به گزارش خبرگزاری شبستان، در راستای برقراری ارتباط راهبردی با محیط بینالملل، خاصه شرق و حوزه کشورهای روسیزبان، بمنظور حضوری مثمرثمر و سیستماتیک در محیط، ورود به پروژههای علمی مشترک با اساتید دانشگاههای روسیه در دستور کار قرار گرفته است.
بر همین اساس در گفتوگو با مهدی رحیمی، رئیس اداره تعاملات علمی، ملی و بینالمللی پژوهشگاه، وی در توضیحاتی تفصیلی اشاره داشت: پژوهشگاه در همراهی و نقشآفرینی دوستانمان در روسیه یعنی بنیاد مطالعات اسلامی روسیه، در فراخوان طرحهای پژوهشی مشترک ایران و روسیه که به همت صندوق حمایت از پژوهشگران ایران و بنیاد پژوهشهای بنیادی روسیه در هر سال برگزار میشود، شرکت نمود. در این فراخوان که از حوزههای مطالعاتی ریاضیات؛ فیزیک و اخترشناسی؛ شیمی و مواد پیشرفته؛ زیست شناسی، بیو انفورماتیک و علوم شناختی؛ علوم زمین (با تمرکز بر مطالعات قطب جنوب و دریاچه خزر)؛ تاریخ، باستانشناسی، قومشناسی و انسانشناسی؛ اقتصاد؛زبانشناسی و مطالعات فرهنگی؛فناوری اطلاعات، سیستمهای کامپیوتری و هوش مصنوعی؛مکانیک و هوافضا؛ و مطالعات پیشرفته نفت و گاز حمایت میشود، اساتید ایرانی و یا روسی میباید یک استاد را در کشور همکار پیدا کرده و در قالب پروژه مشترک، طرحها را به سامان رسانند.
بخش تعاملات پژوهشگاه با استفاده از ارتباط گسترده و وثیق بنیاد مطالعات اسلامی روسیه با آکادمی علوم روسیه، به صورت جدی وارد کار شده و با شکلدهی گفتوگوی علمی میان اساتید آکادمی علوم روسیه و اساتید پژوهشگاه، توانست ۵ طرح علمی را با اساتید روسی در حوزههای علومشناختی، اقتصاد، زبانشناسی و مطالعات فرهنگی نهایی کند.
لازم به توضیح است؛ این میزان حضور علمی پژوهشگاه وقتی در کنار دیگر دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور قرار میگیرد، بسیار جالب توجه مینماید چراکه طبق بررسیهای اداره تعاملات، دانشگاههایی با ۴۰۰ عضو هیئتعلمی و با پوشش تمامی حوزههای علمی توانستند بین ۶ تا ۱۰ طرح را به مرحله ثبت در صندوق حمایت و ورود به مرحله داوری برسانند در حالی که پژوهشگاه تنها با ۶۷ عضو علمی و پوشش تنها حوزه علوم انسانی و اجتماعی، توانست ۵ طرح را وارد مرحله داوری نماید. اسامی طرحهای پژوهشگاه بدین قرار است:
فارغ از این میزان فعالیت، این حضور بینالمللی، آوردههای کوتاهمدت و بلندمدت ذیل را نیز برای پژوهشگاه داشته و خواهد داشت:
اتصال ارتباطات علمی بینالمللی با مهمترین نهاد علمی کشور روسیه
فعال کردن نخبگان جوان ایرانی در کنار اساتید پژوهشگاه با عنوان همکار علمی عضو هیئتعلمی پژوهشگاه جهت حضور در صحنه بینالملل
اشراب نگاه مسئلهمحوری در طرحهای علمی
اشراب نگاه چندرشتهای در طراحی مسائل و نگارش طرحنامهها
حرکت به سمت طراحی مسائل استراتژیک کشور در تنظیم پروژهها
لازم به ذکر است؛ هماکنون طرحهای علمی پژوهشگاه در فرایند داوری توسط صندوق حمایت ایران و بنیاد مطالعات بنیادین روسیه قرار دارند. نتیجه نهایی بررسیها هم تا اواخر آبان به دانشگاهها و پژوهشگاههای شرکتکننده در فراخوان اعلام میشود.
نظر شما