کانون های مساجد ارزش های دینی را از نسل گذشته به نسل جدید منتقل می کنند/ کارکردهای مساجد تعطیل بردار نیست

سرمست در دیدار مسئولان ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با اشاره به جایگاه کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: کانون های مساجد ارزش های دینی را از نسل گذشته به نسل جدید منتقل می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین «سعید روحانی» امروز (چهارشنبه 16 مهر) با استاندار قم  دیدار و گفتگو کرد.

 

در ابتدای این جلسه در محل استانداری برگزار شد مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با ارائه گزارشی از عملکرد کانون های مساجد استان قم به معرفی استان قم به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران  اشاره کرد و گفت: در ارزیابی فهما (پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران) هشت شاخص وجود داشت و قم در تمام شاخص ها اول شد.

 

وی  ادامه داد: این امکان وجود داشت که استانی که پایتخت می شود در این شاخص ها اول نباشد اما قم در همه شاخص ها اول شد و استان قم با فاصله زیادی از سایر استان ها اول شد.

 

روحانی با اشاره به عواملی که باعث این موفقیت شد افزود: دلیل این موفقیت این بود که سایر استان در این دو سال این جنب و جوش ویژه را پیدا کرده بودند اما استان قم 10 سال است که این حرکت وجود دارد و همه ساله  با انعقاد تفاهم نامه با کانون ها، تمام تلاش خود را برای رشد کانون ها بکار گرفتیم. همچنین ارتباط مستمر با کانون ها و ارزیابی فعالیت های آنان از عوامل مهم این موفقیت بود.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی افزود :  ما در دوره های متعدد در طول این 10 سال در قالب طرح «آفاق اندیشه» اقدام به توانمندسازی مسئولان و کادر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم کردیم و همزمان سعی کردیم تا ارتباط میان کانون ها وشبکه سازی میان آنها حفظ شود.

 

وی ادامه داد:  ما در ستاد استان قم کانون ها را بین همکاران تقسیم بندی کردیم و بصورت مستمر هر هفته با کانون ها ارتباط می گرفتند. هر سه روز یکبار جلسات تحلیلی و ارائه راهکار در ستاد استان با حضور تمام همکاران برگزار می شد و نقاط ضعف و قوت رصد می شد و ضعف ها تقویت می شد.

 

                                  

 

مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با بیان اینکه یکی دیگر از برنامه های ما ایجاد تشکیلات در کانون های مساجد بود گفت: در گذشته کار در کانون ها تشکیلاتی نبود و با رفتن یک نیروی فرهنگی از مسجد کار فرهنگی نیز در آن مسجد تعطیل می شد اما با ایجاد تشکیلات این معضل از بین رفت و دیگر کار در مساجد قائم به شخص نیست.

 

وی با بیان اینکه بهره مندی از ظرفیت طلاب با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه و معاونت تبلیغ و مراکز فرهنگی تبلیغی و اعزام آنها به کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از برنامه های ما در راستای کسب این موفقیت بود گفت: برگزاری اردوهای ویژه با عنوان «جوانه های انتظار» از دیگر اقداماتی بود که تاثیر به سزایی در روند فعالیت کانون ها و انگیزه بخشی به اعضا داشت؛ جوانه های انتظار به کانون ها این امکان را داد تا برنامه های مختلف آموزشی و معارفی خود را در قالب اردو با سبکی نوین برگزار کنند.

 

روحانی یکی دیگر از برنامه ها برای توانمندسازی کانون ها را توجه ویژه به برنامه های هنری نظیرسرود و تئاتر عنوان کرد و افزود: این کار با اعزام مربی هنری به کانون ها به صورت گسترده برگزار شد. همچین تشکیل خانه تئاتر و دعوت از بزرگان سرود و تئاتر به منظور برگزاری جلسات همفکری و مشورت با آنها،  تشکیل انجمن برای هر دو رشته که این اقدامات سبب شد در دو رشته سرود و تئاتر پیشرفت قابل توجهی در کانون های فرهنگی هنری استان را شاهد باشیم به گونه ای که افزایش ده برابری تعداد گروه های سرود و تئاتر کانون های مساجد استان نسبت به ده سال گذشته از نتایج آن بود.

 

مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با اشاره به نقش مساجد در ارائه خدمات اجتماعی به جامعه گفت: مساجد استان قم شبکه و بستر مناسبی برای فعالیت های اجتماعی در سطح استان است. همچنان که در بحث کرونا این نقش بسیار پر رنگ بود و ثابت شد. کانون های مساجد ما در حال حاضر به چنان توانمندی دست یافته اند که می توانند در بسیاری از برنامه های استان محل رجوع دستگاه ها در کارهای فرهنگی و فعالیت های اجتماعی باشند.

 

                                   

 

وی ادامه داد: در کنار این توانمندسازی و شبکه سازی، تلاش بر ایجاد ارتباط با فضای بیرون از مجموعه بیشتر شد،  ما قائل هستیم کانون های فرهنگی هنری مساجد یک بستر است برای اینکه جامعه از آن استفاده کند.

 

روحانی افزود: ابتدا مسجد و محله، سپس ارگان ها و نهادها و سازمان های دیگر که باید از این ظرفیت فرهنگی مردمی استفاده کنند؛ بنابراین  ظرفیت کانون های فرهنگی هنری مساجد را به دستگاه ها و نهاد ها معرفی کردیم و کانون های توانمند را به میدان آوردیم که سبب امضای تفاهم نامه های مختلفی شد که منجر به شرکت کانون های فهما استان قم در بسیاری از فعالیت ها و برنامه های استانی شد و  امروز در سطح استان کمتر دستگاهی است که گزارش بدهد و نامی از کانون های فرهنگی هنری  نبرد.

 

وی به برنامه های استان قم  برای دوسالی که استان قم به عنوان پایتخت فهما فعالیت خواهد کرد گفت: طرح های متنوعی برای این دو سال که پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی شده ایم آماده شده است.تجهیز کانون ها، توانمندسازی کانون ها، طرح«مسجد مدرسه خانواده» و طرح «مهد فهما» ، سه شنبه های تکریم و تولیدات رسانه ای از جمله این برنامه هاست.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی افزود: شش طرح اصلی استانی نیز در کنار دیگر برنامه ها داریم. طرح «ثقلین»، طرح «آفاق اندیشه» که تا کنون 6 دوره آن برگزار شده است که با هدف توانمندسازی مدیران و کادر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم ارائه شد. همچنین طرح های سفیران آسمانی، سه شنبه های تکریم و.. در دستور کار است.

 

وی در پایان تاکید کرد: این عنوان می طلبد که مجموعه های استان ورود کنند تا فعالیت های کانون های مساجد بیشتر شده و افتخارات ملی بیشتری رقم بخورد.

 

                               

 

«بهرام سرمست» نیز در این جلسه با تبریک کسب عنوان پایتخت فهما توسط کانون های مساجد استان قم گفت: انتخاب قم به عنوان پایتخت فهما هم به جا وهم شایسته است، هم به لحاظ آن ظرفیت هایی که در قم وجود و هم به لحاظ فعالیت هایی که از سوی مردم ولایت مدار و متدین این شهر در شروع انقلاب اسلامی به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی انجام شده و می‌شود.

 

استاندار قم با بيان اينكه سازمان های فرهنگی و هنری متعددی در ارتباط با مساجد هستند افزود: زمانی برنامه های فرهنگی و هنری محقق می شوند که در تعامل و هماهنگي با مسجد باشند.

 

 

سرمست با اشاره به نقش مساجد در تربیت معنوی جامعه گفت: مساجد یکی از کانون های جامعه پذیری محسوب می شوند و ارزش ها را از نسل قدیم به نسل جدید منتقل می کنند.

 

وی جذب نسل جوان به مساجد را یکی از مهمترین وظایف متولیان امر مساجد دانست و خاطرنشان کرد: باید با ایجاد فضای طراوت و افزایش مشارکت جوانان زمینه تحقق این مهم میسر شود.

 

استاندار قم همچنین  با اشاره  به محدودیت ها در برگزاری مراسم مختلف به دلیل شیوع کرونا افزود: در ایام اربعین انتظار داریم مساجد به پایگاهی برای طرح مواسات و کمک مومنانه تبدیل شوند.

 

 سرمست در ادامه به اهمیت بحث کارکردهای مساجد پرداخت و گفت: مساجد دارای کارکردهای متنوعی است که باید این کارکردها احیا و پررنگ شود.

 

استاندار قم کارکردهای مساجد در راستای تاثیرگذاری بر سایر عرصه ها را بسیار متنوع دانست و تصریح کرد: نو آوری و خلاقیت می تواند این کارکردها را تکثیر کرده و موجب افزایش نقش آفرینی مساجد در جامعه شود.

 

وی به بحث کرونا اشاره کرد و افزود: در این ایام کرونا تاثیرات خود را در همه ی بخش ها گذاشت و در مساجد هم با یک سری محدودیت ها مواجه شدیم اما این به معنی تعطیلی کارکردهای مساجد نیست.

 

استاندار قم ادامه داد: کارکردهای مساجد تعطیل نشده بلکه تبدیل شده و ما می توانیم با نوآوری و خلاقیت حتی کارکردهای مساجد را پررنگ تر کنیم.

 

وی با اشاره به نقش کانون های مساجد عنوان کرد: کانون های مساجد ارزش های دینی را از نسلی به نسل دیگر منتقل می کند و این بسیار ارزشمند است و باید از این ظرفیت استفاده شود .

 

سرمست در بخش پایانی سخنان خود همکاری دستگاه های دولتی با کانون فرهنگی و هنری مساجد را ضروری دانست.

کد خبر 980802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha