سال، ۵۰ درصد درآمدهای شرکت تحقق یابد و باید برای افزایش درآمدها و مدیریت در هزینههای جاری تلاش شود.
امیرمکری با اشاره به پروژه استقرار سامانه یکپارچه فروش کالا و خدمات گفت: این پروژه پیش از این در فرودگاه اصفهان کلید خورده و نتایج مثبتی داشته است و اکنون با تغییر روش در حال اجرای کاملتر این پروژه در ۱۱ فرودگاه هستیم.
او با اشاره به اینکه استقرار این سامانه به شفافیت در درآمدهای اماکن فرودگاهی و نظارت بر عملکرد بهره برداران کمک میکند، همکاری هرچه بیشتر مدیران فرودگاهی را برای به سرانجام رسیدن پروژه در زمان مقرر خواستار شد.
در این مراسم همچنین علی رستمی، عضو هیات مدیره و راهبر حوزه معاونت برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی در سخنانی ضمن ابراز خرسندی از اجرای این پروژه بر ضرورت مدیریت در هزینهها و وصول به موقع مطالبات سالهای گذشته و مطالبات امسال تاکید کرد.
حمیدرضا سیدی، معاون برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی نیز در سخنانی عنوان کرد: سامانه یکپارچه فروش کالا و خدمات به کنترل و مدیریت قراردادها و وصول به موقع مطالبات در راستای شفافیت سازی کمک میکند.
نظر شما