تسهیلات جدید برای تولیدکنندگان طلبکار از دولت/انجام بیش از ۱۱ هزار گشت مشترک بازرسی در مهرماه

انجام بیش از ۱۱ هزار گشت مشترک بازرسی در مهرماه ۹۹، ممنوعیت صادرات مرغ تا اطلاع ثانوی، تسهیلات جدید برای تولیدکنندگان طلبکار از دولت، عرضه لاستیک‌های سنگین وارداتی از طریق سامانه جامع تجارت برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه ۱۸ آبان شبستان به شرح زیر است:

انجام بیش از ۱۱ هزار گشت مشترک بازرسی در مهرماه ۹۹/ ۵ هزار پرونده به ارزش ۱۱۰۰ میلیارد ریال تشکیل شد

در مهرماه امسال ۱۱ هزار و ۵۷۷ فقره گشت مشترک بازرسی از بازار انجام شده که منجر به تشکیل 4 هزار و 943 پرونده تخلف به ارزش حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال شده است. بیش از 11 هزار گشت مشترک بازرسی در مهرماه امسال انجام شده که در قالب آن، 5 هزار پرونده به ارزش 1100 میلیارد ریال تشکیل شده است.

همچنین، سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان ها در زمان مورد اشاره ۳۵ درصد از گشت های مشترک خود را با اتاق اصناف و اتحادیه ها و ۱۸ درصد را با ادارات کل تعزیرات حکومتی انجام داده اند.

در عین حال، ۱۴ درصد گشت‌های مشترک با دانشگاه‌های علوم پزشکی، ۲ درصد با ادارات کل استاندارد، یک درصد با ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و ۳۰ درصد باقی مانده با سایر دستگاه‌ها انجام شد.

گفتنی است از مجموع پرونده های تخلف متشکله، ۲۹ درصد مربوط به گشت با ادارات کل تعزیرات حکومتی،27 درصد مربوط به گشت مشترک با اتاق اصناف و ۴۴ درصد مربوط به سایر دستگاه‌های ذیربط است و در همین راستا، تعداد گشت‌های مشترک برگزار شده با ادارات کل تعزیرات حکومتی ۲ هزار و 79 فقره بوده که منجر به تشکیل یک هزار و 411 پرونده شده است.

 

ممنوعیت صادرات مرغ تا اطلاع ثانوی/ عرضه مستقیم گوشت قرمز گرم در میادین میوه و تره بار شهرداری

ستاد تنظیم بازار کشور به منظور کنترل بازار مرغ و جلوگیری از روند افزایشی قیمت آن در توافق انجام شده بین وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی تصمیم بر ممنوعیت صادرات مرغ از اول آبان ماه تا اطلاع ثانوی گرفت. در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار همچنین مصوب شد با توجه به روند افزایش قیمت گوشت قرمز و درخواست انجمن صنفی گاوداران مبنی بر اختصاص فضای مناسب برای عرضه گوشت گرم (دام سبک و سنگین) با قیمت ‌مناسب، مقرر شد کمیته ای با مسئولیت دبیرخانه تنظیم بازار و با حضور نمایندگان سازمان های حمایت، میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، اتحادیه و انجمن ذیربط در خصوص در اختیار گذاشتن بارانداز و فضای مناسب توسط سازمان میادین میوه و تره بار جهت عرضه گوشت گرم اقدام شود.

 

عرضه لاستیک‌های سنگین وارداتی از طریق سامانه جامع تجارت

ستاد تنظیم بازار مصوب کرد که همانند گذشته فروش و عرضه لاستیک های سنگین وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی با قیمت تمام شده طبق محاسبات سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و از طریق سامانه جامع تجارت با حواله سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ها؛ انجام شود.

همچنین مصوب شد لاستیک های سواری تولید شده با مواد اولیه ارز نیمایی، در چارچوب ضوابط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، مشروط بر اینکه تولید و فروش آن (زنجیره توزیع) در سامانه جامع تجارت ثبت شود،راساً توسط واحدهای تولیدی قیمت گذاری گردند.

عدم رعایت ثبت اطلاعات فروش در سامانه جامع تجارت مصداق تخلف عرضه خارج از شبکه بوده و دستگاه‌های نظارتی مکلفند با متخلفین برخورد قانونی نمایند.

 

تسهیلات جدید برای تولیدکنندگان طلبکار از دولت/ اقدام بانکی برای توقف فعالیت تولید ممنوع می شود

هفتاد و هشتمین جلسه دبیرخانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور با موضوع نحوه حمایت از واحدهای تولیدی طلبکار از دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی برگزار شد.

میثم زالی با اشاره به رویه اشتباهی که برخی موسسات و شرکت های دولتی و نهادهای عمومی در پرداخت مطالبات تولیدکنندگان دارند، گفت: متاسفانه برخی دستگاه ها که طرف حساب تولیدکنندگان هستند، پس از انجام تعهدات تولیدکننده، پرداخت ها را ماه ها به تاخیر می اندازند و از آن سو واحد تولیدی که مطالبات خود را دریافت نکرده از سوی بانکها و دستگاه های پول ستان برای تسویه بدهی خود تحت فشار قرار می گیرد.

وی خاطر نشان کرد: در شرایط سخت اقتصادی که واحد تولیدی به هر روشی توانسته تولید خود را حفظ کند، باید با تصویب مصوبات حمایتی مانند همین مصوبه تهاتر بدهی، از واحدهای تولیدی حمایت همه جانبه انجام داد.

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید افزود: در صورت تصویب نهایی این مصوبه، بانک یا دستگاه پول ستان اجازه ندارد اقدامی حقوقی یا اجرایی علیه واحدهای تولیدی طلبکار از دستگاههای دولتی یا نهادهای عمومی انجام و یا محدودیتهایی علیه واحد اعمال نماید.

 

افزایش ۴۸.۸ درصدی سپرده بانک‌های تخصصی نزد بانک مرکزی

بر اساس گزارش گزیده های آماری بانک مرکزی، میزان دارایی‌های خارجی بانک‌های تخصصی در پایان شهریور سال جاری ۱۹۴۷.۸ هزار میلیارد ریال بود که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۴.۸ درصد رشد یافته است. این میزان در مدت مشابه سال ۹۸ معادل ۱۶۹۷.۱ هزار میلیارد ریال بود. جمع کل دارایی‌های بانک‌های تخصصی در این دوره رقم ۸۷۱۷.۰ هزار میلیارد ریال بود که ۱۶.۸ درصد رشد داشت.

سپرده نزد بانک مرکزی

در بخش دیگر، میزان اسکناس و مسکوک بانک های تخصصی با کاهش ۷ درصدی روبرو شد. این میزان در شهریور ۹۹ به میزان ۱۰.۷ هزار میلیارد ریال و در شهریور ۹۸ معادل ۱۱.۵ هزار میلیارد ریال بود. براساس این گزارش سپرده نزد بانک مرکزی بانک های تخصصی از ۱۵۴.۱ هزار میلیارد ریال شهریور ۹۸ به ۲۲۹.۳ هزار میلیارد ریال در شهریور ۹۹ رسید که رشد ۴۸.۸ درصدی را نیز ثبت کرد.

همچنین میزان بدهی بخش دولتی به این بانک‌ها با کاهش ۷.۶ درصدی به ۵۳۰.۰۷ هزار میلیارد ریال در شهریور ۹۹ رسید. این میزان در شهریور ۹۸ معادل ۵۷۴.۵ هزار میلیارد ریال بود. بدهی بخش غیردولتی نیز ۳۵۱۹.۰ هزار میلیارد ریال در شهریور ۹۹ به ثبت رسید که نسبت به ۲۸۸۳.۶ هزار میلیارد ریال شهریور ۹۸ با رشد ۲۲ درصدی مواجه بود.

بر اساس گزارش گزیده های آماری بانک مرکزی سپرده های بخش غیردولتی در بانک های تخصصی با افزایش ۳۲.۴ درصدی به ۲۷۴۳.۴ هزار میلیارد ریال در شهریور ۹۹ رسید که این میزان در شهریور ۹۸ معادل ۲۰۷۱.۴ هزار میلیارد ریال بود.

 

 

 

کد خبر 981036

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha