به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز شنبه ۱۷ آبان شبستان به شرح زیر است:
عملیات حفاری فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی آغاز شد
«محسن رضائی» با اشاره به نصب جکت دو هزار و ۲۰۰ تنی در موقعیت SPD۱۱B در ابتدای خردادماه امسال گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، اکنون دکل ایرانی MD-۱ تحت مالکیت شرکت حفاری مپنا، در این موقعیت مستقر و عملیات حفاری ۱۲ حلقه چاه توصیفی-توسعهای برای دستیابی به برداشت روزانه یک میلیارد فوت مکعب (معادل ۲۸ میلیون مترمکعب) گاز ترش اجرایی شد.
وی با بیان اینکه در چارچوب تسریع در افزایش ظرفیت تولید از میدان گازی پارس جنوبی، حفاری چاههای موقعیت SPD۱۱B در دو مرحله انجام میشود، مرحله نخست با حفاری و تکمیل پنج حلقه چاه توصیفی -توسعهای و نصب سکوی SPD۱۱B، تولید اولیه از این طرح به میزان ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز محقق خواهد شد، سپس با انجام عملیات حفاری و تکمیل هفت حلقه چاه توسعهای دیگر، همزمان با تولید اولیه، مجموع برداشت از این سکو به روزانه یک میلیارد فوت مکعب (معادل ۲۸ میلیون مترمکعب) گاز ترش افزایش خواهد یافت.
بانک اطلاعات فناورانه حمل و نقل ریلی ایجاد شد
بانک اطلاعات فناورانه حمل و نقل ریلی با حمایت کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار حمل و نقل ریلی شهری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کشور ایجاد شد. این کانون در سال جاری یک بانک اطلاعاتی کامل از شرکتهای دانشبنیان و فناوری فعال در حوزه حمل و نقل ریلی تهیه کرد تا در هر مورد با شناسایی توانمندیهای آنها، این شرکتها به دستگاههای اجرایی و شرکتهای بزرگ تولید کننده معرفی شوند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت از تاسیس کانونهای هماهنگی دانش، صنعت و بازار، تلاش کرد تا رابطه این سه بخش را در حوزهها و رشتههای مختلف تقویت کند. با توجه به اهمیت استراتژیک حمل و نقل ریلی در کشور کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار حمل و نقل ریلی شهری تاسیس شده تا روند ورود نوآوری و فناوری به این حوزه تقویت شود.
در حال حاضر با توجه به انعقاد تفاهمنامههای گوناگون با برخی سازمانهای متولی حمل و نقل ریلی شهری مانند شهرداری تهران، صدها شرکت و استارتاپ در این حوزه که مشغول به فعالیت هستند، طراحی و تولید قطعات این صنعت و بومیسازی تجهیزات مورد نیاز قطار درون شهری بخشی از فعالیتهای این مجموعههای فناور است.
کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار حمل و نقل ریلی شهری برای توسعه همافزایی میان بازیگران مختلف این زیستبوم، فعالیتهای مختلفی را با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری انجام میدهد. برگزاری نشستها و سمینارها و کارگاههای آموزشی تخصصی ریلی بخشی از این تلاشها را شامل میشود.
همکاری با مراکز فنی مرتبط در راستای رفع نیازهای کانون و رایزنی و جلب حمایت شرکتها، دستگاههای اجرایی و سرمایهگذاران برای مشارکت در توسعه فناوری و تولید در حوزه حمل و نقل ریلی شهری، از جمله فعالیتهای روزمره کانون است.
ثبت نام ودیعه مسکن دانشجویی از امروز
ثبت نام ودیعه مسکن دانشجویی از امروز آغاز شده و مبلغ این وام بسته به شهر مورد تقاضا از ۱۵ میلیون تومان تا ۲۵ میلیون تومان متفاوت است. دانشجویان در نیم سال جاری میتوانند از منابع بانک قرضالحسنه مهر ایران برای همه مقاطع تحصیلی وام ودیعه مسکن دریافت کنند. این وام یکبار در طول هر مقطع پرداخت میشود.
وام ودیعه مسکن بسته به شهر مورد تقاضا متفاوت است و در شهر تهران و کلان شهرها بیشتر از سایر شهرها در نظر گرفته شده است.
وام ودیعه مسکن در نیم سال جاری در شهر تهران ۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال، در کلانشهرها ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و در سایر شهرها ۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰ است.
کلان شهرها شامل اصفهان، اهواز، تبریز، شیراز، مشهد، کرج، قم و کرمانشاه میشوند.
وام ودیعه مسکن به همه دانشجویان واجد شرایط از سال تحصیلی جدید فقط از طریق بانک قرضالحسنه مهر ایران پرداخت میشود.
دانشجویان شاغل به تحصیل بهرهمند از ودیعه مسکن منابع صندوق در مقطع تحصیلی نمیتوانند از وام مسکن منابع بانک قرضالحسنه مهر ایران استفاده کنند.
ثبت نام برای دریافت ودیعه مسکن از منابع بانک قرض الحسنه مهر ایران از امروز آغاز شده و تا ۱۵ دی ماه ادامه دارد.
تسهیلات برای صادرکنندگان خوشحساب
گرچه بهواسطه گسترش بانکداری الکترونیک در سالهای اخیر برخی از وظایف بانکها از سالنهای بانک به درگاههای اینترنتی مهاجرت کردهاست؛ با این حال اقدامات و فعالیتهای بانکها را میتوان بسیار فراتر از این موضوعات دانست. اگزیم بانکها یا بانکهای توسعهای و تخصصی بانکهایی هستند که به رغم انجام وظایف بانکهای تجاری ماموریتهایی خاص و منحصر بهفرد را بهعهده دارند. بانکهایی با شعبات کم اما تاثیرات بزرگ در اقتصاد کلان کشور. جامجم در گفتوگویی با دکتر علی صالحآبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات به بررسی وظایف و ماموریتهای این بانک و نقش آن در اقتصاد کشور و توسعه صادرات پرداخته است.
اگر ممکن است مقداری درباره وظایف و ماهیت اگزیم بانکها یا بانکهای توسعهای توضیح دهید. به هرحال این بانکها در همه جای دنیا دولتی بوده و سودآوری برایشان اولویت اصلی نیست.
تاریخ تاسیس اگزیم بانک یا همان بانکهای توسعهای در ایران به سال ۱۳۷۲ برمیگردد یعنی راهاندازی رسمی آن در کشور مربوط به سال ۷۲ بوده و هدف از تاسیس آن نیز در راستای توسعه و گسترش صادرات غیرنفتی کشور بوده است که البته محصولات غیرنفتی پتروشیمی، فولاد و... را نیز شامل میشود. در همه جای دنیا اگزیم بانکها برای کمک به توسعه بانکداری بینالملل و روابط خارجی بانکی تاسیس شده و به دنبال این است که صادرات و واردات کشور را تسهیل کند. البته تسهیل واردات به معنای واردات مواد اولیه، ماشینآلات و تجهیزاتی است که در نهایت به افزایش تولید و به تبع آن صادرات منجر میشود. امروز خوشبختانه در کشور چیزی حدود ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم که نقش اصلی بانک توسعه صادرات اعطای تسهیلات به صادرکنندگان بوده است البته برخی از پروژهها نیز در راستای صادرات خدمات فنی و مهندسی است که آن هم صادرات به شمار میرود ضمن اینکه تعاملات منطقهای ایران با همسایگان را نیز تقویت میکند. مثلا ما با همسایگانمان انتقال گاز و برق داریم برای نمونه بانک توسعه صادرات خط انتقال برق ایران و ارمنستان را که حدود ۹۰ میلیون یورو بود تامین مالی کردهاست که از این طریق ما به ارمنستان گاز صادر کرده از آن طرف در قبال گاز صادراتی، برق وارد میکنیم که در حال حاضر دو خط آن فعال شده و خط سوم نیز همین خطی است که حدود ۹۰ میلیون یورو تامین مالی شده است برقی را که وارد میکنیم نیز میتوانیم یا خودمان مصرف کنیم یا از طریق خطوط انتقالی به ترکیه یا عراق صادر کنیم. لذا توسعه تعاملات منطقهای ایران علاوه بر مسائل اقتصادی، جزو موضوعاتی است که بانک توسعه صادرات آن را دنبال میکند.
همانطور که اشاره کردید یک بخش از وظایف این بانک تامین مالی پروژههاست، اما موضوع دیگر صادرات خدمات فنی و مهندسی است که در این نوع صادرات موضوع صدور ضمانتنامههای بانکی برای شرکتهای ایرانی مطرح است. باتوجه به تحریم بانکهای ایرانی روند عملکرد بانک شما در سالهای اخیر با تغییراتی مواجه شدهاست.
گذر از صفر و رسیدن به ۷۶ میلیون اشتراک اینترنت سیار
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران، گزارشی با عنوان «ایران در مسیر هوشمندی» منتشر کرده است که در آن به وضعیت کیفیت اینترنت پرداخته است.
«حسین فلاح جوشقانی» در توئیتر نوشت: کیفیت حقالناس است و ما وظیفه داریم، بر کیفیت اینترنت اپراتورها نظارت کنیم. رقابت بین اپراتورها باعث بهبود کیفیت خدمات آنها میشود به همین دلیل گزارشی را منتشر کردهایم که کاربران بتوانند با مطالعه آن و آگاهی کامل از کیفیت اینترنت، اپراتور خود را انتخاب کنند.
این گزارش به بررسی وضعیت کیفیت اینترنت ایران در ششماهه اول سال ۹۹ میپردازد و شفافسازی وضعیت کیفیت اپراتورها، حفاظت از حقوق مصرفکننده، بهبود رقابت و ایجاد امکان حق انتخاب برای مشترکان پس از بررسی و مقایسه اپراتورها، هدف اصلی آن است.
معرفی اپراتورهای ارائهدهنده سرویسهای ارتباطات ثابت و سیار، فناوریهای اتصال به اینترنت در کشور، شاخصهای سنجش کیفیت، تجربه مشتری و وضعیت آماری پهن باند کشور از بخشهای مختلف این گزارش است.
بر اساس گزارش «ایران در مسیر هوشمندی» تعداد مشترکین پهن باند ثابت کشور از ۵۸ هزار و ۳۱۰ اشتراک فعال در سال ۹۲ به بیش از ۹ اشتراک در سال جاری رسیده است.
نظر شما