به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، آیت الله «لطف الله دژکام»، امروز (شنبه 19 مهر) در دیدار با مدیرکل استاندارد فارس گفت: استاندارد و فقه در تعیین عرف مشابهت دارند و زمانی که استاندارد وجود داشته باشد باید طبق آن رفتار کرد.
نماینده ولی فقیه در فارس افزود: عرف، 2 جنبه خاص و عام را در بر می گیرد و صاحبنظران یک حرفه به بررسی عرف خاص می پردازند و تکامل یک جامعه باعث می شود تا علوم بالادستی نیز تغییر کنند و حقوق و فقه متناسب با این تغییرات در فرآیند تصمیم گیری و احکام خود این موارد و تغییرات را وارد می کنند.
امام جمعه شیراز اضافه کرد: استاندارد دامنه بسیار وسیعی دارد و گردشگری حلال نیز بخشی از آن است که باید استاندارد سازی شود زیرا گردشگری حلال ما هنوز سامان و تعریف دقیقی ندارد.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) با ذکر یک مثال بیان کرد: کشور ژاپن در مقابل تورهایی که در دنیا رواج دارد، تور حلال را بر اساس استانداردهای اسلامی تعریف کرده است و گردشگران را به عنوان یک مسلمان برای گردش به کشور خود دعوت می کند.
وی ادامه داد: توسعه گردشگری حلال باعث می شود که در چند سال آینده سود گردشگری حلال افزایش یابد زیرا کشورهای اسلامی گردشگر بیشتری خواهند فرستاد.
آیت الله دژکام تاکید کرد: برای سامان دهی گردشگری حلال برای جمعیت نزدیک به یک میلیارد نفر نیاز به استاندارد سازی وجود دارد که ما نیز باید در این زمینه نوآوری و اقدام مناسب داشته باشیم و موجب می شود تا گردشگران نیز خلاف چارچوب های لازم درخواستی نداشته باشند.
وی ادامه داد: استاندارد فارس نیز که در تدوین قوانین و چارچوب های استاندارد دخالت دارد با توجه به ظرفیت های فارس در گردشگری می تواند در ایجاد این فضا نقش موثری داشته باشد که حوزه هتل ها و بومگردی ها را نیز در بر می گیرد.
امام جمعه شیراز استاندارد و مهر استاندارد را مایه اعتمادآوری برای مردم دانست و گفت: استاندارد شدن یک شرکت گردشگری ایرانی با آرم «حلال» برای گردشگر اعتبار به شمار می رود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر حوزه تولید بیان کرد: موانع تولید باید برای کارخانه ها و کارگاه ها برداشته شود تا تولید شروع شود تا بعد از آغاز به کار با آموزش استاندارد به سمت قاعده و ضابطه هدایت شوند.
نظر شما