«امانگلدی ضمیر» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: زلزله ۵.۲ ریشتری پنجم مهرماه مراوه تپه حدود ساعت ۹ و ۱۶ دقیقه صبح در عمق ۱۰ کیلومتری زمین اتفاق افتاد و پس از آن حدود ۲۰ پس لرزه رخ داد که این پس لرزه ها ما را نگران کرده است.
فرماندار مراوه تپه ادامه داد: مقرر شد یک تیم از مؤسسه لرزه نگاری ژئوفیزیک دانشگاه تهران برای بررسی علت تداوم پس لرزه های مراوه تپه به منطقه اعزام شوند.
وی بیان کرد: مکاتبه حضور تیم پژوهشی لرزه نگاری در مراوه تپه انجام شد و در آینده نزدیک برای بررسی و ریشه یابی حادثه وارد منطقه خواهند شد.
ضمیر یادآور شد: مراوه تپه روی گسل قرار دارد و سال ۴۹ نیز زمین لرزه ۶ ریشتری در این شهرستان به وقوع پیوست که در آن زمان حدود ۸۰ قربانی گرفت.
فرماندار مراوه تپه خاطرنشان کرد: ما درخواست داریم مطالعه علمی در مراوه تپه انجام شود و نقاط پرخطر و روی گسل شناسایی شوند تا احداث بنا در آن مناطق ممنوع شود و جان مردم به خطر نیفتد.
وی ابراز داشت: خوشبختانه ۲۰ پس لرزه رخ داده در مراوه تپه خسارت جانی و مالی در برنداشت اما برای عمران و آبادانی و احداث جاده و سایر امکانات خدماتی نیاز است که نقاط پرخطر و روی گسل در این شهرستان شناسایی شوند.
ضمیر به گازرسانی به هفت روستای مرزی مراوه تپه اشاره کرد و گفت: مردم هفت روستای مراوه تپه از نعمت گاز محروم هستند که سال گذشته در جلسه با استاندار گلستان خواستار پیگیری این موضوع شدیم و مقرر شد با همت شرکت گاز گلستان گازرسانی به این روستاها تا سال آینده انجام شود.
فرماندار مراوه تپه تأکید کرد: در حال حاضر نقشه برداری برای گازرسانی به هفت روستای مراوه تپه در حال انجام است و در صورتی که پژوهش های زمین شناسی و لرزه نگاری در مراوه تپه سرعت بگیرد نقاط ناایمن شناسایی می شوند و با استخراج داده های علمی در اجرای پروژه ها، تصمیمات راهبردی اتخاذ می شود.
وی اضافه کرد: ۶۷ درصد از واحدهای مسکونی مراوه تپه خشتی و گلی است و مقاوم سازی این واحدهای غیرمقاوم در دستور کار ما قرار دارد.
ضمیر خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۰۰ پرونده برای مقاوم سازی واحدهای مسکونی غیرمقاوم در مراوه تپه تشکیل شده و به هر واحد مسکونی ۵۰ میلیون تومان تسهیلات اعطاء می شود.
فرماندار مراوه تپه یادآور شد: در سال ۹۸ و ۹۹ ایمن سازی و نوسازی ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی در مراوه تپه انجام می شود.
نظر شما