به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی جمعه (11 مهر) در خطبه های نماز جمعه ضمن توصیه به رعایت هر چه بیشتر تقوای الهی که حضرت علی(ع) فرمودند «تقوای الهی دوستان خداوند را از انجام محرمات باز می دارد» گفت: دوستان خدا نسبت به دستوراتی که خدا به آن ها داده است، وسواس و حساسیت دارند تا اوامر را انجام بدهند و به آنجا که خداوند نهی کرده است، نزدیک نشوند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با بیان اینکه دوست خدا از رفتار و گفتار انسان ها مشخص است، ادامه داد: آن ها که خدا ترس هستند و مراعات جهاد می کنند و مواظبت به خرج می دهند، دوستان خداوند هستند و آن ها که بی محابا هر کاری را انجام می دهند و برای خود حدود و ثغور قائل نیستند و اصلاً ذهن آن ها متوجه حلال و حرام ها نیست و نمی خواهند باشد، این ها قطعاً با خدا و دستورات او دشمنی دارند.
وی با اشاره به اینکه جماعت و جمعه، روزه و نماز، صیام و قیام، جبهه دوستان خدا است، بیان کرد: امیدوارم که اسم ما در دوستان خدا ثبت و ضبط شود که افتخار بزرگی در قیامت برای هر کدام از ما خواهد بود.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی در ادامه اظهار داشت: در روزهایی هستیم که مربوط به حادثه ای بزرگ در تاریخ اسلام است؛ یعنی محرم و صفر که ماه های بسیار سرنوشت ساز در تاریخ اسلام هستند و هر چه داریم بلا شک مدیون این دو ماه است و محور این دو ماه کربلا است و آنچه که در کربلا رقم خورده است.
وی با بیان اینکه محور قیام کربلا و عاشورا، حسین(ع) است، ادامه داد: امام حسین(ع) و یاران باوفای او که در کربلا جان خود را فدا کردند؛ منزل به منزل به سمت کربلا حرکت کردند و در هر کدام از این منزل ها، توصیه ها، خطبه ها و سفارشاتی بوده است و در خود حرکت امام حسین(ع) از مدینه به مکه و از مکه به کربلا، بخش مهمی از این تاریخ در توصیه ها و نکته های امام حسین(ع) منعکس شده است لذا باید توجه داشته باشیم که این حادثه بزرگ ممکن است در تاریخ مجدداً رقم بخورد.
امام جمعه کرمان خاطر نشان کرد: درست است آن حادثه و با آن اشخاص به وجود نخواهد آمد اما مدل حادثه کربلا و جریانی که شباهت به آنچه که در کربلا اتفاق افتاد، ممکن است رقم بخورد.
وی گفت: اولین نکته ای که باید توجه داشته باشیم این است که فکر نکنید هرچه از تاریخ کربلا فاصله می گیریم از حادثه ای مانند کربلا و شبیه آن حادثه هم فاصله گرفته ایم؛ اتفاقاً هر چه فاصله می گیریم امکان اینکه حادثه مجدداً تکرار بشود بالاتر می رود و دلیل آن پر واضح است زیرا هر چه جلوتر می رویم، دنیا که محور این دو جبهه ها را در کربلا مشخص می کند و نگاه هر کدام از دو جبهه ای که در کربلا در دو طرف صف آرایی می کنند، مشخص کننده این حادثه بزرگ است، هرچه جلو می رویم مظاهر دنیا قوی تر خود را نشان می دهد و مظاهر دنیا و جاذبه های آن پررنگ تر مطرح می شوند.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی بیان کرد: اگر دنیا طلبی در کربلا نقش داشت که دارد، به خصوص در جبهه ای که در مقابل امام حسین(ع) صف آرایی کرد؛ مظاهر دنیا و جاذبه های آن هرچه از کربلا فاصله می گیریم بیشتر افراد را به خودش می تواند جذب کند.
وی افزود: عامل دومی که هرچه از کربلا فاصله می گیریم، ممکن است باعث تکرار آن بشود عبارت از این است که در زمان امام حسین(ع) فتنه هایی به وجود آمد و فتنه ها امر را بر افرادی مشتبه کرد؛ پس هرچه از آن زمان فاصله می گیریم فتنه ها پیچیده تر می شود و در زمان ما و در زمان بعد از ما هرچه جلوتر برویم، فتنه های پیچیده تری در جلوی راه داریم.
امام جمعه کرمان ادامه داد: آن ها که در زمان معصوم(ع) بودند فتنه ها آن ها را در خواب خود فرو برد ما که هرچه جلوتر می رویم فاصله ما از زمان معصوم (ع) بیشتر می شود؛ پس اینکه کسی خیالش راحت شود که در کربلا اتفاق هایی رقم خورد که هیچ زمان دیگری تکرار آن ها ممکن نیست اینطور نیست.
وی با بیان اینکه یکی از عواملی که در جریان کربلا بسیار خود را نشان می دهد، دو نگاه به دنیا است، اظهار داشت: دو اردوگاهی که در کربلا در مقابل هم قرار می گیرند، هر کدام به دنیا نگاهی دارند که دیگری آن نگاه را ندارد؛ یک نگاه مورد تایید اسلام و دیگری از نظر اسلام مردود است.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی در ادامه بیان کرد: یک نگاه به دنیا که در اردوگاه مقابل امام حسین(ع) است، دنیا را هدف می داند و همه فعالیت ها را برای دنیا انجام می دهد و جاذبه های دنیا را برای خود اصل و هدف می داند که این نگاه از نظر آیات و روایات اسلامی نگاه مردودی است.
وی خاطر نشان کرد: نگاهی که در اردوگاه امام حسین(ع) حاکم است، عبارت از این است که دنیا را هدف نمی داند بلکه دنیا ابزاری برای رسیدن به آخرت است و دنیا برای اردوگاه امام حسین(ع) هدف اصلی نیست و دنیا را محل عبور می دانند.
امام جمعه کرمان ادامه داد: کسانی که دنیا را هدف می دانند دچار مشکلات عدیده ای در این دنیا به لحاظ روحی و روانی شده اند لذا می بینید خواصی هم در مقابل امام حسین(ع) قرار گرفتند و لغزیدند زیرا نگاه خود را به دنیا تنظیم نکردند و راه را درست نرفتند و به بیراهه رفتند لذا نکته مهم که در کربلا خود را نشان می دهد، حرام خواری ها است.
وی گفت: نکته مهم دیگری که در کربلا خود را به صورت جدی نشان می دهد، سبقت خواص در مقابل امام حسین(ع) برای رسیدن به دنیا است؛ این همان نگرانی بود که حضرت علی (ع) داشتند که فرمودند «نگذارید لقمه حرام وارد شکم شما شود».
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی بیان کرد: این نیز تفسیری دارد که لقمه حرام چیست؟ بعضی ها فقط آن را در تغذیه تفسیر می کنند که تغذیه حرام نباید بخوریم، بله این درست است اما فقط این نیست بلکه رسیدن به جایگاه های و منصب هایی از راه حرام که آن بستر را فراهم کند برای معیشت هر کسی که در این دنیا زندگی می کند، آن هم در این می گنجد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: اینکه در دنیا جوری تلاش کنیم که از راه گناه و معصیت پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی کنیم و در یک جایگاهی، دارای یک جایگاه سیاسی هرکدام از این ها را احراز کنیم، آن هم بسته به این است برای اینکه حرام خوری ها اتفاق بیفتد؛ لذا شما می بینید در کربلا جبهه مقابل امام حسین(ع) این نگاه حرام خوری و رسیدن به هر موقعیت و مقامی در آن اردوگاه حاکم است لذا حضرت علی(ع) در یک سخنرانی افشاگرانه، تذکرات اخلاقی را به مردم و مخصوصاً به خواص جامعه گوشزد می کرد که «مراقب باشید».
امام جمعه کرمان ادامه داد: هر چه آدم ها موقعیت های بالاتری داشته باشند، خطر حرام خواری ها بیشتر آن ها را تهدید می کند لذا حضرت علی(ع) وقتی وضع جامعه بعد از پیامبر(ص) به خصوص خواصی که بر آن حاکم می شود را در این بخش می خواهد بیان کند عبارت بسیاری زیبایی دارند که «بعضی ها نگاهشان به مسئولیت ها، دنیا و خوردن بیت المال مثل شتری است که زمستان سختی را پشت سر گذاشته و غذای مناسبی را پیدا نکرده و خیلی روزها از آنچه که ذخیره داشت استفاده کرد و به شدت گرسنه است و حرص و ولع دارد تا غذای مناسبی بخورد بنابراین بهاری سرسبز از راه می رسد، این شتر گرسنه که زمستان سخت را پشت سر گذاشته وقتی به علف های بیابان می رسد با حرص و ولع عجیبی این ها را می بلعد" بعضی خواص نگاهشان به دنیا این است.
وی در ادامه گفت: این ها موقعیت ها و مسئولیت ها را برای امتیاز گرفتن خود استفاده می کنند و تمام تلاش آن ها این است تا مال دنیا را در اختیار خود قرار بدهند و اصلاً برای همین در پست های سیاسی قرار می گیرند.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی بیان کرد: در تاریخ کربلا می بینید گروهی به دنیاگرایی گرویدند و دنیای حرام را ترویج کردند و راه رسیدن به دنیای حرام را هموار کردند و حدود الهی را زیر پا گذاشتند تا 4 روز دنیا به مقام و موقعیتی برسند و وقتی رسیدند اتفاقاتی در تاریخ اسلام رقم خورد که بسیار برای ما تعجب آور است.
امام جمعه کرمان در خطبه دوم گفت: یکی از مناسبت هایی که از آن گذشتیم و در تاریخ انقلاب شکوهمند اسلامی است، 8 سال دفاع مقدس است؛ حالا چرا دفاع و چرا مقدس؟ دفاع به دلیل اینکه ما مورد تهاجم و تجاوز قرار گرفتیم و به کشور ما حمله کردند؛ دفاع؛ زیرا آن ها به ما حمله کردند تا از ما امتیازات ظالمانه بگیرند؛ دفاع زیرا در زمانی به ما حمله کردند که ما از نظر نظامی در ضعف بودیم؛ دفاع زیرا در حالتی به ما حمله کردند که دیگران آن ها را تحریک کردند و کشورهای قلدر پشت سر آن ها ایستادند و به ما حمله کردند زیرا عقده های دیرینه خود را می خواستند بگشایند بنابراین ما حمله ای را آغاز نکردیم لذا ما از خود دفاع کردیم.
وی با بیان چرایی مقدس بودن دفاع ملت ایران توضیح داد: زیرا هدف ما و راهی که انتخاب کرده بودیم مقدس بود؛ در این دفاع هدف، وسیله را توجیه نمی کرد و ابزاری که برای دفاع به کار می گرفتیم، سعی می کردیم در آن کاملاً مواظبت و مراعات همه جهات اخلاقی بشود؛ زیرا در این جنگ انسان های بزرگواری رشد کردند و هر کسی به این جنگ نزدیک تر می شد، فضیلت های بیشتری را کسب می کرد.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی بیان کرد: در جنگ های معمولی در دنیا هر کسی در این جنگ ها حضور بیشتری داشته باشد، خشن تر و بی بهره تر می شود اما در 8 سال دفاع مقدس، هر چه جوان های ما وارد جبهه می شدند، مهربانی، دلسوزی و مردم دوستی و رشد فضیلت ها در آن ها بیشتر می شد.
وی ادامه داد: هر کس در این میدان حضور پیدا می کرد، ایمان او روز به روز قوی تر می شد و محصولات دفاع مقدس یعنی جوان های شجاع و سلحشور که در این دفاع مقدس حضور پیدا کردند، امروز بعضی ها در بین ما هستند که باعث افتخار هستند لذا این جنگ برای ما هم دفاع و هم مقدس بود به همین دلیل جای تکریم و تجلیل دارد.
امام جمعه کرمان توصیه های مقام معظم رهبری در رابطه با دفاع مقدس را مورد توجه قرار داد و گفت: باید مواظبت کنیم تا غفلت به ما دست ندهد، دستاوردهای دفاع مقدس تحریف نشود، نقش امام در دفاع مقدس پررنگ شود، باید مواظب باشیم تا تحلیل های درستی از دفاع ارائه شود وگرنه تاریخ بی رحم است و ممکن است افرادی خود فروخته تحلیل های دیگری را در نسل های بعد ارائه دهند لذا با تمام افتخار از 8 سال دفاع مقدس تجلیل می کنیم.
وی با اشاره به فرا رسیدن اربعین حسینی بیان کرد: امسال نسبت به سال های دیگر متفاوت است؛ درست است امام سجاد(ع) فرمود «هرکسی قبر امام حسین(ع) را پیاده زیارت کند، خدا برای هر قدمی که او بر می دارد هزار حسنه ثبت می کند و هر قدمی برمی دارد خدا هزار گناه را از او محو و نابود می کند» و پیاده روی اربعین حسینی فضیلت و رفتن به زیارت در اربعین فضیلت دارد اما شرایط خاصی است امیدوارم اربعین امسال را از راه دور در پیشگاه امام حسین(ع) شکایت کنید که به داد ما برس تا آخرین اربعینی باشد که نمی توانیم مرقد مطهر تو را زیارت کنیم و امیدوارم دوران این ویروس بی رحم با دعای شما به پایان برسد.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی اظهار داشت: جا دارد به وزیری که موفق شد از مجلس رای اعتماد بگیرد آن هم در وزارتی بسیار حساس و مهم که بخشی از اقتصاد را متولی است، به وزیر صنعت، معدن و تجارت که از این خاک(کرمان) هم هست تبریک بگوییم اما مطالبه جدی داریم که باید در این فرصت باقی مانده وزارت خانه گام های مهمی بردارد و امیدوارم با روحیه جهادی که در حضور در جبهه های جنگ داشتند، بتوانند در این وزارت خانه موفق باشند.
وی ادامه داد: وقتی هر جریان سیاسی و اجتماعی در کشور رقم می خورد طبیعی است یکسری انتقادات شروع می شود؛ بخشی دلسوزانه و درست است اما گاهی اوقات افرادی در یک جریان شریک می شوند و فریب می خورند و دنبال تخریب و انتقاد هستند که متناسب شأن این کشور نیست آن هم کشور شهید داده ایران اسلامی اخلاق مداری در بعد سیاسی هم باید حرف اول را بزند و اخلاق مداری حاکم باشد و دستگاه های اجرایی و به خصوص بچه های جنگ و جبهه نباید به این راحتی اجازه دهند که دیگران کشور را تخریب کنند.
نظر شما