«بیتا احمدیان»، در گفتگو با خبرنگار شبستان در ارومیه، افزود: با توجه به کاهش چشمگیر ریزش های جوی و خشکسالی های پیاپی سال های اخیر و افزایش طرح های توسعه و بهره برداری از آب جهت مصارف کشاورزی که باعث کاهش ورودی به دریاچه شده است، ازاین روطرح برنامه تحولی ترویج برای احیای دریاچه ارومیه با رویکرد مدیریت تلفیقی، در جهت کاهش مصرف آب در استان اجرا شد.
مدیرهماهنگی ترویج جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تصریح کرد: از سال 1396 تاکنون طی 3 فازبرنامه تحولی ترویج برای احیای دریاچه ارومیه با رویکرد مدیریت تلفیقی با هدف افزایش بهره وری منابع آبی از طریق ارتقاء دانش و مهارت تولیدکنندگان وعوامل اجرایی طرح و ارتقای کمیت و کیفیت تولید در مزارع و باغات بر پایه اقدامات آموزشی و ترویجی و بکارگیری توصیه های فنی در واحد تولیدی اجرا می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون این طرح در 9 شهرستان حوضه ابریز دریاچه ودر 110 روستا اجرا شده و حدود 3 هزار نفر کشاورز را تحت پوشش قرار داده است، گفت: دراین راستا تاکنون تعداد 9 هزار و 773 نفر بهره بردار و 15 هزار و 368 نفر زن روستایی و عشایری و6 هزار و 839 نفر کارشناسان شرکتهای فنی و مهندسی وبیش از 3 هزار نفر روز کارشناس موضوعی آموزش های فنی لازم را فرا گرفتند.
این مسئولتصریح کرد: دراین راستا دستورالعمل های گام به گام وتکنیک های فنی لازم در خصوص 20 محصول عمده استان تهیه ودر سایتهای الگویی بکار گرفته شده است.
وی با اشاره به علل موفقیت این پروژه ها ، تاکید کرد : تجربه نشان داده است پروژه هایی که بدون مشارکت مردم اجرا شده است با شکست مواجه شده و یا نتیجه مطلوبی به دنبال نداشته است و رکن اساسی اجرای موفقیت آمیزاین طرح ها مشارکت همه جانبه جوامع محلی و تولید کنندگان است.
نظر شما