به گزارش خبرگزاری شبستان، افسانه محرابی شب گذشته (سه شنبه 15 مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: در صنعت چرم کشور که قدمت بیش از 100 سال دارد بسیاری از واحدها از ماشین آلات قدیمی استفاده می کنند و نیازمند به روز رسانی در جهت رقابت در بازار هستند.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت افزود: از سال 91 موضوع عوارض برای صادرات سالامبور ایجاد شد.
محرابی ادامه داد: در سالامبور خطرهای زیست محیطی، مصرف آب 70 درصد، اشتغال بسیار پایین و ارزش افزوده خیلی پایین وجود دارد.
وی تصریح کرد: زمانی که زنجیره ارزش سالامبور تکمیل می شود تا محصول چرمی به تولید برسد بین 200 تا 400 درصد ارزش افزوده خواهیم داشت.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت گفت: صادرکنندگان سالامبور مانع رشد این صنعت به دلیل خام فروشی شده اند.
وی افزود: در سال 91 دولت در ستاد تدابیر ویژه موضوع عوارض را مطرح کرد که مقرر شد از 5 درصد شروع و در طی سالیان به این 5 درصد اضافه شود ولی در سال 92 در دولت جدید اعلام شد تمامی مواردی که در ستاد تدابیر ویژه بود باید از هیأت دولت مصوبه دریافت کند که در سال 93 این عوارض دریافت نشد ولی از سال 94 این عوارض با 10 درصد شروع و در سال 95 به 15 درصد رسید.
محرابی با اشاره به اینکه در کشور چرم سبک و سنگین داریم و واحدهای بسیار خوبی در چرم سنگین فعال هستند گفت: تولید محصول در چرم سبک برای پوشاک استفاده می شود ولی چرم سنگین برای تولید کفش و غیره است و همین موضوع موجب شده تا تولید کنندگان به سمت ارتقاء حرکت کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر چرم سنگین از نظر کیفیت رقابت خوبی در دنیا دارد.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت گفت: در بودجه سال 97 حدود 45 میلیارد تومان موافقتنامه بین وزارت صمت و سازمان برنامه مصوب شد ولی در پایان سال این مبلغ به 6 میلیارد و هشتصد میلیارد تومان رسید و این مبلغ در سال اول به عنوان یارانه سود تسهیلات با همکاری بانک کشاورزی و سود 9 درصد در اختیار تولید کنندگان قرار گرفت.
وی ادامه داد: از 12 درخواست دریافت تسهیلات، 9 واحد به بانک معرفی شدند که فقط 4 واحد تولیدی تسهیلات دریافت کردند و مابقی با توجه به مشکلاتی که داشتند موفق به دریافت تسهیلات نشدند.
محرابی گفت: طبق برنامه ریزی، بازسازی و نوسازی صنعت چرم کشور باید انجام و تکنولوژی آن ارتقاء پیدا کند و به سمت تولید محصولات صادرات محور حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه رتبه چهارم پوست گوسفند و رتبه سوم پوست بز را در دنیا داریم افزود: در حال حاضر واحدهای تولیدی با ظرفیت کم و تکنولوژی پایین و فرسودگی ماشین آلات فعالیت می کنند ولی سالامبور نیازمند تکنولوژی خاصی نیست و صادر می شود.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت تصریح کرد: واحدهای موفق چرم سنگین در چرم شهر داریم که تولیدات خود را صادر می کنند.
محرابی گفت: برنامه راهبردی برای صنعت پوشاک، کفش و موضوع برندسازی، طراحی، صادرات و سرمایه گذاری و همچنین کارگروه ملی کفش را در وزارت صمت داریم .
وی افزود: با ممنوعیت واردات کفش، فرصت خوبی را در اختیار تولید کنندگان قرار دادیم و تمامی محصولات موجود در بازار، تولیدات داخلی است.
او از تولید کنندگان خواست تا از توان و تجربه خود بهره بگیرند که بتوانیم کل عوارض صادرات را به این صنعت برگردانیم.
نظر شما