به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، منافع ملی مان را نباید به انتخابات امریکا گره بزنیم، شورای مرکزی حزب پایداری انتخاب شد، توان «رزمی، اطلاعاتی و معنوی»، سه مولفه اقتدار امروز ارتش، پیگیری مسائل دانشجویان ایرانی در بلاروس از سوی سفیر ایران از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۳ آبان است.
دیدار فرمانده کل ارتش با پیشکسوتان دفاع مقدس
برابر برنامه های چهارشنبه آخر هر ماه که جلسه دیدار با رزمندگان سالهای دفاع مقدس برگزار می شود، نشست این ماه با حضور امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در این دیدار پیشکسوتان ضمن بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس، مطالبی در خصوص وضعیت فعلی بازنشستگان مطرح و پیشنهادهایی برای بهبود امور به ویژه توجه بیشتر رسانه ملی به پیشکسوتان ارتش جمهوری اسلامی ایران عنوان کردند.
امیر سرتیپ دوم محبی رئیس کانون بازنشستگان آجا و امیر سرتیپ دوم محمدرضا فولادی رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش نیز در این دیدار حضور داشتند.
پیگیری مسائل دانشجویان ایرانی در بلاروس از سوی سفیر ایران
«سعید یاری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلاروس، با «سرگئی روبنیکویچ» رئیس دانشگاه دولتی پزشکی بلاروس دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار درباره موضوعات مورد علاقه دو طرف به ویژه مسائل مبتلابه جامعه دانشجویان ایرانی و همچنین راههای توسعه همکاری بین سفارت و دانشگاه دولتی علوم پزشکی بلاروس بحث و تبادل نظر شد.
سعید یاری در این دیدار، از بخشهای مختلف دانشگاه به ویژه واحدهای آموزشی بازدید کرد و از نزدیک با ظرفیتهای علمی و متدهای آموزشی این دانشگاه آشنا شد.
همچنین سفیر ایران در بلاروس به همراه رئیس و معاونان دانشگاه در جلسه پرسش و پاسخی که با حضور قریب به ۳۰۰ نفر از دانشجویان ایرانی در سالن آمفیتئاتر دانشگاه برگزار شده بود، شرکت کرد که دانشجویان به بیان مشکلات، دیدگاهها و طرح سوالات خود پرداختند.
یاری در پاسخ به سوالات مطرح شده، با اشاره به مذاکرات انجام گرفته با رییس دانشگاه اظهار امیدواری کرد که با همکاری مدیران دانشگاه، مشکلات موجود برطرف شود.
مشکل روادید دانشجویان ایرانی در ایتالیا در حال پیگیری است
سفارت ایران در ایتالیا با انتشار اطلاعیهای تاکید کرد: به دنبال درخواستهای مکرر دانشجویان برای حل مشکل روادید و طرح با مقامات وزارت امور خارجه ایران، اقداماتی از سوی دستگاه دیپلماسی و این سفارتخانه انجام شد.
در این اطلاعیه سفارت ایراندر ایتالیا یادآور شد: تلاشها و پیگیریها کماکان در جریان است از جمله موضوع ضرورت حل مشکل دانشجویان در گفتوگوی مجازی با مدیرکل سیاسی و امنیتی وزارت خارجه ایتالیا مورد تاکید قرار گرفت.
سفارت ایران در ایتالیا افزود: همچنین مکاتباتی با وزارت امور خارجه و وزارت دانشگاهها و علوم ایتالیا انجام و دیدارهایی برنامهریزی شده که نتایج آن متعاقبا به اطلاع میرسد.
دانشجویان ایرانی که در دانشگاههای ایتالیا تحصیل می کنند در پی شیوع ویروس کرونا هماکنون در ایران حضور دارند که با مشکل صدور ویزا روبرو شده اند، این مسأله اخیرا موجب حضور اعتراضی این دانشجویان در محوطه وزارت امور خارجه شد.
این دانشجویان خواستار رسیدگی این موضوع از سوی مقامات وزارت امور خارجه ایران هستند.
شورای مرکزی حزب پایداری انتخاب شد
شورای مرکزی و اعضای علی البدل حزب پایداری انقلاب اسلامی در مجمع عمومی این تشکل اصولگرا انتخاب شدند. مجمع عمومی این تشکل به شکل مجازی و با حضور ناظر وزارت کشور برگزار شد و ۱۷ عضو شورای مرکزی و ۵ عضو علیالبدل به شرح زیر انتخاب شدند.
مرتضی آقاتهرانی، صادق محصولی، فاطمه آلیا، نصرالله پژمان فر، علی خضریان، ناصر سقای بی ریا، غلامحسین رضوانی، قاسم روانبخش، میرهاشم موسوی، مجید متقی فر، زهره سادات لاجوردی، سیدمحمدجواد ابطحی، مهدی باقری، مهدی صرامی، محمود دهقانی، آسیه کلاته و احمد ابوترابی
همچنین پنج عضو علیالبدل این تشکل نیز عبارتند از؛ سعید تواناراد، محمد نوروزی، مصطفی قاسمیپور، هادی قیومی
براساس این گزارش پس از تغییر قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی، این جریان تحت دو عنوان «جبهه پایداری انقلاب اسلامی» و «حزب پایداری انقلاب اسلامی» باردیگر در بهمن ماه سال ۱۳۹۸ با تطبیق اساسنامه و مرامنامه خود برای حزب پایداری انقلاب اسلامی و اعلام ائتلاف جبهه حزبی به نمایندگی مرتضی آقاتهرانی برای جبهه پایداری انقلاب اسلامی از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مجوز فعالیت گرفت تا دومین مجمع عمومی خود را براساس شرایط جدید برگزار کند.
منافع ملی مان را نباید به انتخابات امریکا گره بزنیم
محسن کوهکن شب گذشته (جمعه ۲ آبان) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با بیان این که منافع ملی مان را نباید به انتخابات امریکا گره بزنیم گفت: واقعیت این است که سیاست ترامپ و بایدن را باید در یک دوگانه کوتاه مدت و بلندمدت دید.
کارشناس مسائل بین الملل افزود: ترامپ سیاست فشار حداکثری اش را ادامه خواهد داد هر چند دیگر چیزی برای آن در دست ندارد و این که ترامپ جزو منفورترین شخصیتها نزد مردم ماست برای همین، انتخاب وی در کوتاه مدت بار روانی منفی دارد، اما انتخاب بایدن که دشمنی او هم با ایران پنهان نیست، بار مثبت روانی شش ماههای خواهد داشت.
برنامه این هفته «دستخط» میزبان کسی است که ۶۵ ساله و اهل استان قزوین است. یکی از فعالان و مبارزان علیه رژیم ستمشاهی پهلوی، در ۶۵ سالی که از خداوند عمر گرفته است ۳۶ سال را در ارتش جمهوری اسلامی خدمت میکند. از سال ۶۳ در بخشهای مختلف ارتش و به خصوص در قسمت عقیدتی و سیاسی و به ویژه در نیروی هوایی ارتش بوده است.
گفتنیهای زیادی از گذشته و حال ارتش دارد. من فکر میکنم بتوانیم مطالب خوبی در این برنامه مطرح کنیم.
در خدمت حجتالاسلام و المسلمین حاج آقای محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران هستیم که لطف کردند و فرصت گذاشتند و ما در دستخط میزبان ایشان هستیم.
سلام عرض میکنم و خیلی خوش آمدید.
سلام علیکم و رحمه الله. من خیلی خوشحال هستم در محضر شما و بینندگان محترم هستم.
از عقیدتی سیاسی شروع کنیم به خصوص در مستند «در لباس سربازی» که پخش شد که خیلی هم مورد توجه قرار گرفت، برخی از صحبتهای آقا درباره عقیدتی سیاسی و فضای ارتش و لزوم تاسیس عقیدتی سیاسی ایشان صحبت کردند. چه شد که عقیدتی سیاسی تشکیل شد و در این مدت ۴۱ سال فکر میکنید چه مسیری را طی کردید؟
اساساً پیشنهاددهنده اولیه تاسیس سازمان عقیدتی سیاسی خود حضرت آقا بوده است که به محضر حضرت امام (رضوان الله علیه) بردند. در سال ۵۸ آقا در ارتش حضور داشتند احساس کردند از نظر ایمانی و انگیزههای معنوی، یک تشکیلاتی لازم است که ارتش را از نظر مکتبی و ایمانی به روز کند. به همین دلیل به حضرت امام (رضوان الله علیه) پیشنهاد دادند، برای تاسیس یک تشکیلاتی که موضوعات مربوط به دین، ایمان و ارزشهای اسلامی را متصدی شود.
در ۲۴ مهرماه حکم انتصاب جناب حجت الاسلام المسلمین حاج شیخ غلامرضا صفائی به عنوان اولین رئیس عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سوی حضرت امام (ره) صادر شد. حاج آقای صفایی هم با قدرت وارد میدان شدند و الحمدالله امروز عقیدتی سیاسی در جایگاهی قرار گرفته که رهبر عظیمالشان انقلاب و فرمانده معظم کل قوا، بارها مراتب خشنودی خود را از کارکرد عقیدتی سیاسی در ارتش اعلام کردند.
حاج آقای محمد حسنی چندمین رئیس عقیدتی-سیاسی ارتش جمهوری اسلامی میشوند؟
بنده پنجمین رئیس هستم.
قبلیها را بفرمائید؟ آقای صفائی الان چه میکنند؟ در قیدحیات هستند؟
بله. الحمدالله ایشان هم در قید حیات هستند و بسیار سرحال هستند. بعد از ایشان، حضرت آیت الله قوچانی این مسئولیت را عهدهدار شدند، بعد از ایشان جناب حجتالاسلام و المسلمین حاج آقای علوی، وزیر محترم اطلاعات امروز، متصدی بودند. بعد از دکتر علوی، حضرت حجت الاسلام حاج آقای آل هاشم بودند که الان امام جمعه تبریز و نماینده حضرت آقا در آذربایجان شرقی هستند. بعد هم بنده بعنوان سرباز حضرت آقا در خدمت ارتش هستم.
روحیه بچههای ارتش و موضع آنها نسبت به عقیدتی سیاسی چطور است؟ برخی میگویند جایی است که مانند گزینشهای سابق است. واقعا اینچنین است یا پیوندی گرفته اند؟
ببینید، همان نگاهی که در بیرون مردم به امام جماعت خود در مساجد دارند، دقیقاً همان نگاه را کارکنان ارتش نسبت به روحانیون ما در سازمان عقیدتی سیاسی دارند. این هم از برکات رهنمودهای آسمانی حضرت آقا و حضرت امام (ره) است، چون حضرت آقا بیان میکردند باید در ارتش کار آخوندی کنید؛ این روحانی ماندن جزو انتظارات جدی حضرت آقا در سازمان عقیدتی سیاسی است.
یعنی همان ارتباط مردمی، همان ارتباط نزدیک ..
بله. صادقانه بیان کنم که احساس ما در ارتش همان امام جماعتی است که در بیرون از ارتش، روحانیون نسبت به مردم دارند. در بیرون ارتباط مردم با روحانیت چطوری است؟ همان ارتباط در ارتش هم وجود دارد.
یعنی درد و دل میکنند، نقد میکنند، حرف میزنند...
اگر به شما عرض کنم که کارکنان ارتش وقتی به ما مراجعه میکند چقدر با ما راحت هستند که رازهای مگوی خود را به ما میگویند و به ما این طور توصیه میکنند که حاج آقا پیش خودتان بماند. در مورد امور کاری هم طبیعی است که علاوه بر رابطه معنوی و دلی بین ما و آنها وجود دارد، روابط کاری و سازمانی هم بین ما وجود دارد.
ارتش قبل از انقلاب و بعد از انقلاب را نمیتوان مقایسه کرد. قطعاً در بدنه ارتش افرادی مثل شهید صیاد شیرازی و امثال ایشان بودند که ریشه مذهبی و اصالت خود را حفظ میکردند، ولی شرایط و محیط چیز دیگری بود. فکر میکنید چقدر از این شرایط معنوی که ارتش ما یک بال مهم آن معنویت است، سهم عقیدتی سیاسی است و آیا همه سهم برای شما است یا عوض شدن مدیریت ارتش این مسیر را عوض کرد؟
در ارتش ۳ مولفه باید دست به دست هم بدهد تا این ارتش به توان لازم دفاع از کشور برسد. یکی توان رزمی است که این در ماموریت فرماندهان است که به لطف خداوند در نقطه عالی این کار اتفاق افتاده و در حال ادامه است. یکی هم در ارتباط با توان اطلاعاتی است. ارتشی که اطلاعاتش قوی نباشد ممکن است غافلگیر شود. یک توان هم توان معنوی، توان ایمانی و انگیزههای قوی الهی است.
نه اینکه اگر ما نبودیم این در ارتش نبود، بلکه اگر ما نبودیم شاید فرماندهان وقت نداشتند که به مسائل دینی هم برسند. صمیمانه عرض میکنم که در تمام موفقیتهایی که عقیدتی سیاسی کسب کرده است، فرماندهان پیشتیبانی کردهاند که ما موفق شدیم والا موفق نمیشدیم.
بحث امنیت برای مردم مهم است و این به مردم آرامش میدهد. این امنیت درصد زیادش حاصل تلاش نیروهای مسلح در همه این عرصهها است که شما بیان کردید.
پیشنیاز همه موفقیتها در کشور، امنیت است. حضرت آقا هم در همین مراسم دانشآموختگی اخیر در دانشگاه امام علی (ع) بیان کردند که امنیت نیاز اولیه یک جامعه است. اگر امنیت نباشد، تحصیل نیست، کشاورزی نیست، کارگر و کارفرما به درستی نمیتوانند کار کنند. اگر امنیت نباشد هیچ کسی نمیتواند حتی برای فردای خودش برنامهریزی کند. امنیت از مقولههایی است که هر کسی آن را به مردم هدیه کند مردم او را دوست میدارند. بزرگترین هدیه نیروهای مسلح از جمله ارتش جمهوری اسلامی ایران به مردم، همین امنیت و اقتداری است که میآفرینند و به مردم هدیه میکنند.
نظر شما