به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، دیدار سفیر ایران در صنعا با برخی مقامات یمنی، حمایت از ۹۰ خانوار نیازمند ایرانی و افغانستانی، ایران قوی، نگاهی درونزا و بروننگر میطلبد، افزایش قاچاق کالا از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۱۹ آبان است.
حمایت از ۹۰ خانوار نیازمند ایرانی و افغانستانی
در روزگاری که برخی مردمان و پزشکان به دنبال این هستند که اندوختههای مالی خود را روز به روز بیشتر کنند، پزشکان و متخصصانی هم هستند که چشمشان را به روی درآمدهای میلیونی بسته و فقط به نیت دعای بیماران نیازمند آنها را ویزیت کرده و حتی مبالغی از جیب خودشان را برای تهیه تجهیزات پزشکی و دارو برای این بیماران اهدا میکنند. این پزشکان از هیچ کمکی برای بیماران دریغ نمیکنند تا بلکه لبخندی بر لب بیماران و خانوادههایشان بنشانند.
«سیدرضا جلالی» درباره آغاز فعالیت این گروه های جهادی گفت: گروه بسیج جامعه پزشکی شهید «رهنمون» و شهید «محسن عابدینی» از سال ۹۴ تاکنون فعالیت خود را آغاز کرده و هر ماه یکبار در سطح شهرستان و مناطق محروم و روستایی به ویزیت مردم میپردازند. خوشبختانه در این ۵ سال، ۱۲ روستای شهرستان دلیجان را تحت پوشش قرار دادیم.
استقبال پزشکان از ویزیت صلواتی
مسئول کانون گروه جهادی پزشکی شهرستان دلیجان یادآور شد: گروه شهید «محسن عابدینی» متشکل از ۲ پزشک عمومی، یک پزشک متخصص، تکنسینهای فوریتهای پزشکی و ۴ نفر خانم پرستار هستند؛ تکنسینهای پزشکی نیز شامل ۱۵ نفر بوده و با توجه به مشغله کاری زیاد، هر وقت به این عزیزان اعلام کردیم که میخواهیم برای خدمات پزشکی و درمانی به مناطق محروم برویم، استقبال کردند.
جلالی درخصوص خدمات درمانی این گروه جهادی بیان داشت: این گروههای جهادی به صورت رایگان بیماران تحت پوشش را ویزیت میکنند؛ ضمن اینکه پس از ویزیت آنها، داروهای بیماران به صورت رایگان در اختیارشان قرار میگیرد. حتی ما برای افراد مستمند که نیاز به تجهیزات پزشکی از جمله عصا و ولیچر دارند و یا کسانی که زخم بستر گرفتهاند، تشک موّاج و تخت بیمار تهیه کردهایم.
ویزیت و داروی رایگان
وی درخصوص روند فعالیت خدمات درمانی به مردم هر روستا اظهار داشت: بعد از آمادگی نیروهای جهادی، زمان دقیق ارائه خدمات را به مردم روستا اعلام میکنیم؛ در روز معین مردم در حسینیه یا مدرسهها برای ویزیت حضور پیدا میکنند؛ حتی برخی از خانواده بیماران به ما اطلاع میدهند که بیمارشان قادر به راه رفتن نیست؛ ما بعد از اتمام کار به صورت گروهی به منزل بیمار میرویم تا کار پزشکیشان را انجام دهیم. زمانی که بیماران روستایی ویزیت میشوند، نسخهها را از بیماران تحویل گرفته و پس از تهیه دارو از طریق خیرین و جامعه پزشکی، این داروها را به آنها تحویل میدهیم.
ایران قوی، نگاهی درونزا و بروننگر میطلبد
جامعه اسلامی مهندسین با تاکید بر اینکه ایران قوی، نگاهی درون زا و بروننگر میطلبد در بیانیهای اعلام کرد: سرنوشت کشور بر همت، توانمندی و ظرفیتهای ملی بنا نهاده شود، نه تحولات بین الملل و ریاست و صدارت احزاب دیگر کشورها. در متن بیانیه جامعه اسلامی مهندسین درباره انتخابات اخیر در آمریکا آمده است: اکنون که نتیجه انتخابات آمریکا مشخص شده و جو بایدن به عنوان چهل و ششمین رییس جمهور ایالات متحده، به عنوان ساکن بعدی کاخ سفید انتخاب شده، میتوان گفت که بدون شک دموکراسی آمریکایی با یکی از بحرانهای مهم خود روبهرو است. بحرانی که میتواند یک ریاست جمهوری متزلزل برای نامزد پیروز و یک فاجعه برای آمریکا به ارمغان بیاورد.
در ادامه این بیانیه آمده است: طبیعی است کسی که از این روند پرتنش بهعنوان پیروز به درآید، نمیتواند خود را رییس جمهوری مقتدر ببیند. چه این دولت جمهوریخواه باشد و چه دموکرات، فضای دوقطبی شدید فعلی بیشک بر مقدرات دولت آتی آمریکا سایه میافکند و جامعهای دو پاره و پر از ابهام نتیجه انتخابات امسال آمریکا خواهد بود. دموکراسی آمریکایی با بحران انحطاط اخلاقی، مدنی و سیاسی روبرو خواهد بود. بحران افول روندی که سالهاست شکل گرفته و نمود آن در شکلگیری چندقطبی گرایی در جهان و کاهش استیلای اقتصادی آمریکا بر جهان نمود یافته است.
جامعه اسلامی مهندسین در این بیانیه یادآور شد: اوضاع در ایالات متحده و آنچه آنها خود در مورد انتخابات خود میگویند یک نمایش است! این نمونه ای از چهره زشت لیبرال دموکراسی در ایالات متحده است. صرف نظر از نتیجه، یک چیز کاملاً واضح است، سقوط قطعی سیاسی، مدنی و اخلاقی رژیم ایالات متحده است. مناظرههای دونامزد نشان داد عمر دموکراسی آمریکایی به پایان رسیده است.
در ادامه این بیانیه تاکید کرد: ایالات متحده همواره عامل بی نظمی بین المللی بوده، اما ۴ سال اخیر شیب هنجارشکنیهای دولت آمریکا تندتر بوده است. نمونه آن به شهادت رساندن سردار مقاومت و مرد شماره یک مبارزه با داعش، سردار سلیمانی، و پذیرش وقیحانه مسئولیت این ترور و همچنین خروج از پیمان های بین المللی همچون برجام، یونسکو و معاهده پاریس است.
دیدار سفیر ایران در صنعا با برخی مقامات یمنی
حسن ایرلو، سفیر جمهوری اسلامی ایران در یمن با انتسار تصاویری در صفحه توییتر خود نوشت که روز یکشنبه با سلطان السامعی ، عضو شورای عالی سیاسی یمن و عبدالعزیز الترب، مشاور این شورا و همچنین حسین زید، استاندار ابین در دفتر خود دیدار و گفتوگو کرده است.
وی نوشت که این دیدارها مثمر ثمر و در راستای تقویت و گسترش روابط بود.
حسن ایرلو اخیرا به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در یمن انتخاب شد و روز چهارشنبه گذشته استوارنامه خود را به مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن تقدیم کرد.
قوانین مجلس شورای اسلامی در کاهش پرونده های قضایی تاثیر مستقیم دارد
با آغاز ریاست جدید دستگاه قضا به ریاست حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی شاهد شروع دوران جدید در دستگاه قضا با عنوان دوران تحول در دستگاه قضا هستیم که از جمله این تحولات می توان به استفاده از مساجد در حل دعاوی قضایی در طرح هر مسجد یک حقوق دان، مبنای برنامه ریاست قوه قضائیه بر بیانیه گام دوم انقلاب، اعتمادسازی در بخشهای مختلف جامعه و افزایش اعتماد عمومی، کاهش حجم زیاد پروندههای قضایی و اتخاذ تدبیر مناسب برای کاهش ورودی پروندهها، کاهش چشمگیر جمعیت کیفری، برخورد قاطعانه با مفاسد درونسازمانی و برونسازمانی، احیای حقوق عامه، تکریم مراجعان اشاره کرد در همین رابطه گفتگویی با پیمان حاج محمود عطار وکیل پایه یک دادگستری به شرح زیر ارایه می شود.
ارزیابی خود را از دوران تحول در قوه قضاییه با توجه به تغییر ریاست این دستگاه بفرمایید؟
مشکلاتی که اکنون دستگاه قضا با آن دست به گریبان است، مربوط به نحوه انجام وظایف این قوه است که با تغییر ریاست قوه قضاییه و انتصاب حجت الاسلام رییسی به عنوان ریاست این قوه ما شاهد تحولات قابل توجه و چشمگیری در رفتار قضات دادگستری و سازمان های زیرمجموعه قوه هستیم و این تحولات را نمی توان نادیده گرفت.
عملکرد 2 قوه دیگر چه تاثیری در حل مشکلات دستگاه قضا دارد؟
برخی از مشکلات قوه قضاییه مربوط به تغییر ریاست دستگاه قضا و یا تغییر معاونان و قضات دادگستری نیست بلکه ریشه در نحوه عملکرد دو قوه دیگر دارد.
قوانین تصویب شده در مجلس شورای اسلامی چه تاثیری بر کم شدن بار دستگاه قضایی دارد؟
اگر مجلس شورای اسلامی قوانینی تصویب کند که دست دستگاه قضایی برای مبارزه با مجرمان، بزهکاران و مفسدان اقتصادی باز بگذارد و به گونه ای عمل کند که موجب پیشگیری از وقوع جرم به ویژه جرایم علیه بیت المال شود ، این شیوه می تواند بار ورودی پرونده های قضایی به دستگاه قضا را کاهش دهد.
قوه مجریه به طور خاص چه تاثیری در کاهش پرونده های ورودی دستگاه قضا دارد؟
و از سوی دیگر قوه مجریه در توزیع بودجه، درآمد به سازمان های دولتی و نظارت و نحوه هزینه کرد دقت و مراقب لازم را داشته باشد، مسلما کمک و یاری قوه مقننه و مجریه موجب کاهش قابل توجه پرونده های قضایی می شود و این قوه را در انجام وظایف خود به نحو احسن کمک و یاری می کند
سید عبدالمجید اجتهادی درباره آمار پروندههای قاچاق در تعزیرات، افزود: در هفت ماه ابتدایی امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به سبب شیوع بیماری کرونا، شاهد کاهش ۱۲ درصدی پروندههای ورودی به تعزیرات بودیم که شیوع این بیماری عملکرد کارشناسان و ضابطان را تحت الشعاع قرار داده بود، بر همین مبنا میزان مختومه شدن پروندهها نیز در این مدت ۹ درصد کاهش داشت.
وی گفت: البته با این وجود مدت زمان رسیدگی به پروندهها که در سال گذشته ۵۲ روز بود، به طور میانگین به ۴۹ روز رسیده است.
وصول ۲۷۰ میلیارد تومان از جرایم قاچاق
اجتهادی در ادامه گفت: البته در بحث اجرای احکام با افزایش ۳۴ درصدی وصول جرایم مواجه بودیم، به این ترتیب که در هفت ماه ابتدایی امسال ۲۷۰ میلیارد تومان از احکام پروندههای قاچاق وصول شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۳۴ درصدی را نشان میدهد، این آمار با وجود همه مشکلات در بحث شیوع کرونا قابل قبول است. وصول و اجرای حکم این پروندهها نقش قابل توجهی در پیشگیری از ارتکاب مجدد دارد.
بیشتر پروندههای قاچاق مربوط به قاچاق ورودی بوده است یا خروجی؟
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بیشتر پروندههای قاچاق مربوط به قاچاق ورودی بوده است یا خروجی؟، گفت: متاسفانه بر خلاف سالهای گذشته که عمده پروندههای تشکیل شده قاچاق ورودی بود، در اواخر سال ۹۸ و هفت ماه ابتدایی امسال، بیشتر پروندهها قاچاق خروجی بوده است.
وی افزود: در هفت ماهه ابتدایی امسال، ۴۲ هزار و ۴۰۷ فقره پرونده ورودی داشتیم که حدود ۲۸ هزار فقره از این پروندهها قاچاق خروجی است که ۲۰ هزار فقره آن به قاچاق سوخت و فرآوردههای نفتی مربوط میشود که از مرزهای جنوب شرقی و جنوب و کمی از غرب قاچاق صورت میگیرد.
اجتهادی همچنین گفت: تعدادی از این پروندهها هم مربوط به قاچاق دام است که البته تعداد کشفیات دام در مقایسه با قاچاق صورت گرفته بسیار کمتر است، چون بسیاری از موارد قاچاق دام از طریق مرزهای آبی اتفاق میافتد که نظارت آن در مقایسه با مرزهای زمینی کمتر است، ما براساس گزارشهای دریافتی مطمئنیم که قاچاق دام از هورالعظیم و هورالهویزه اتفاق میافتد که امیدواریم ضابطان با برنامه ریزی بهتری جلوی خروجی آن را بگیرند.
نظر شما