به گزارش خبرنگار شبستان، علیمحمد قادری، مدیر کل سازمان بهزیستی استان تهران در نشست خبری با اشاره به کموکاستیها در توزیع بنزین معلولان گفت: در سازمان بهزیستی سهمیه بنزین معلولان پرداخت نمیشود، بلکه این هزینهها با رایزنیهای انجام شده با سازمان کار، تعاون و رفاه اجتماعی و سازمان حمل و نقل سوخت تامین و پرداخت میشود.
وی افزود: باید توجه داشت که موضوع سهمیه سوخت معلولان جزو حیطه وظایف سازمان بهزیستی قرار ندارد و باید سازمانهایی از جمله شهرداری اتومبیل مخصوص حمل و نقل معلولان را در اختیار این قشر از جامعه قرار دهد.
نوع معلولیت تعیین کننده میزان شارژ سوخت
وی در خصوص سهمیه بنزین معلولان افزود: سازمان بهزیستی حدود یکهزار و 160 کارت سوخت در اختیار معلولان قرار داده که هر ماه هم شارژ میشود و توزیع این کارت سوخت بنا بر نوع معلولیت افراد و نحوه استفاده افراد معلول در اختیارشان قرار میگیرد.
قادری خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که کمتر از 20 درصد معلولان از امکانات ایاب و ذهاب استفاده میکنند، برای مثال برای هر رفتوآمد معلول بهزیستی مبلغ 15 هزار تومان هزینه می شود.
مدیر کل بهزیستی استان تهران با ذکر اینکه مستمری یا پرداخت کارتشارژهای سوخت هنوز در اختیار افراد معلول در شهرستانها قرار نگرفته است، گفت: این هزینهها بستگی به بودجه سازمان بهزیستی در شهرستانها دارد، اما لازم به ذکر است که کارتهای سوخت معلولان دهم هر ماه شارژ میشود.
قادری افزود: فقط معلولان جسمی و حرکتی از امکانات سهمیهای سوخت استفاده میکنند. باید توجه داشت که از این گروه شش تا هفت هزار نفر از ویلچر و خدمات ایاب و ذهاب استفاده میکنند که این آمار نشان میدهد که کمتر از 20 درصد جمعیت معلولان از امکانات ایاب و ذهاب کشور استفاده میکنند.
اجازه انتشار آمار زنان ویژه را نداریم
قادری درباره تعداد ساماندهی زنان ویژه در شهر تهران که از امسال آغاز شده است، گفت: سازمان بهزیستی وظیفه دارد زنان بدسرپرست و بیسرپرست را ساماندهی کند، اما نیاز این زنان با توجه به سن و سالشان متفاوت است و وزارت کشور این امکان را به سازمان بهزیستی نمیدهد تا درباره زنان ویژه آماری را در اختیار سازمانها قرار دهد.
مدیر کل بهزیستی استان تهران در خصوص مناطق آسیبخیز استان تهران افزود: در شهرستان شهریار به ویژه منطقه ویره، دره فرحزاد، دروازه غار و اطراف میدان شوش از جمله مناطق ویژه و آسیبخیز استان تهران محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه در خصوص کاهش آسیبها سازمان بهزیستی وظیفهای ندارد، گفت: در امر پیشگیری اقداماتی از قبیل آگاهسازی در مدارس و مساجد انجام شده است.
قادری افزود: در حوزه پیشگیری سازمان بهزیستی دو دفتر را برای خدمترسانی ایجاد کرده است که بنا بر بودجه تعداد 48 تیم در محله شهری، 14 محله روستایی و 39 مهد کودک تحت آموزش مهارتهای زندگی در محیطهای کار و دانشجویی و حاشیه شهر تهران قرار گرفتند.
وی افزود: در حال حاضر 460 محیط کار در شش ماه اول سال مورد آموزش قرار گرفته که در اغلب مدارس و مراکز شبانهروزی در سازمان بهزیستی، طرح آموزش زندگی پیش از ازدواج مورد آموزش قرار گرفته است.
38530 سامانه پیامک برخورد با مهدکودک های خاطی
قادری در خصوص شهریه مهدکودکها در سطح تهران خاطرنشان کرد: برای ساماندهی مهدکودکها سه دستگاه از جمله سازمان بهزیستی، سازمان حمایت از مصرفکننده و سازمان بهزیستی وارد عمل شدهاند که بنا بر منطقه محل سکونت و فرسودگی ساختمان مهدکودک شهریه مهد کودکهای واقع در منطقه شمیرانات شهریه آنها بین 57 تا 224 هزار تومان، مهد کودکهای واقع در مناطق دو تا هشت شهرداری تهران بین 51 تا 215 هزار تومان ماهانه و در مناطق 9 تا 14 شهرداری تهران شهریهها از 47 هزار تومان تا 207 هزار تومان و در مناطق 15 تا 22 شهرداری تهران مبلغی حدود 43 تا 199 هزار تومان محاسبه می شود.
وی افزود: در سایر شهرستانها شهریه مهد کودکها ماهانه حدود 36 تا 170 هزار تومان است که بنا بر تخلف خانوادهها میتوانند با سامانه پیامک 38530 مهد کودک خاطی را به اطلاع مسئولان بهزیستی بگذارند.
قادری خاطرنشان کرد: چهار هزار واحد برای زنان خودسرپرست در نظر گرفته شده است، اما خدماتی که به معتادان پرداخت میشود بنا بر مدت پاکی این قشر است که سازمان بهزیستی برای ایجاد اشتغال بنا بر ظرفیت جسمانی افراد سایت بهزیستی را طراحی کرده و افراد جویای کار میتوانند با مراجعه به این سایت خود را ثبتنام کنند.
در ادامه ژیلا باقری، معاون امور اجتماعی بهزیستی با ذکر اینکه در برنامه اصلی مهد کودکها باید فعالیت آموزشی این مراکز می بایست از ساعت 8 تا 12 باشد، گفت: کلاس های فوق برنامه این مراکز باید بعدازظهرها به مدت 30 دقیقه در قالب کلاسهای آموزشی زبان انگلیبسی، نقاشی، قرآن و ورزش باشد که در صورت مشاهده بیقانونی در کلاسهای مهد کودک مراکز خاطی از سوی سازمان بهزیستی تعطیل خواهند شد.
باقری در خصوص مهد کودکهای دوزبانه گفت: فعالیت این مهدها تخلف است و در شش ماه اول سال 56 مهد کودک در استان تهران تأسیس و 84 مهد کودک هم تعطیل شده است و در پی ایجاد مهد کودکها در مناطق محروم، روستا مهدها و ایجاد مهدها در مناطق جنوب شهر تهران که در سه دهک پایین قرار دارند، هستیم.
در ادامه، قادری با ذکر اینکه 54 کمپ مجاز در شهر تهران وجود دارد، گفت: برای بانوان هم کمپ ویژه بانوان در مناطق چیتگر، شهریار و ری راه اندازی شده است.
هر معتاد 60 هزار تومان برای زندگی دوباره
همچنین فاطمه عباسی، معاون پیشگیری در خصوص کمپهای ترک اعتیاد زنان در ادامه این نشست خبری گفت: در حال حاضر آماری از زنان خود معرف در کمپها وجود ندارد و اغلب افرادی هستند که از سوی نیروی انتظامی جمعآوری شدهاند، اما ترک اجباری در حیطه وظایف سازمان بهزیستی نیست و قرار است سازمان بهداشت هم در این خصوص اقداماتی را اعمال کند.
وی افزود: در پی ایجاد یک مرکز گذری ترک اعتیاد منوط به پرداخت بودجه از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر هستیم که بنا بر تعرفه سازمان بهزیستی برای هر معتاد ماهانه 60 هزار تومان در نظر گرفته شده که در سال گذشته 800 میلیارد تومان برای مراکز گذری هزینه پرداخت شده است.
شایان ذکر است، نشست خبری سازمان بهزیستی استان تهران دوشنبه (19دی) در ساختمان بهزیستی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما