به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت روز بزرگداشت حافظ شیرازی، نشست ادبی در خصوص زندگی لسان الغیب، تشریح غزل معروف «الا یا ایها الساقی ...» و جایگاه بینالمللی حافظ شیرازی تحت عنوان «حافظ شناسی» در رایزنی فرهنگی ایران در اوگاندا برگزار و در که در سایتهای خبری هُملند، جورنالسیتهای آفریقا، مطالعات فرهنگی ایران ـ آفریقا و صفحات اجتماعی فیسبوک، تلگرام، اینستاگرام، واتس آپ، توییتر منتشر شد.
رایزن فرهنگی ایران در سخنانی در این نشست ادبی، گفت: جمهوری اسلامی ایران به منظور حفظ و انتقال اندیشههای سازنده و میراث علمی، فرهنگی، دینی و ادبی به نسل جدید، سالروز تولد هر یک از مشاهیر و مفاخر را با برگزاری مراسمی گرامی میدارد.
وی خاطرنشان کرد: خواجه شمسالدین محمد شیرازی شاعر، حافظ قرآن مجید، معروف به حافظ و لسان الغیب از بزرگترین شاعران غزل سرای ایرانی در سطح جهان است.
قزلسفلی افزود: حافظ پس از مرگ پدر در دوران کودکی نزد مادرش زندگی کرد و در سنین نوجوانی به شغل نانوایی پرداخت. در همین ایام به کسب تحصیل علم و دانش نیز پرداخت به طوری که شاعر، ادیب، عالم، عارف با استعداد خارق العاده و ... و از غزل سرایان سرآمد زبان فارسی در سطح جهان شد.
رایزن فرهنگی ایران با بیان اینکه حافظ یکی از محبوبترین شاعران فارسی زبان است، گفت: بسیاری از ایرانیان و ایرانشناسان اگر در جستجوی کتابی در خصوص شعر فارسی هستند به احتمال زیاد آن کتاب، «دیوان حافظ» خواهد بود.
وی با اذعان اینکه این شاعر بلند آوازه ایرانی، قرآن کریم را در کودکی حفظ کرد و لقب «حافظ» را به خود اختصاص داد، بیان کرد: اشعار او بیشتر مضامین عرفانی دارد. مضافا اینکه حافظ شناسان معتقد هستند حافظ نقش سرنوشت سازی در توسعه فرهنگ ایرانی و ادبیات فارسی داشته است.
گفتنی است؛ بخشی از این نشست ادبی به معرفی دیوان حافظ، تأثیرپذیری شدید فارسی زبانان از اشعار او ، استفاده از اشعار او در موسیقی سنتی، هنرهای بصری و خوشنویسی ایرانی و ... اختصاص یافت.
نظر شما