اشتغال ۵۰هزار نفر در صنعت سوزن دوزی سیستان و بلوچستان

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: در سیستان و بلوچستان ۵۰هزار زن روستایی و عشایری از طریق سوزندوزی امرار معاش می کنند.

«علیرضا جلالزایی» در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت:  هم اکنون ۸۰ درصد زنان روستایی به هنر سوزندوزی می پردازند و ۵۰ هزار نفر هم از این طریق امرار معاش می کنند.

 

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه، هنر دست زنان سوزن دوز استان  در بازارهای محلی، داخلی و خارجی به فروش می رسد، افزود: شاخص‌ترین و مشهورترین سوزن‌ دوز بلوچ، مهتاب نوروزی است که آوازه‌ای جهانی داردو  در نوجوانی برای طبقه حکومتی لباس‌های بسیاری را سوزن‌دوزی کرده است.

 

وی تصریح کرد:  هم اکنون برخی از آثار هنری وی در کاخ موزه سعدآباد نگهداری می‌شود همچنین سوزن‌دوزی «اشرافی‌دوز» یا «اشرافی‌دوچ» هم به دلیل فعالیت این سوزن‌دوز مشهور بمپوری در بازار رواج یافته است.  

 


مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گفت: سوزندوزی سنتی بر روی لباس، کیف، چادر و گاهی هم به عنوان تابلو به بازار عرضه می شود و از بازار پسندی مطلوبی برخوردار است.

 

جلالزایی افزود: شهرهایی از  بلوچستان مانند سراوان، سیب و سوران، گُشت، کلگان، جالق، ایرندگان، اسپکه، فنوج، پیپ، خاش، بمپور، ایرانشهر و زاهدان بیشتر از دیگر مناطق به این هنر می پردازند.

 

کد خبر 981682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha