به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، کانون های فرهنگی هنری مساجد به منظور احیای نقش واقعی مساجد در ترویج فرهنگ دینی،توانمندسازی، هدایت جوانان و نوجوانان به سمت اهداف بلند و استقرار ارزش های دینی ایجاد شده اند، این پایگاه های دینی همچنین نقش مهمی در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن دارند و در شرایط امروز جامعه که نوجوانان و جوانان دوران دفاع مقدس و رشادت های رزمندگان را درک نکرده اند می توانند در کنار فعالیت های فرهنگی و هنری بهترین مراکز برای ترویج و تبیین فرهنگ ایثار و شهادت باشند.
به مناسبت فرا رسیدن هفته دفاع مقدس پیرامون فعالیت های کانون فرهنگی هنری الزهرا(س) مسجد رحمانیه استان اردبیل گفت و گویی با «سید هاشم سیدی»، مدیر این کانون فرهنگی هنری انجام داده ایم که در ادامه مشروح آن را می خوانید:
پیرامون تاریخچه تاسیس و مهم ترین رویکردهای کاری کانون فرهنگی هنری الزهرا(س) برایمان توضیحاتی بفرمایید.
کانون الزهرا(س) مسجد رحمانیه از سال 89 با مجوز ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل فعالیت خود را آغاز کرد.این کانون فرهنگی هنری در حوزه های قرآنی،هنری و فرهنگی و نمایشگاهی فعالیت های متعددی انجام می دهد و همه ساله در ایام سالگرد دفاع مقدس با برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری ونمایشگاهی تلاش دارد، گامی در جهت توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بردارد.
در حوزه انیمیشین، فیلم کوتاه، مسابقات کتابخوانی نیز فعالیت هایی گسترده ای از سوی کانون در طول سال برگزار می شود. همچنین در موضوع اوقات فراغت نوجوانان و جوانان هم همه ساله برنامه های گسترده ای از سوی این کانون تدارک دیده می شود. به همین جهت امسال در رویداد ملی فهما کانون الزهرا(س) به عنوان کانون برتر در موضوع اوقات فراغت شناخته شد.
برگزاری جشنواره روح مقاومت، سه شنبه های تکریم با همکاری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور هم از جمله طرح هایی است که به همت این کانون اجرا می شود.
رویکردها و برنامه های کانون الزهرا(س) در حوزه دفاع مقدس در چه محورهایی است؟
یکی از رویکردهای این کانون در حوزه دفاع مقدس گردآوری خاطرات و وصیتنامه شهدا در کتابی تحت عنوان «خاطرات خونین» است که مطالب این کتاب، خاطرات شهدای انقلاب اسلامی، شهدای سلامت،بسیجیان و پاسداران است. یکی دیگر از برنامه های در دست اقدام این کانون در حوزه دفاع مقدس تهیه و تالیف کتابی از خاطرات جانبازان و ایثارگران دفاع مقدس و اسرای جنگ تحمیلی است که برای تالیف این کتاب از 85 ایثارگر و جانباز دوران دفاع مقدس مصاحبه و گفت وگویی هایی تهیه شده است،این کتاب در حال حاضر در مرحله انتشار است.
مسابقات کتابخوانی پیرامون دفاع مقدس و نماز، دیدار با خانواده شهدا از دیگر برنامه های این کانون به مناسبت هفته دفاع مقدس است.
تهیه و تولید نرم افزاری پیرامون خاطرات شهدا و فعالیت های آنها در دوران دفاع مقدس برنامه دیگر کانون الزهرا(س) به مناسبت هفته دفاع مقدس است که در این نرم افزار زندگی نامه شهدا نیز جمع آوری شده است، که این نرم افزار در آینده نزدیک رونمایی می شود. همچنین امسال در نظر داریم که به مناسبت چهلمین سالگرد آغاز جنگ تحمیلی سه یادواره شهدا برگزار کنیم.
پس از بحران کرونا بسیاری از فعالین مسجدی وارد میدان عمل شده و برای مبارزه با این ویروس منحوس فعالیت های گسترده ای انجام دادند، فعالیت های کانون الزهرا(س) برای مبارزه با این ویروس و همچنین رزمایش مواسات و کمک های مومنانه در چه بخش هایی بوده است؟
بعد از شیوع ویروس کرونا کانون از تهیه و تولید ماسک و مواد ضدعفونی تا توزیع آن به نیازمندان را در دستور کار فعالین این کانون قرار گرفت. به طوری که 60 روز فعالین کانون الزهرا(س) ضدعفونی، پاکسازی معابر و خیابان ها را انجام دادند. فعالین کانون علاوه بر پاکسازی محله خودمان ضدعفونی معابر و خیابان های دیگر محلات را هم در دستور کار قرار دادند.
علاوه برآن سه هزار بسته معیشتی در 15 مرحله در راستای رزمایش مواسات و کمک های مومنانه از سوی کانون الزهرا(س) میان خانواده های نیازمند آبرومند توزیع شد و اکنون هم کمک رسانی به نیازمند همچنان ادامه دارد.
پس از بحران کرونا فعالیت های فرهنگی، هنری و آموزشی کانون به چه شیوه ای دنبال شد؟
ما قبل از بحران کرونا دررشته های هنری همچون تئاتر، انیمیشین، گریم و سرود برای نوجوانان و جوانان دوره آموزشی برگزار می کردیم، بعد از این بحران برخی از این کلاسها به صورت مجازی برگزار می شود، به طور مثال دوره های آموزش نهج البلاغه و قرآن کریم به شیوه مجازی استمرار دارد و برخی از کلاسها و دوره های آموزشی و مسابقات کتابخوانی و فرهنگی نیز با رعایت پروتکل های بهداشتی برپا می شود و فعالیت های اعضای کانون در سامانه بچه های مسجد ثبت می شود.
در محور اشتغال و کارآفرینی چه اقداماتی از سوی کانون تاکنون برای جوانان انجام شده است؟
با توجه به شعار سال 99 که در زمینه اقتصاد مقاومتی و اشتغال است، تعدادی از اعضای کانون ما توانستند، در زمینه پرورش زالو مشارکت داشته باشند.همچنین آموزش چرم دوزی و نیز فروش محصولات آنها در راستای حمایت از کالای ایرانی نیز در دستور کار کانون ما بوده است.
یکی از بخش های کانون الزهرا(س) مرکز خیریه به منظور کمک رسانی به نیازمندان و خانواده های بی سرپرست است، پیرامون اقدامات صورت گرفته از سوی این مرکز توضیح دهید.
مرکز خیریه کانون فرهنگی هنری الزهرا(س) با همکاری کمیته امداد خمینی(ره) از نیازمندان و افراد بی بضاعت حمایت های گسترده ای داشته است،تهیه جهیزیه به 25 جوان در شرف ازدواج و پرداخت اجاره تعدادی از مستاجرین نیازمند بخشی از فعالیت های صورت گرفته از سوی این خیریه است.
نظر شما