قزوین رتبه سیزدهم ثبت طلاق را در کشور دارد

بیدخام گفت: در حال حاضر قزوین رتبه سیزدهم آمار طلاق در کشور را به خود اختصاص داده که به همین دلیل باید علت ‌های اصلی طلاق ریشه ‌یابی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، «مریم بیدخام» در جلسه شورای راهبردی جمعیت استان بیان کرد: بیشتر طلاق‌ها در پنج سال نخست ازدواج رخ می ‌دهد بنابراین نباید تنها به برگزاری کلاس‌های قبل از ازدواج بسنده کرد.

 

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین ادامه داد: آموزش‌ های پیش از ازدواج در بین زوج‌ های جوان و همچنین خانواده‌ها باید جدی گرفته شود و در این میان انتخاب زمان‌ های مناسب برای آموزش باید مورد توجه باشد تا بتوانیم به کاهش آمار طلاق در جامعه کمک کنیم.

 

وی با تأکید بر اهمیت تقویت کلاس‌ های مشاوره قبل از ازدواج اضافه کرد: باید تدابیری اندیشیده شود تا زوج ‌ها بتوانند قبل و بعد از ازدواج هم از این مشاوره‌ ها برخوردار شوند.

 

بیدخام نرخ طلاق در سطح کشور را سه و یک دهم درصد اعلام کرد و افزود: قزوین در حال حاضر رتبه سیزدهم آمار طلاق در کشور را به خود اختصاص داده که به همین دلیل باید علت ‌های اصلی آسیب‌های اجتماعی ریشه ‌یابی و راهکارهای مناسب پیشگیری از این مسئله هم ارائه شود.

 

وی اعلام کرد: اعتیاد، عدم وفاداری و نداشتن مهارت ‌های زندگی از عوامل مهم طلاق در استان است و هم اکنون ۶ ساعت آموزش هنگام ازدواج به زوج‌های جوان ارائه می‌ شود در حالی که متأسفانه این گروه ها آموزش دیگری برای ازدواج کسب نمی ‌کنند و به همین خاطر در تلاش هستیم تا زوج‌ها اوایل و هنگام ازدواج با مراجعه به مشاوران بهزیستی، پرونده سلامت روان را تشکیل دهند تا جلوی اختلافات جدی و آسیب‌های اجتماعی احتمالی گرفته شود.

 

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین تصریح کرد: متأسفانه جمعیت استان قزوین رو به کاهش است و تا چند سال آینده قزوین جزو استان‌ های پیر محسوب می ‌شود و آموزش ‌های پیش از ازدواج، دادن مشاوره‌ های روان شناسی و پرهیز از موازی کاری می ‌تواند به موفقیت در برنامه ‌های جمعیتی و کاهش آسیب‌ های اجتماعی منجر شود.

 

وی اعلام کرد: مهمترین مداخله‌ ای که می‌توان در کاهش آمار طلاق‌، به خصوص در سال‌های اولیه ازدواج انجام داد، آموزش به جوانان است و ازدواج‌های آگاهانه هم براساس دانش مهارت‌های زندگی می‌تواند فواید بسیاری را برای افراد و جامعه به دنبال داشته باشد.

 

بیدخام از طلاق به‌ عنوان آسیب اجتماعی جدی که موجب تزلزل بنیاد خانواده می‌شود نام برد و گفت: نتایج و پیامدهای منفی طلاق تا مدت‌ها بر روی زندگی شخص و حیات اجتماعی وی تأثیرگذار خواهد بود، بنابراین ضرورت بهره‌ مندی از یک برنامه‌ منسجم و عزمی جدی برای کاهش آمار طلاق ضروری است .

 

وی یادآور شد: مهمترین تعارض و مشکلات زندگی زوج‌ ها از عدم اطلاعات کافی در خصوص مهارت ‌های زندگی سرچشمه می ‌گیرد که می ‌توان با برگزاری دوره‌های آموزشی برای رفع این مشکل اقدام کرد.

 

کد خبر 978710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha