به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان سمنان؛ بر این اساس، کار هنر دینی از یک سو پاسداری ارزشهای انسانی، ارتباط و انتقال مبانی زیبایی و زشتی و درست و نادرست است و از سوی دیگر رسوخ دادن مبانی فکری در ذهن، پروراندن اندیشه و آشکار ساختن حقایق درونی و تفسیر از طبیعت از طریق آثار حسی.
نتیجه آن است که هر چه هنر بیشتر بتواند عامل آگاهی و عرفان و علم انسان و به خود آمدن وی شود، بیشتر او را از حضیض خاک بر کنده و به اوج معنویت خواهد رساند؛ اوجی که در نظر ظاهربینان، فراموشی (دنیا) است.
در هنر دینی تمامی اثر باید لبریز از خلاقیت هنری، مضمون عالی و تعالیبخش، پیشبرنده و فضیلتساز باشد.
عشق و ارادت یک هنرمند سمنانی به ساحت مقدس ائمه اطهار (ع) در قالب آثار هنری با استفاده از خطوط اسلامی و بهره گیری از فلز، منجر به تولید و ارائه آثار بی نظیری شده است که تشویق و در عین حال حیرت از این همه پشتکار را توسط هر بیننده ای به همراه دارد.
«ابراهیم قدس پور» متولد ۱۳۲۵ آهنگر قدیمی سمنان که از سن ۱۰سالگی حرفه ی آهنگری را در پیش گرفته و با دستان هنرمندش آهن سخت بی ارزش را با حک اسماء متبرکه و آیات قرآن تبدیل به زیباترین و باارزش ترین اثر می کند.
وي در آثار خود آيات قرآني را با استفاده از خطوط اسلامي و به طرز بسيار زيبايي با بهره گيري از تسمه هاي آهني ساخته است.
این هنرمند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از عشق و علاقه خود در دوران جوانی به این حرفه با وجود سختیهای کار صحبت میکنند و گلایه از بیمهری امروزی به فعالان این صنعت دیرینه.
قدس پور در حال حاضر در شهرستان سمنان به حرفه درب و پنجره سازی اشتغال دارد و علاوه بر فعالیت تجاری، در ساخت آثار هنری به ویژه اسماء الهی و نام های مبارک ائمه اطهار (ع) با استفاده از انواع فلزات مهارت خاصی دارد.
این هنرمند سمنانی با بیان این جمله که کارهایی من مَرام شیعه است می گوید: من فاطمی بوده و نوشتن تابلویی که مزین با نام حضرت زهرا(س ) است از مهمترین و دوست داشتنی ترین اثرم است.
وی اظهار داشت:عشق به ائمه اطهار (ع ) مهمترین انگیزه کاری ام بوده وکارهایی را که انجام داده ام همه برای خدا ودل خودم است.
این آهنگر سمنانی با بیان اینکه بر سر در خانه های قدیمی جملاتی همچون بسم الله الرحمن الرحیم، هو الرزاق با دو خط حک شده بود و وسط خطوط باز بود افزود: در این سبک کار ، یک طرف خط، یک تسمه و سمت دیگر تسمه دیگری قرار داشت، و اکنون در امامزاده علی بن جعفر(ع) و مسجد ولیعصر سمنان کارهای دو خطی من موجود است.
قدس پور اولین اثری را که با این سبک خلق کرده بود یک بسم الله و سوره توحیدی عنوان کرد وادامه داد:اولین بار یک فردی عکسی را آورد از مسجد اعظم قم و از من خواست آن را بنویسم ان طور که توانستم یک بسم الله و دو قل هو الله را به صورت شمسه بنویسم،خیلی علاقمند به نوشتن سوره حمد بودم.
این هنرمند سمنانی از استقبال کم نوجوانان وجوانان به دلیل سختی حرفه آهنگری اشاره کرد و افزود: حرفه آهنگری یکی از هنرهای دیربازبوده و امروز نیز در برخی از مناطق و شهرها وجود دارد اما کمرنگ شده و کمتر کسی به این هنر مشغول هستند.
قدس پور تصریح کرد:با گذر روزگار و پیشرفت زندگی بشر، بسیاری از این کسب و کارها در نقاط مختلف کشور به فراموشی سپرده شد؛ هر چند مشاغل سنتی تا حدودی نیز در زواره از بین رفته است، اما هنوز در میان مردم کوچه و بازار شهر کسانی هستند که به شغل آبا و اجدادیشان وفادار هستند.
وی با تاکید برحفظ مشاغل قدیمی که امروز در مجموعه شغلهاي حاشيهاي قرار دارد اظهار داشت: برخی از مشاغل تا سالها پیش جزء مشاغل اصلي و مورد نياز مردم بود و امروز باید به حفظ اين سرمايههاي بومي و ملي و تاريخي اهميت داد تا از این رهگذر فرهنگ و هويت تاريخي ايران به نسل هاي بعدي انتقال یابد و با این اقدام جوانان نیز زیرچتر این مشاغل میتوانند روزگار خویش را بگذرانند.
این هنرمند سمنانی که همیشه با وضو وارد مغازه آهنگریش می شود ادامه می دهد: کارمن قرآن وعترت است ومن فقط یک عمله ی خدا هستم.
او ميگويد بهترين روزهاي زندگياش در كارگاه سپري ميشود و عاشق اين هنر است.
آثار قدس پور تنها یک آثار هنری نیستند بلکه گنجینهی بزرگ و گرانبهایی هستند که در وجود هر کدام از آنها دنیایی از افکار، شیوههای زندگی، اعتقادات اجتماعی، فرهنگی، دینی و… نهفته است.
این سازنده خوش ذوق و علاقه مند، خلق آثاری متشکل از ۱۹ صفت خداوند متعال و ۱۹ صفت حضرت علی، ساخت تابلوی برگرفته از صلوات حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و دهها اثر دیگر را در کارنامه هنری خود دارد که در قالب نمایشگاهی در کارگاه وی در معرض دید قرار گرفته است.
وی همچنین دو درب بسیار بزرگ را با استفاده از این آثار تولید کرده است که هم اکنون در مسجد مقدس جمکران نصب شده است.
مقام معظم رهبری نیز در سفر سال۱۳۸۵ به سمنان از آثار و تولیدات این هنرمند خلاق دیدن کرده اند.
این هنرمند سمنان خواهان اهدا و استفاده از این آثار در حرم و یا موزه حضرت امام رضا (ع) و یا سایر اماکن مقدس است و از دست اندرکاران خواهان کمک برای تحقق این عمل با هدف بهره گیری مطلوب از این آثار است.
نظر شما