خبرگزاری شبستان - چهارمحال و بختیاری
روز بیستم ماه صفر روز اربعین و به فرموده شیخ مفید، روز بازگشت اهل حرم حسینی از شام به مدینه است، خواندن زیارت اربعین در این روز مستحب است و به فرموده حضرت امام حسن عسگری (ع) یکی از پنج علامت مومنان شمرده می شود، رهبر معظم انقلاب نیز جامعترین متن حسین شناسی را زیارت اربعین دانسته و زیارت نامهها را کانون معرفت اهل بیت (ع) عنوان کردند.
اربعین هنگامه افراشته شدن بیرق مظلومیت خاندان پیامبر (ص) و در عین حال حقانیت کاروانی است که با ۷۲ پرچم حقیقت پیروزی خون بر شمشیر و حق بر باطل را منصه ظهور رساندند و خبر بزرگترین فاجعه انسانی را در سرزمین نینوا را به گوش عالمیان رساندند تا قیامت بر تارک تاریخ ثبت شود.
کاروان اسرای زنان و کودکان در غروب عطش آلود و خونبار عاشورا با شکسته ترین دل ها و تشنه ترین لب ها در حالی بر روی خاک سرخ که خون از آن میجوشید قدم بر میداشتند که برق شقاوت شمشیرهای ظلم را بر حنجره همسران، برادران و فرزندان خود، دستهای بریده حضرت عباس (ع) گلوی خونین حضرت علی اصغر (ع) و بدنهای تکه تکه نظاره میکردند و فقط صبر حضرت زینب (س) و امید به امام سجاد (ع) زخمهای دلشان را آلام میبخشید.
اربعین هنگامه به بار نشستن و آوازه عشق و ایثار مردان روزگار است، آنگاه که کاروان اسرای کربلا کوس رسوایی بنی امیه را بر سر کوچه و بازار شهرهای عرب زدند و روضه غم بار زینب (س) و حضرت زینالعابدین (ع) به گوش زمانه رسید، قیام کربلا به بلوغ خویش نزدیک شد و خون شهیدان، ضیافت خنده و شادی لشگر یزید را به ترس از رسوایی مبدل ساخت.
شکوه روضههای خانگی در اربعین حسینی
در اربعین، داغ عاشورا تازه میشود اما امسال اربعین به دلیل شیوع ویروس کرونا و محدودیت های ناشی از آن حال و هوای دیگری دارد و تلالو شور و شعور حسینی از درون بسیاری از خانههای عزاداران شهرها و روستاهای چهارمحال و بختیاری به چشم میخورد.
نصب پرچمهای سیاه یا حسین یا زهرا یا رقیه یا زینب بر سر در خانهها و کوچه ها نشان از عشق و ارادتی دیرینه به سید و سالار شهیدان دارد.
ویروس کرونا اگرچه باعث شد تا راهپیمایی اربعین و حضور عاشقان حسینی ممنوع شود اما عشق به فرزند زهرای مرضیه فراموش شدنی نیست و هرکس در خانه خود به سوگواری میپردازد تا اربعین در عین حفظ سلامتی مردم همچنان در صدر توجهات باشد.
زیارت اربعین، عاشورا و وارث از بلندگوی مساجد، حسینیهها و آستان امامزادگان و بقاع متبرک در صبح اربعین حسینی پخش شد تا دل های عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) را روانه کربلا و بینالحرمین کند.
در غیاب هیئتهای عزاداری، صورت و نوای نوحه و مرثیه از تکایا، حسینیهها و موکبها بلند است که جلوه خاصی به شهرها، روستاها و محلات سراسر استان چهارمحال و بختیاری داده است.
برپایی ۲۰ موکب در شهرکرد
«بهادر عبدالغنی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به برگزاری متفاوت اربعین امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، گفت: تبلیغات محیطی و سیاهپوش کردن یکی از اقداماتی است که امسال با توجه به شیوع کرونا بیش از سال های گذشته انجام شده است.
شهردار شهرکرد افزود: همچنین در همین راستا ۲۰ موکب با همکاری هیئت های مذهبی در سطح شهر برپا شده و سعی شده است تا نذورات مردم به سمت توزیع اقلام بهداشتی و ماسک هدایت شود.
به گفته وی، نصب سه هزار پارچه مشکی و ۱۰۰ پرچم عمودی منقش به عکس سردار حاج قاسم سلیمانی از دیگر اقدامات انجام شده برای فضاسازی شهر در اربعین حسینی است.
شهردار شهرکرد خاطرنشان کرد: موکبها در چهارراه استانداری، خیابان امیرکبیر، میدان فردوسی، میدان قمر بنی هاشم (ع)، میدان کوهرنگ، میدان انقلاب، خیابان ملت، چهارراه تختی، میدان معلم، میدان شهدا، تپه نورالشهدا، میدان علمالهدی، میدان امام حسین (ع)، مسجد جامع، ورودی اشکفتک، میدان زاینده رود و بسیج مهدیه برپا شده است.
اجرای آیینهای اربعین حسینی در فضای مجازی
حجت الاسلام «علی محرابی» از گسترش آیینهای اربعین حسینی و دهه آخر ماه صفر در فضای مجازی خبر داد و گفت: قرائت و پخش زیارت اربعین، روضهخوانی مجازی، برگزاری آیینهای سوگواری از طریق شبکههای اجتماعی از جمله این برنامهها است.
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری افزود: هریک از بقاع متبرکه استان بسترهایی را در شبکه مجازی برای نشر و انعکاس محتوا و برنامهها دارند و مبلغان مجرب از قم بر این شبکه ها نظارت دارند.
وی خاطرنشان کرد: امسال در اربعین حسینی هیچگونه پیاده روی و تجمع در بقاع و اماکن متبرکه در استان نداریم.
به گزارش شبستان، نهضت کمکهای مومنانه در ایام اربعین نیز ادامه دارد و نهادها، ارگانها و خیران تعداد زیادی بستههای معیشتی و کمکهای مومنانه را بین نیازمندان پخش میکنند.
نظر شما