به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، «مریم بیدخام» در نشست شناسایی نیازها و مشکلات مراکز فرهنگی و اجتماعی محلات حاشیه نشین و سکونت گاه های غیر رسمی استان بیان کرد: یکی از چالش های اساسی در کشورهای در حال توسعه موضوع حاشیه نشینی است که باید برای حل آن به شکل جدی کوشید.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین ادامه داد: عدم توجه جدی به این مناطق می تواند تبعات بسیار اجتماعی و امنیتی به همراه داشته باشد، جمعیت قابل توجه این مناطق و مناسب نبودن وضعیت زیر ساختی و کالبدی از جمله ضرورت های توجه به این مناطق است.
وی افزود: توجه جدی در اموری که به محلات حاشیه نشین مربوط میشود، می تواند در کاهش آسیب های اجتماعی تأثیرگذار بوده و این محلات را از فهرست مکانهای آسیب زا حذف کند.
بیدخام اضافه کرد: در عرصه بازآفرینی شهری، باید دید مشترک و هم افزایی جمعی میان دستگاه های متولی استان ایجاد شود تا همه دستگاه های متولی با احساس مسئولیت به خدمت رسانی به اهالی ساکن در این محلات بپردازند.
وی تصریح کرد: در این خصوص باید یک کارگروه تخصصی با حضور مدیران کل راه و شهر سازی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و دفتر اجتماعی تشکیل شود و با مشارکت تیم پژوهشی مناطق کمتر توسعه یافته استان، تعداد ساکنان این محلات، آسیبهای موجود، کمبودها و زیر ساختهای موجود در این مناطق را شناسایی کرده و با انعکاس وضعیت موجود به وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه نسبت به تأمین اعتبار برای این مناطق اقدام کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین خاطرنشان کرد: امروزه حاشیه نشینی به عنوان یکی از مختصات و ویژگی های جوامع صنعتی و به تبع آن جوامع شهری است که بر اثر 2 عامل مهم جریانهای مهاجرتی و افزایش ناشی از نرخ رشد طبیعی جمعیت اتفاق میافتد.
وی گفت: قرار گرفتن قزوین در مجاورت تهران این استان را برای مهاجرت جذاب کرده و وجود مراکز صنعتی و کشاورزی موجب شده تا جمعیت حاشیه نشین را در نقاطی از قزوین به وفور شاهد باشیم.
بیدخام با بیان اینکه دولت توجه ویژه ای به مناطق حاشیه ای دارد، افزود: اعتباری که امسال برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی پیش بینی شده ۲۴ میلیارد ریال است که این اعتبارات عمرانی برای تأمین و تجهیز مراکز فرهنگی و اجتماعی محلات حاشیه نشین و سکونتگاه های غیررسمی است.
وی خاطر نشان کرد: این مناطق شامل راهآهن، هادی آباد، باغ نشاط ،چوبیندر و لالوها در شهر قزوین، اکبرآباد در اقبالیه و راه اک در تاکستان هستند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین گفت: انتظار می رود با هم افزایی و همکاری تمامی دستگاه های اجرایی، ساکنان این محلات بیشترین بهره را از این اعتبارات ببرند.
وی اضافه کرد: از اعتبارات یاد شده همچنین 5 میلیارد ریال برای شهرستان آوج پیش بینی شده که با محوریت فرمانداری هزینه می شود .
بیدخام یادآور شد: اعتبارات یاد شده در حوزه های آموزش و پرورش، آموزش عالی، کتابخانه، ورزش و جوانان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مراکز فرهنگی و هنری هزینه می شود.
نظر شما