حجاب چتر حمایتی معنوی از زنان

حجاب نهادن درّ وجود آدمی داخل صدف است و در آموزه های اجتماعی نه تنها محدودیت محسوب نمی شود، بلکه مصونیت اجتماعی را متعهد می شود.

خبرگزاری شبستان: در دنیایی که جوامع را ابتذال و بی بندوباری تسخیر کرده و گروهی آن را نشانه تجدد می دانند، عدم رعایت حریم و شئونات انسانی چنین جوامعی را روز به روز در سراشیبی انحراف هدایت کرده و آنها را در مرداب فساد فرو می برد. این درحالی است ک قرن ها پیش قرآن هر امتی را به حفظ حجاب دعوت کرده است.

شاید استنباط عوام از حجاب در مرحله اول نوع پوشش آن هم منحصر به زنان باشد، اما با نگاهی کوتاه به جامعه و رفتارشناسی افراد می توان به این مهم رسید که حجاب ضرورت سلامت یک جامعه است که باید در ظاهر، رفتار و حتی گفتار زن و مرد جلوه گر باشد. در واقع شیوه های رفتاری، طرز صحبت و چگونگی راه رفتن نیز بخشی از حجاب، به معنای وسیع کلمه است و عدم رعایت آن نیز برآیندی چون برهنگی دارد.

 

نگاه بوالهوسان به عنوان جنس یکبار مصرف
حجت الاسلام سیدحسن بطحایی، کارشناس حوزه و دانشگاه به خبرنگار شبستان گفت: بی تردید تمام احکام خداوند برای بشر دارای مصالحی بوده و مساله حجاب به عنوان یک چتر حمایتی معنوی از زنان، وجود با کرامت آنها را از آسیب ها مصون نگه می دارد.

وی ادامه داد: با حجاب مناسب زن می تواند از نگاه چشم های ناپاک و قلب های مریض حفظ شود و فعالیت های اجتماعی را حتی در سایه آن داشته باشد، طبعاً زنان با حجاب می توانند، در عرصه های مختلف موفق تر باشند.

حجت الاسلام بطحایی ادامه داد: بدحجابان با ظاهر خود به هنجارشکن های جامعه چراغ سبز نشان می دهند و خود را در دام این افراد می اندازند که نگاه آنها به زنان بدحجاب مانند جنس ارزان و یکبار مصرف است.

وی خاطرنشان کرد: برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه نقطه آغاز، خانواده است که قطعاً مهمترین هسته جامعه نیز محسوب می شود و در رده های دیگر، رسانه های صوتی و تصویری هستند که می توانند در امر حجاب تاثیرگذار باشند. به ویژه رسانه تصویری که مخاطبان بیشتری داشته و مورد توجه قشرهای مختلف است و با حفظ عفاف و حجاب در برنامه های اجرایی مخصوصاً بازیگران که الگوی جوانان محسوب می شوند، می توان گام های موثری در ترویج فرهنگ حجاب برداشت.

 

حجاب دژمستحکم زن از گزنده ها/پیشگیری از آسیب های اجتماعی در سایه حجاب

جعفر بای، پژوهشگر آسیب های اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار شبستان از حجاب به عنوان دژ مستحکم زن تعبیر کرد و گفت: حجاب قرار نهادن وجود آدمی در داخل صدف حجاب است و در آموزه های اجتماعی نه تنها محدودیت محسوب نمی شود، بلکه مصونیت اجتماعی را تعهد می کند.

وی افزود: اگر فرهنگ حجاب به عنوان یک باور اعتقادی در افکار و افعال آدمی نهادینه شود، می تواند نقش فوق العاده ای در پیشگیری از آسیب های اجتماعی به همراه داشته باشد. همچنین حجاب مانند سنگری مقدس می تواند انسان را رهنمون پاکی ها کرده و از شر بدی ها محفوظ کند.

بای به تاثیر حجاب در جامعه اشاره کرد و ادامه داد: اگر حجاب به درستی در جامعه نهادینه شود و فرهنگ استفاده از آن در اعماق وجود بهره وران آن جای گیرد، ما جامعه ای عاری از گناه خواهیم داشت که در چنین جامعه ای افراد می توانند، در اوج سلامت و سعادت سیر سعودی را در تکامل و پیشرفت طی کند.

وی خاطرنشان کرد: طبیعتاً زنانی که رعایت شئونات اجتماعی را در حوزه حجاب نداشته باشند، در معرض انواع و اقسام آسیب های اجتماعی قرار می گیرند.

 

بدحجابی زمینه ساز وقوع جرم و ناامنی در جامعه

این پژوهشگر آسیب های اجتماعی بااشاره به تاثیر زیانبار بدحجابی در جامعه، اظهارکرد: نگاه های آلوده به گناه چون تیری می تواند این گروه را نشانه گرفته و با هوس های گناه آلود هرزگان اجتماعی، آنان را درمعرض حمله های جسمانی قرار دهد. به گفته وی از دیگر آسیب های متوجه این افراد قرار گرفتن در معرض سرقت و آسیب به دلیل نمایان بودن زیور آلات آنهاست.

وی تصریح کرد: بدترین نوع رفتارها قرار دادن گوهر وجودی در اختیار نگاه بوالهوسان است. آن هم به ارزانی که موجب برافروختن آتشی می شود که سوختن اعتقادات دینی و معنوی و آرامش را در پی دارد و با کشیده شدن افراد هوسران به سمت آنها زمینه بروز جنایت را فراهم کرده و چه بسا تا قتل هم پیش رود.

 

پایان پیام/

کد خبر 97930

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha