پروژه آبرسانی به مهریز به بهره برداری رسید

پروژه آب‌رسانی به شهرستان مهریزبه طول 43 کیلومتر و با اعتبار 12 میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری با حضور مشاور وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، سیدمهدی ثمره‌هاشمی، مشاور وزیر نیرو در مراسم بهره‌برداری خط آب انتقالی با اشاره به اینکه در دولت‌های نهم و دهم به بخش آب توجه ویژه‌ای صورت گرفته است، اظهار داشت: در قانون بودجه سال جاری 500 میلیارد تومان برای مجتمع‌های آب‌رسانی روستایی از محل مازاد درآمدهای نفتی اختصاص یافته که 350 میلیارد تومان آن پرداخت شده و مابقی آن نیز در یکی دو ماه آینده پرداخت  می شود.
 

ثمره هاشمی اضافه کرد: 720 میلیارد تومان اعتبار به بخش آب کشور اختصاص یافته است که 50 درصد آن به آب روستایی تخصیص و بین همه استان‌ها توزیع شده است و شرکت‌های آب و فاضلاب استان به تدریج اعتبار را برای رسیدگی به وضع روستاهای کشور دریافت می‌کنند.
 

وی خاطرنشان کرد: از محل خشکسالی اعتبار خوبی در اختیار استانداری‌ها قرار گرفته و اعتبار متمرکزی از محل خشکسالی در آینده نزدیک در اختیار وزارت نیرو قرار خواهد گرفت که برای مسائل مربوط به آب‌رسانی به شرکت‌های آب و فاضلاب تخصیص خواهد یافت.
 

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر تامین منابع مالی پروژه‌ها بیان کرد: نکته مهم این است که حجم کارها به قدری زیاد است که اجرای طرح و پروژه‌های کشور با اعتبارات دولتی پاسخگو نیست.
 

وی ادامه داد: هم‌اکنون وزارت نیرو در بخش آب 65هزار میلیارد تومان پروژه دارد و در بخش آب و فاضلاب 20 هزار میلیارد تومان اعتبار در کشور داریم اما تمام بودجه وزارت نیرو در بخش آب در سال 5هزار میلیارد تومان است که با این وجود 15 سال برای تکمیل این طرح‌ها زمان نیاز است.

 

ثمره هاشمی تاکید کرد: ما باید به دنبال تامین منابع مالی باشیم و مهم‌ترین آن سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است که قدم‌های خوبی در صنعت آب و فاضلاب کشور برداشته شده و هم‌اکنون در وزارت نیرو جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و استفاده از تسهیلات داخلی و خارجی صنعت آب و فاضلاب کشور نسبت به سایر بخش‌های وزارت نیرو پیشرو بوده است.

 

وی در مورد اعتبارات در نظر گرفته شده برای اجرای بخشی از پروژه‌ها، افزود: از وام‌های بانک‌های جهانی 650 میلیون دلار و حدود 700 میلیون یورو با بانک توسعه اسلامی قرار داد داریم که بخشی از آن پرداخت شده و 200 میلیارد تومان از بانک توسعه اسلامی فقط برای اجرای فاضلاب تعدادی از روستاهای دارای اولویت کشور دریافت خواهیم کرد.
 

وی با اشاره به تداوم خشکسالی در 15 سال اخیر در یزد بر مدیریت منابع آبی تاکید کرد و گفت: باید آب موجود را به درستی مدیریت کنیم که در این صورت و با همین منابع موجود، هم‌اکنون توان تامین آب بخش شرب، صنعت و کشاورزی حداقل دو برابر جمعیت فعلی کشور است که متاسفانه در این زمینه برنامه‌ریزی خوبی صورت نگرفته و در بخش مدیریت آب ضعیف عمل کردیم.
 

ثمره هاشمی توصیه کرد: مدیریت مصرف و مدیریت منابع آب را باید با فرهنگ‌سازی مردم و تلاش‌هایی که در درون سازمان در کارهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری اصلاح کنیم.
 

وی افزود: باید منابع آبی جدید از جمله استفاده آب‌های خاکستری چون آب دریا، آب شور، آب لب‌شور و ... را برای کشور تعریف کنیم و با شیرین کردن آب دریا، آب شرب مردم را تامین کنیم.

 

ثمره هاشمی ادامه داد: هم‌اکنون در شبانه‌روز 350 مترمکعب آب در کشور شیرین و به شبکه شرب وارد می‌شود.

 

وی با تاکید بر پیگیری جدی برای ساماندهی پسماند و فاضلاب شهرها، گفت: راه دوم برای تامین آب ساماندهی پسماند و فاضلاب شهرهاست که این امر در شهرستان مهریز یکی از مصوبات دولت بوده و کمیسیون ماده 215 را با جدیت و سرعت پیگیری خواهیم کرد و به زودی کار آن اجرایی می‌شود تا پسماند فاضلاب شهر را به بخش صنعت یا کشاورزی اختصاص دهیم و به ازای آن برداشت از آب‌های زیرزمینی که در حال نابودی است را متوقف کنیم.

 

ثمره هاشمی تصریح کرد: سالانه 6 میلیارد مترمکعب در کشور آب شرب تولید می‌شود که اگر بتوانیم 80 درصد آن را با تصفیه بازیافت کنیم، حدود 4 میلیارد و 800 متر مکعب آب تولید می‌شود که در بخش کشاورزی و صنعت قابل استفاده خواهد بود.

 

وی با تاکید بر رو آوردن بخش خصوصی به اجرای پروژه‌های فاضلاب، اظهار داشت: در برخی شهرها مردم، کشاورزان و واحدهای صنعتی از سرمایه‌گذاری برای بهره‌برداری از پسآب فاضلاب استقبال کردند که این زمینه پیشرفت و اجرای سریع‌تر طرح‌ها و پروژه‌ها را فراهم خواهد کرد.


حجت ‌الاسلام علی برهان، امام جمعه مهریز نیز نیز با انتقاد از اینکه شهرستان مهریز باید در اولویت اجرای این پروژه در بین شهرستان ‌های دیگر قرار می‌ گرفت، اظهار داشت: تمام آب استان از دو منبع طبیعی یعنی رشته کوه شیرکوه تفت و چشمه و رشته کوهی در منطقه آدروشک مهریز تامین می‌ شود.
 

وی افزود: رشته کوه شیرکوه 60 درصد و چشمه و رشته کوهی در منطقه آدروشک مهریز 40 درصد آب استان را تامین می‌ کنند که با این وجود نزدیک به نیمی از آب استان از مهریز سرازیر شهر یزد و شهرستان ‌هایی چون میبد و اردکان می ‌شود.
 

وی ادامه داد: با این وجود مهریز برای اجرا و بهره‌ مندی از خط انتقال آب در اولویت ششم قرار گرفت.
 

برهان بیان داشت: این تاخیر در انتقال آب به مهریز مانع از احداث واحدهای صنعتی آبخواه در این شهرستان شده بود که جوانان این شهرستان را با معظل بیکاری روبرو کرد.
 

برهان اظهار امیدواری کرد: با توجه ویژه‌ ای که مشاور وزیر نیرو و رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شخص استاندار یزد و مسئولان بخش آب و فاضلاب استان به مهریز خواهند داشت، این مشکل به صورت جدی و کامل رفع شود.
 

وی از مسئولان خوستار اختصاص تمام سهمیه مهریز یعنی 150 لیتر در ثانیه، 90 لیتر برای بخش صنعت و 60 لیتر برای بخش شرب شد.
 

برهان تصریح کرد: شهرستان مهریز با امکانات و توانمندی‌ های فراوان و جوانان فعال و با استعداد، زمین ‌های مسطح، قرار گرفتن در کنار جاده سنتو و نزدیکی به مرکز استان با دستانی باز و رویی گشاده از سرمایه ‌گذاران بخش صنعت استقبال خواهد کرد.


علی اسلامی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد نیز اظهار داشت: در سال‌های اخیر از محل مصوبات سفر مقام معظم رهبری و سفرهای هیئت دولت کارهای بسیار ارزنده‌ای توسط این شرکت در سطح استان یزد انجام شده است.
 

اسلامی افزود: آب‌رسانی به 9 شهر از مصوبات هیئت دولت به این استان بوده که با افتتاح خط انتقال آب به مهریز، ششمین شهر استان از این مصوبات بهره‌مند خواهد شد.
 

وی بیان کرد: آب‌رسانی به شهرهای بهاباد، خضرآباد و ندوشن نیز در مرحله اجرایی است که تا پایان سال 1391 تکمیل و بهره‌برداری می‌شود.
 

اسلامی با اشاره به خط انتقال آب به مهریز خاطرنشان کرد:خط انتقال آب به مهریز به طول 43 کیلومتر با سه مخزن تعدیل فشار با حجم 500 متر مکعب و سه باب مخزن 5هزار متر مکعبی ذخیره آب به بهره‌برداری رسید.
 

وی اعتبار این طرح را بالغ بر 12 میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری به استان یزد عنوان و یادآور شد: اجرای این پروژه از 20 تیرماه 88 آغاز شده و پس از 23 ماه مردم مهریز در تاریخ سوم خرداد 90 از آب انتقالی بهره‌مند بودند و امروز نیز شاهد افتتاح رسمی این پروژه هستیم.
 

اسلامی ادامه داد: در حال حاضر 13هزار و 250 اشتراک جمعیتی بالغ بر 32 هزار و 583 نفر را زیر پوشش قرار داده و آب مصرفی این شهر توسط 11 حلقه چاه نیمه عمیق با مجموع آب‌دهی 131 لیتر بر ثانیه که توسط 249 کیلومتر شبکه توزیع، 33 کیلومتر خط انتقال و 20 هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب انجام می‌شود.
 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد با اشاره به اینکه ساخت مخازن ذخیره آب ضریب ایمنی تامین آب شهروندان را افزایش می‌دهد، خاطرنشان کرد: از آنجایی که بیش از 50 درصد آب مصرفی شهروندان از منابع خارج استان تأمین می‌شود، افزایش حجم مخازن باعث اطمینان بیشتر برای تأمین آب مصرفی شهروندان است.
 

وی اضافه کرد: هم‌اکنون 330 هزار متر مکعب مخزن در مدار بهره‌برداری است و حدود 70 هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب نیز در دست احداث است.
 

اسلامی یادآور شد: هم‌اکنون شهر یزد دارای 3هزار کیلومتر شبکه توزیع آب است و در دیگر شهرهای استان شبکه توزیعی به طول 2هزار و 500 کیلومتر وجود دارد.
 

استاندار یزد نیز در این مراسم از زحمات دست‌اندرکاران اجرای این پروژه قدردانی کرد.

پایان پیام/

کد خبر 97908

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha