حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی حاتمی، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد با بیان اینکه برای اجرای این طرح هماهنگی های لازم با مسئولان استان به عمل آمده است، به خبرنگار شبستان گفت: با اجرای این طرح برای کلیه مساجد استان شناسنامه عمرانی و فرهنگی تهیه می شود.
وی گفت: بر اساس این طرح کلیه اطلاعات مربوط به هر مسجد در 25 صفحه و 10 عنوان که شامل کلیه مشخصات مسجد از جمله ساختمان، وضعیت فیزیکی و عمومی، نظافت و بهداشت، تاسیسات و تجهیزات، انبار، تجهیزات ایمنی، نحوه اداره، فعالیت های دینی و فرهنگی، نیازها و کمبودها و نیروی انسانی می باشد جمع آوری شده و در سامانه قرار می گیرد.
حاتمی افزود: مرحله دوم این طرح ایجاد شبکه ارتباطی بین مساجد محوری استان است تا با انتقال تجربیات و ایده های فرهنگی و برگزاری جلسات مشترک الکترونیک از ابزار روز در حوزه فرهنگی استفاده کنند.
وی تشکیل و تکمیل هیئت امنای مساجد، بررسی دقیق وضعیت عمرانی و فرهنگی مساجد، تشکیل پرونده برای کلیه خدام ثابت و افتخاری مساجد، یکپارچه سازی مدیریت مساجد و برگزاری دوره های آموزشی و مهارتی ویژه هیئت امنا و خدام مساجد استان را از دیگر برنامه های اداره کل اوقاف استان در حوزه مساجد برشمرد.
مدیر کل اوقاف و امورخیریه استان یزد همچنین از قرار گرفتن کلیه خادمان امامزادگان استان یزد تحت پوشش بیمه تکمیلی خبر داد.
وی خادمان ثابت بقاع متبرکه و امامزادگان را 57 نفر عنوان کرد و گفت: با توجه به زحمات بسیاری که خادمان بقاع متبرکه استان متحمل می شوند مقرر شد با حمایت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان یزد کلیه خادمان بقاع متبرکه تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گیرند.
وی به استفاده از تمامی پتانسیل های موجود در امامزادگان و بقاع متبرکه استان برای افزایش و آرامش خاطر زائران تاکید کرد و نقش خادمان در ارائه خدمات به زائران و گردشگران مذهبی در بقاع و اماکن متبرکه را بسیار مهم برشمرد.
حاتمی یادآور شد: با حمایت این اداره کل پیش از این 200 نفر از خادمان مساجد و بقاع متبرکه تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته اند.
مدیر کل اوقاف و امورخیریه استان یزد همچنین از آغاز به کار بخش مالی سامانه جامع اطلاعات و مدیریت موقوفات و بقاع متبرکه استان یزد خبر داد.
وی گفت: از این پس کلیه اسناد حسابداری اوقاف به صورت اتوماتیک و بدون دخالت کاغذ صادر می شوند.
وی از مزایای این بخش سامانه به نظارت دقیق بر نحوه هزینه در حوزه موقوفات و امامزادگان اشاره کرد و گفت: به محض واریز اجاره موقوفات، این اعتبارات طبق نیات واقفین در حساب های جداگانه نگهداری و فقط جهت اجرای این نیات قابل برداشت هستند.
حاتمی افزود: این امر در مراحل مختلف مورد نظارت و بازرسی قرار می گیرد و در نتیجه موجب اطمینان از اجرای نیات واقفین و شفافیت مالی اوقاف می شود.
مدیر کل اوقاف و امورخیریه استان یزد از ثبت بیش از50 نیت واقف در این سامانه خبرداد و بیشترین نیات واقفین یزدی را به ترتیب تعزیه داری و روضه خوانی،اطعام در ماه محرم و صفر و رمضان و همچنین احداث مساجد و حسینیه وهزینه های مربوط به آن عنوان کرد.
وی از مردم و مسئولان استان دعوت کرد تا در نمایشگاهی که در هفته وقف برگزار می شود از سامانه جامع موقوفات و بقاع متبرکه استان بازدید کنند.
پایان پیام/
نظر شما