قرآن بهترین راهنما برای ازدواج است

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران، قرآن را بهترین راهنما برای ازدواج دانست وگفت: قرآن انسان ها را با آیات و آموزه های جهان شمول خود در این مسیر هدایت می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان،غلامعلی افروز، رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران و استاد و رییس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران، عصر روز گذشته (13 دی) در نشست روانشناسی ازدواج، انتخاب دقیق و عروس، با اشاره به دیدگاه قرآن در خصوص امر ازدواج، گفت: قرآن خود بهترین راهنما برای ازدواج است و انسان ها را با آیات و آموزه های جهان شمول خود در این مسیر هدایت می کند.


وی افزود: ازدواج مبتنی بر آموزه های قرآنی امری است که باید با بصیرت و بینش به آن نگاه کرد، چراکه بهترین و زیباترین گلواژه هستی، واژه ازدواج است که به طور فطری به عنوان یک نیاز طبیعی در بین تمامی موجودات و مخلوقات زنده خداوند وجود دارد.


افروز تصریح کرد: ازدواج خوب باعث سلامت و آرامش انسان می شود در صورتی که فردی عمداً از ازدواج دوری کند یا ازدواج گریز باشد، پس از مدتی دچار برخی ناهنجاری های شخصیتی می شود.


وی هدف اصلی ازدواج را رسیدن به آرامش عنوان کرد و افزود: داشتن همسری دل آرام و آرامشگر باعث ایجاد احساس خوشبختی و رضایت مندی می شود و خوشبخت کسی است که از عمق دل احساس آرامش کند.


رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران ادامه داد: خوشبختی یعنی احساس امنیت روانی، دور ماندن از خلآهای عاطفی، بهجت و نشاط درونی، رها بودن از تعارض هاست، هم چنانکه خداوند در قرآن می فرماید: " ازدواج کنید تا به آرامش برسید".


وی تأکید کرد: خانواده جایی است که زوجین به امید دل آرامی به عق هم در می آیند و پیوند زناشویی منعقد می کنند تا به آرامش واقعی برسند، رضای غرایز جنسی در بستری مشروع و رهایی از تنهایی نتیجه قهری امر ازدواج است نه هدف غایی آن.


افروز، انتخاب همسر را سرنوشت سازترین انتخاب در طول حیات هر فرد دانست و خاطر نشان کرد: برگزاری ازدواج باید آسان باشد ولی در انتخاب همسر باید دقت و تأمل بیشتری کرد.


به گفته وی، باید با بینش و درک کامل افراد را بسنجیم، چراکه سرنوشت ما با این انتخاب ها رقم می خورد.


افروز با بیان اینکه کسی جزء همسر نمی تواند باعث آرامش واقعی و پایدار شود و کسی غیر او نمی تواند انسان را مورد نوازش قرار دهد، تصریح کرد: پس بهترین راه برای انتخاب برترین فرد به عنوان همسر، سنجیدن فرد با معیار صحیح است.


وی یادآور شد: انسان های تیز هوش و خلاق عموماً افرادی با آرامش هستند.


رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران افزود: افرادی که در زندگی آرامش واقعی دارند دارای عزت نفس و اعتماد به نفس، نشاط و پشتکار و تلاش بسیار هستند که دست مایه و سرمایه اولیه همه این ویژگی ها داشتن آرامش است.


وی خاطر نشان کرد: همسر ایده آل و مطلوب کسی است که وجودش مایه آرمش باشد و بتواند در محیط خانواده نیز همسران آینده را پرورش دهد.


افروز گفت: افراد باید در محیط خانه ابتدا همسری نمونه باشند تا در مرحله بعد بتوانند فرزندانی نمونه که همسران آینده هستند را تربیت کنند.


وی از زنان به عنوان باغبان و از مردان به عنوان نگهبانان باغ یاد کرد و فرزندان را میوه های آن دانست.


افروز با بیان اینکه همسران باید سه صفت را همواره با خود داشته باشند تا بتوانند نقش همسری خود را به بهترین نحو ایفا کنند، افزود: همسران باید کامل ترین رابطه هستی را در ابعاد مختلف حسی، شناختی، روانی، ... تنها با همسر خویش داشته باشند.


وی تصریح کرد: همسران باید تلاش کنند تمامی محبت شان را به هم تقدیم کنند، محبتی که با معامله همراه نباشد، محبتی که به دور از توقع، تکلف و منت باشد، همسران باید تمامی جاذبه های خود را نثار همسرانشان کنند.


رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران یادآور شد: انسان ها اساساً تکریم طلب و تحقیر ستیز، ترغیب طلب و تهدید گریز، محبت طلب و اخم گریز هستند از این رو باید بهترین کلام ها و نگاه ها را تقدیم همسر کرد.


به گفته وی، باید ازدواج هایی را که منحصراً ازدواج های شرعی است را به ازدواج های عرشی قرآنی آرامش گرایانه مبدل کرد.


وی اظهار امیدواری کرد: این سلسله نشست ها باعث تحکیم نظام خانواده و کاهش همسر گریزی، همسر ستیزی و طلاق در جامعه شود.


پایان پیام/

کد خبر 9800

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha