به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام محمدتقی رهبر، رییس فراکسیون روحانیون مجلس درباره تعریف فرهنگ دینی و اسلامی گفت: فرهنگ دینی و اسلامی برای انسان کرامت و تکلیف قائل شده است. یعنی در همین فرهنگ دینی برای انسان یکسری تکالیف در نظر گرفته شده است که در قالب فرهنگ متعالی آسمانی باید به این وظایف عمل شود.
وی تصریح کرد: رویه نظام و انقلاب ما همین فرهنگ دینی است؛ یعنی باید برای تعمیق فرهنگ دینی، توحید، معاد، نبوت، تقوی، پاکی و عدالت، تمام اصولی که در دین ذکر شده است، تلاش کنیم.
وی با تاکید بر نقش مسجد در فرهنگ دینی گفت: مسجد اولین بنایی است که در این عالم بنا شده است و اولین بنایی که در مدینه نیز به وسیله پیامبر گرامی اسلام(ص) تاسیس شد، همین مسجد بود.
نماینده مردم اصفهان در خانه ملت ادامه داد: مسجد کانون عبادت، فرهنگ و مرکز تفسیر و بیان قرآن، کارهای اجتماعی و حتی بسیج نیروها برای جنگ بوده است؛ در واقع در همین مسجد بوده است که حضرت علی(ع) لشگرهایی را برای جنگ ها ترتیب میدادند و در همین مسجد خطبههای تاثیرگذار خود را ایراد فرمودند.
وی با بیان اینکه مسجد محوری در اسلام یک اصل است، تاکید کرد: همه امور فرهنگی، عبادی، سیاسی و اجتماعی در مسجد شکل گرفته و پیگیری میشود.
حجتالاسلام رهبر افزود: گرچه به مرور زمان مکانهایی به عنوان حسینیه و مرکز فرهنگی ایجاد شد، اما باز هم محوریت امور در مسجد انجام میشد؛ بنابراین اگر به مسئولیتهای مسجد از سوی ائمه جماعات و یا سایر مسئولان فرهنگی توجه شود، میتواند نقش تاثیرگذارتری را ایفا کند.
وی با تاکید بر حضور مساجد در ارتقای فرهنگ دینی گفت: مسجد مرکز دینی است و نبود حضور پر رنگ مسجد در فرهنگ دینی مثل این است که بگویم کتاب دینی در جامعه اسلامی وجود نداشته باشد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مساجد مرکز مومنان است، زیرا مومنان مرکز میخواهند. همانطور که میدانیم از ابتدا که سالن اجتماعات برای پیگیری امور که وجود نداشت و این مساجد بودند که این نقش مرکزیت را ایفا میکردند و در حال حاضر نیز که این مکانها وجود دارد، باز هم مسجد جایگاه اصلی خودش را دارد و نقشش کمرنگ نشده است.
وی با اشاره به برگزاری هفتمین جشنواره جوانان مسجد و تاثیر این جشنواره در ارتقای آگاهی نسل جوان اهل فرهنگ و هنر مسجدی بیان کرد: ما در حال حاضر نیازمند نشان دادن جایگاه مساجد هستیم و برگزاری این جشنوارهها میتواند تاثیر بسیار زیادی در نشان دادن این جایگاه داشته باشد.
وی افزود: اگر به مسجدی مراجعه کردیم و دیدیم اغلب آدمهایی که در آن مسجد حضور دارند افراد مسن و پیر هستند، نباید خوشحال شویم؛ زیرا مسجد باید کانون تجمع نسل جوان باشد و نباید در مساجد جای جوانان خالی باشد.
رهبر ادامه داد: ما برای حضور پررنگتر جوانان در مساجد باید جاذبههای مساجد را بیشتر کنیم و جاذبههای بیشتری در مساجد بهوجود آوریم تا جوانان بیشتر جذب مسجد شوند.
وی اضافه کرد: چه ایرادی دارد ما در مساجد سالن ورزشی ایجاد و یا کتابخانه تاسیس کنیم؟ و یا نمایش فیلمهای مختلف را در کنار مسابقات و نمایشگاههای مختلف در مساجد داشته باشیم؟ مگر همه این موضوعات جاذبههایی نیستند که در بیرون از مساجد، جوانان را جذب میکنند؟ پس چه ایرادی دارد این جاذبه در مساجد باشد که جوانان نیز مساجد را خالی نگذارند؟
وی با بیان اینکه ما باید مطابق روانشناسی نسل جوان، مساجد را ارتقا دهیم، گفت: مدیریت مساجد ما باید به گونهای باشد که جوانان را به میدان بکشاند و خود این جوانان مدیریت را بر عهده گیرند و کارهای مسجد را انجام دهند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید از نظر فرهنگی، فکری، ورزشی، سیاسی، عبادی و امور اقتصادی برای جذب جوانان به مساجد خیلی کار کنیم که شاید برگزاری چنین جشنوارههایی به این موضوع کمک شایانی کند.
وی با بیان اینکه در این جشنوارهها باید نقش و جایگاه مساجد به درستی تبین شود، گفت: در این جشنوارهها باید تلاش شود که انتظارات جوانان از مسجد بیان شود، باید دلایل مراجعه نکردن جوانان به مساجد از سوی کارشناسان فرهنگی تبین و بیان شود و در مورد اهمیت بسیج مساجد و همچنین تعامل دوسویه مسجد و جوانان بحثهای کارشناسی صورت گیرد.
رهبر خاطر نشان کرد: ما باید به فکر 10 تا 20 و یا 100 سال آینده جامعه خود باشیم، زیرا در 100 سال دیگر این نسل وجود ندارد؛ یعنی ما باید برای تحویل مساجد به نسلهای بعدی طراحی و برنامهریزی کنیم و راهکارهای اجرایی را ارایه دهیم و در واقع اینگونه جشنوارهها بهترین عرصه برای این موضوعها است.
بنابرگزارش ستاد خبری جشنواره جوانان مساجد کشور، وی با تاکید بر نقش کانونهای فرهنگیهنری مساجد کشور در ارتقای سطح فرهنگ دینی جامعه گفت: فعالیت کانونهای مساجد بسیار مفید و موثر بوده است، اما باید با صرف بودجه، فعالیت این کانونها را توسعه دهیم و باید تلاش کنیم این کانونها جاذبههای بیشتری را برای جوانان ایجاد کنند.
وی ادامه داد: قطعا برای اینکه هر یک از مساجد دارای کانون فرهنگی و هنری باشد باید حمایت مالی و معنوی از سوی مسئولان فرهنگی و رسانهها صورت گیرد، زیرا تعداد آنها برحسب نیازی که داریم، خیلی کم است.
پایان پیام/
نظر شما