خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی: 31 شهريور سال 59 رژيم بعثي عراق با هدف برانداختن نظام نوپاي جمهوري اسلامي جنگي تمام عيار را عليه ايران اسلامي آغاز کرد. جنگی که هشت سال مردان غیور و زنان شیردل ایران اسلامی با ایمان، ولایتمداری و... با دشمنان اسلام مبارزه کردند و با تقدیم هزاران شهید، جانباز و آزاده نگذاشتند وجبی از خاک مهین دست دشمن غاصب برسد.
دفاع مقدس ملت ایران برگرفته از مکتبی عاشورایی بود که با رهبری امام خمینی(ره) برای حفظ اسلام و انقلاب اسلامی و عزت وطن شکل گرفت. بنابر فرمایش امام خمینی (ره) «جنگ تا رفع فتنه» ادامه دارد. در طول هشت سال دفاع مقدس با اینکه بیش از ۳۰ کشور جهان به خصوص آمریکا، آلمان، انگلیس و برخی از کشورهای عربی منطقه، مستقیم و غیرمستقیم از رژیم بعثی عراق حمایت می کردند، رزمندگان ما با دلاورمردی های خود سرفصل جدیدی در صفحات تاریخ انقلاب اسلامی ثبت کردند.
در این جنگ نه تنها یک وجب از خاک ایران به دست نیروهای عراقی نرسید، بلکه عراق به عنوان کشور متجاوز به نظام بین الملل معرفی شد. مهم ترین دلیل گرامیداشت هفته دفاع مقدس، زنده نگه داشتن یاد و خاطره افرادی است که حماسه ساز و خالق آن دوران طلایی بودند. حماسه آفرینی، مقاومت، خاطرات رزمندگان و ... نه تنها درسهای آموزنده بلکه نقشه راهی برای تجلی انسانیت است.
«مهدی فیضی» یکی از رزمندگان خراسان جنوبی که دارای مدرک دکترای ادبیات عرب است و علاوه بر اشتغال در مدارس تیزهوشان، شاهد و... به عنوان استادیار دانشگاه های فرهنگیان، فنی و حرفه ای و از سال 82 برای دروس تخصصی عربی با دانشگاه آزاداسلامی، فرهنگیان و ...در بیرجند همکاری دارد.
وی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند، با بیان این که در سال 63 پس از اخذ دیپلم برای ادامه تحصیل وارد تربیت معلم شهید بهشتی شدم، می گوید: در سال اول تربیت معلم برای اولین بار به جبهه اعزام شدم و پس از شرکت در عملیات والفجر 8 بعد از دو ماه دوری از خانواده به بیرجند بازگشتم.
در طول 8 سال دفاع مقدس چندین بار به جبهه اعزام شده و در عملیات های والفجر8، کربلای 2، مرصاد و ... حضور داشته و خدا را شاکر است که توفیق حضور در جبهه و دفاع از کشور را به وی عطا فرموده است چرا که به اذعان وی عدم حضور در جبهه به مثابه ایجاد خلا بوده و برای نسل آینده با تقدیم 213 هزار شهید چه تعریف و توجیهی می توانست داشته باشد.
به گفته وی نگارش حس و حال آن زمان دورنمایی از جنگ است و نمی توان تصویری از جنگ را، آن طور که باید منعکس کرد.
احداث جان پناه
فیضی گریزی به زمان جنگ و خاطراتش می زند و می گوید: در عملیات والفجر 8 گردان ما همه بچه های تربیت معلم و اسلحه ما اسلحه ارتش بود به خطی منتقل شدیم که به تازگی سازمان رزم سپاه شکل گرفته بود و قرار بود سپاه عملیات داشته باشد، به ما تاکید شد خط مقدم را شلوغ نکنید تا دشمنان به این موضوع (که ارتش ناحیه را تخلیه کرده و عملیات با سپاه است) پی نبرند.
فاصله ما با عراقی ها رودخانه کوچکی بود و به راحتی می توانستیم نارنجک را به سوی دشمن پرتاب کنیم. بچه های گردان توانستند به صورت نامحسوس جان پناهی برای استقرار 250 رزمنده به عنوان سنگر مطمئن در زیر سنگرها آماده کنند همه اقدامات و کارها به صورت کاملا نامحسوس انجام می شد در همان زمان شهید صیاد شیرازی برای بازدید منطقه آمده بود و خیلی عادی تا کمر از خاکریز هایی که در تیررس دشمنان بود بالا رفته و منطقه را رصد می کرد.
پس از اتمام عملیات روزی که از خط مقدم برگشتیم سردار قاآنی ضمن تقدیر از گردان تربیت معلم اظهار داشت: با رعایت همه توصیه ها توسط رزمندگان دشمن بویی نبرد که ارتش منطقه را خالی کرده و عملیات توسط سپاه انجام شده است.
وی در ادامه به عملیات مرصاد اشاره ای دارد و می گوید: با توجه به نتیجه نرسیدن رژیم بعثی عراق در طول 8 دفاع مقدس این بار صدام حسین می خواست در دقیقه 90 و توسط منافقان به هدف واهی خود دست یابد. به همین علت گردنه چهار زبر را به ادوات نو و آکبند مجهز و در اختیار منافقان قرار داده بود حتی برای رسیدن به اهداف شوم خود منافقین را با داشتن کارت های شناسایی تقلبی نیروی اطلاعات عملیات و ... وارد نیروهای خودی می کردند.
در عملیات مرصاد یکی از این نیروهای منافق به عنوان نیروی عملیات ما را به مکانی هدایت کرد که باعث زخمی و شهید شدن تعدادی از رزمندگان شد. آن جا متوجه جعلی بودن کارت شناسایی وی شده و او را دستگیر کردیم جالب این جا است که برخی از منافقین را زنان تشکیل داده بودند به طور کلی این افراد طوری آموزش دیده بودند که تا پای جان مبارزه می کردند و در پایان با خوردن قرص سیانور خودکشی کرده و به زندگی ننگین خود خاتمه می دادند با این وجود در این عملیات هم به عنوان آخرین عملیات در دفاع مقدس نیروهای ما بار دیگر پیروز شدند.
نهادینه شدن فرهنگ شهادت
وی با بیان این که باید دفاع مقدس به عنوان فرهنگ نهادینه شود، تاکید می کند: باید دانش آموزان را از همان مقطع ابتدایی با فرهنگ دفاع مقدس و شهادت آشنا کنیم چرا که جانفشانی رزمندگان بر مردم تاثیر به سزایی دارد و زمانی این تاثیر بیشتر می شود که به واقعیت نزدیک بوده و اضافه گویی نباشد هر چه مدارک مستندتر، تاثیر گذاری بیشتر می شود.
به گفته فیضی دفاع از میهن، خاک و ارزشهای دینی در وجود همه ایرانی ها است و در صورت نیاز، فرمان مقام معظم رهبری را لبیک می گوییم.
لازم به ذکر است این رزمنده بیرجندی چاپ دو مقاله پژوهشی، چاپ کتاب حاشیه المختصر فی الصرف عبدالعلی بیرجندی، تصحیح و ترجمه کتاب حاشیه المختصر فی الصرف عبدالعلی بیرجندی، شرکت در همایش های ملی و همکاری در تدوین دانشنامه دفاع مقدس را در کارنامه کاری خود دارد.
غسل شهادت
در ادامه «ابراهیم حسین زاده» یکی دیگر از رزمندگان که در حال حاضر بازنشسته سازمان جهاد کشاورزی است، در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند، می گوید: سال 61 به محض دادن امتحانات سال چهارم دبیرستان عازم جبهه شدم بعد از 6 روز در عملیات رمضان حضور داشتم در این عملیات به علت وجود تعداد زیادی نیروی پیاده، سنگر سرپوشیده نداشتیم شب عملیات حال و هوای خاصی داشت بچه ها با آب اندک که برای رفع تشنگی در اختیار داشتند غسل شهادت کردند.
به محض تاریکی هوا و فرمان عملیات، به سمت دشمن حرکت کردیم آن جا متوجه شدیم برای اولین بار؛ عراق موانع پیشگیری و پیش روی بچه ها ادواتی مانند کانال، سنگر مثلث، توپ ضد هوایی چهار لول و ... آورده بود که باعث زمین گیر شدن رزمندگان ما شد با این وجود همه ذکر می گفتند چرا که برای دفاع از میهن دل به هیچ چیز دنیا نبسته بودند.
ساعت 2 نیمه شب قبل از رسیدن به کانال احداثی عراقی ها با اصابت ترکش، پهلویم زخمی شد گوشه ای دراز کشیدم علاوه بر من معاون گردان هم زخمی شد نزدیک صبح آمبولانس ما را ابتدا به اورژانس پشت خط و سپس به بیمارستان فلسفی گرگان اعزام کرد.
وی با بیان این که در عملات های والفجر مقدماتی و 3، کربلای 4 و 5 و ... شرکت داشتم، ادامه می دهد: در عملیات والفجر مقدماتی مسئولیت پدافند هوایی را داشتم. عصر هنگام برگشت زیر آتش دشمن قرار گرفتیم من و دوستم ماشین را گذاشتیم و در شیار کوه مخفی شدیم تا میزان شلیک خمپاره و آتش کمتر شود در همین حین در نزدیکی ما توپی فرود آمد تا دقایقی منتظر انفجار بودیم بعد از 5 دقیقه که بر ما 50 دقیقه گذشت چشم باز کردیم و متوجه شدیم توپ بزرگ 105 میلیمتری در یک و نیم متری ما افتاده اما خوشبختانه عمل نکرده بود.
مقایسه دو خلبان دشمن
حسن زاده به عملیات کربلای 4 اشاره می کند و می گوید: در این عملیات مسئول آتش بار بودم 11 هواپیمای عراقی برای خالی کردن بمب هایشان بر فراز آسمان اندیمشک آمدند از این تعداد 10 هواپیما بمب های خود را بر سر مردم بیگناه، بیمارستان ها و... خالی کردند و یک هواپیما بمب هایش را خالی نکرد به علت تمرد از دستور، قادر به برگشت به عراق نبود از پایگاه دز درخواست فرود داد اما به لحاظ امنیتی مورد قبول واقع نشد به همین علت یک بزرگراه به سمت اهواز را برای فرود هواپیما آماده کردند که متاسفانه هنگام فرود خلبان متوجه تردد خودروی شخصی در بزرگراه می شود خلبان عراقی برای عدم اصابت به خودرو، هواپیما را به سمت کنار بزرگراه کشیده و همین امر باعث شکستن بال هواپیما می شود و تا وقتی رزمندگان رسیدند مورد نوازش و پذیرای مردم محلی قرار می گیرد.
وی در مقایسه عملکرد خلبان های عراقی مثال دیگری می زند و می گوید: در عملیات دیگری یکی از هواپیماهای مهاجم دشمن توسط تیربار به آتش کشیده شد و خلبان بلافاصله همراه صندلی فرار کرد زمان فرود آمدن در نزدیکی زمین با کلت چند تن از رزمندگان که برای کمک به وی نزدیک شدند را شهید یا زخمی کرد این خلبان ها هر دو عراقی و دشمن بودند اما تفاوت تا کجا!
وی تاکید می کند: برای دفاع از مملکت، ناموس، نطام و ... به جبهه رفتیم در دفاع از کشور بسیاری از رزمندگان شهید شدند و تعدای جاوید الاثر، پس باید طوری رفتار کنیم که خدشه ای به نظام، آرمان های انقلاب و امام راحل وارد نشود.
حسین زاده در پایان از مسئولان خواست نگذارند بچه ها ضد اسلام و دین تربیت شوند اگر بستر کار و فعالیت برای جوانان فراهم باشد جوان راه و هدف خود را پیدا می کند.
نظر شما