شادی توام با اهداف الهی و انسانی، در قرآن کریم جایگاه خاصی دارد

شادی در قرآن کریم، جایگاه خاصی دارد و به گونه های مختلف، مورد تایید و توجه قرار گرفته است اما نه شادی بیهوده و عبث، بلکه توام با اهداف الهی و انسانی.

خبرگزاری شبستان// قزوین

 

شادی توام با اهداف الهی و انسانی، در قرآن کریم جایگاه خاصی دارد


شادی در قرآن کریم، جایگاه خاصی دارد و به گونه های مختلف، مورد تایید و توجه قرار گرفته است اما نه شادی بیهوده و عبث، بلکه توام با اهداف الهی و انسانی.


«شادی و نشاط» محرکی است برای نیازهای اساسی انسان در زندگی.
 

«شادی» عامل رشد و موفقیت وابزاری برای کار و فعالیت بیشتر و افزایش توانایی انسان است.


«شادی» ضرورتی است که به زندگی معنا می دهد و اصولا آفرینش جهان هستی و انسان به گونه ای است که خود به خود شادی و نشاط را برای آدمی فراهم می آورد و عواطف منفی مانند ناکامی، ترس و نگرانی را بی اثر می سازد.


اسلام، دین فطرت است و به تمام نیازهای طبیعی و فطری انسان توجه دارد و پیروان خود را به شادی های مثبت و سازنده دعوت می کند، چرا که استفاده از امور شادی آفرین در مواقع مناسب و با رعایت حدود لازم، بریا آرامش روان و کاستن از یک نواختی زندگی بسیار مفید است.
 

امام علی(ع)می فرماید: این دل ها همانند بدن ها خسته و افسرده می شوند و نیاز به استراحت دارند در این حال، نکته های زیبا و نشاط انگیز را برای آنها انتخاب کنید.


در همین باره نیز امام رضا(ع)فرمود:» اوقات خود را به چهار بخش تقسیم کنید: بخشی را برای عبادت، بخشی را برای کار و فعالیت برای تامین زندگی و بخشی را برای معاشرت و مصاحبت با برادران مورد اعتماد و کسانی که عیوبتان را واقف سازند و بخشی را به تفریحات و لذایذ حلال اختصاص دهید و از مسرت و نشاط ساعت تفریح و شادی، می توانید انجام وظایف دیگر خود را تامین کنید.»


البته این نیاز چون نیازهای دیگر انسان، اگر مهار نشود و بی ضابطه باشد به طور حتم، زیان هایی را به دنبال خواهد داشت، لذا باید مرز شادی ها و تفریحات سالم و مشروع، از شادی ناروا و ناپسند روشن شود.


آیات قرآن درباره شادی دودسته اند:دسته ای از آیات مومنین را دعوت به شادی می کنند، مانند (آیه 58سوره مبارکه یونس ) دسته دیگری از آیات قرآن، شادی را مذمت می کنند البته شادی های بیهوده ای که بر اساس ضد ارزش ها هستند شادی را مذمت می کنند مانند (آیه 76سوره مبارکه قصص)


لذا شادی ها باید براساس ارزش ها و اهداف مقدس قرآن و پیروزی موحدین بر مشرکین باشد.


همانطور که در دین اسلام از شادی بی اساس و همراه با مستی و غرور نهی شده است از شادی همراه با گناه، فساد و غفلت نیز بپرهیزیم. لذا با توجه به اینکه شادی به زندگی انسان معنا می بخشد باید اصل معنای شادی را درک کنیم و در راستای رسیدن به کمال و تعالی که همانا شناخت خود وخدای خود است گام های مثبتی برداریم تا بتوانیم از تنش ها و استرس ها و مشکلات و چالش های در پیش روی زندگی خود و جامعه بکاهیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 97395

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha