به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در گچساران، سردار «شهید ابراهیم نویدی پور»، در بهار سال ۱۳۴۲ شمسی متقارن با رویش گلهای لاله و شقایق وحشی به دنیا آمد.
محل تولد این شهید عزیز روستای کلاب بخش قلعه رئیسی در شهرستان کهگیلویه بود. او که فرزند یک خانواده تهیدست بود دوران تحصیل ابتدایی تا دبیرستان را در دهدشت سپری کرد؛ در سال سوم دبیرستان به عضویت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آمد.
شهید نویدی پور مدت زیادی را در جبهه های جنگ از جنوب تا غرب سپری نمود. او سرانجام در تاریخ چهارم تیر ماه سال ۶۷ به عنوان عضو گروهان نمونه پاسداران در عملیات پد خندق و پس از جانفشانی های فراوان در جزیره مجنون به درجه رفیع شهادت نائل آمد. او از فرماندهان حماسه پند خندق بود.
مدیریت فرماندهان کهگیلویه و بویراحمدی آنقدر در این حماسه درخشان و کلیدی بود که باعث حقد و کینه عجیب فرمانده عراقی از آنها شد؛ حقد و کینه ای که حتی پس از شهادت فرماندهان ایرانی این عملیات هم خاموش نشد.
سید ناصر حسینی پور، نویسنده کتاب تحسین شده «پایی که جا ماند» و از همرزمان شهید نویدی پور می نویسد: پس از اسارت ما به دست دشمن، سرهنگ عراقی سراغ فرماندهان پدخندق را گرفت. بچه ها گفتند: شهید شدند؛ سرهنگ پرسید: جنازه هایشان کجاست ؟ بچه ها جنازه جان محمد کریمی و ابراهیم نویدی پور را نشان دادند.
سرهنگ دستور داده بود روی جنازه هایشان بنزین بریزند. هیچ کس باور نمی کرد با جنازه این دو شهید چنین کنند. به دستور سرهنگ عراقی جنازه این دو شهید را جلوی چشمان ما آتش زدند.
پدخندق، تابلوی شجاعت دلاورمردان كهگیلویه وبویراحمد
عملیات پد خندق یکی از عملیات های دوران دفاع مقدس بود که در آن رزمندگان استان کهگیلویه و بویراحمد در چهارم تیر ماه سال ۱۳۶۷ در جزیره مجنون به مدت ۱۴ ساعت تا آخرین گلوله خود در مقابل دشمن مقاومت کردند و این عملیات به عنوان حماسه ای ماندگار در تاریخ این استان ثبت شد.
ابوالحسن غلامی، یکی از جانبازان قطع عضو دوران دفاع مقدس است که از جانفشانی ها و رشادت های رزمندگان کهگیلویه و بویراحمد در حماسه پدخندق می گوید: «علی رغم پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران لیکن دشمن متجاوز و دست نشانده با حملهای گسترده از زمین و آسمان و دریا قصد غافلگیری و تصرف بخش های زیادی از استان خوزستان از جمله اهواز را داشت. اما گروه اندکی به تعداد حدود ۱۵۰ نفر از رزمندگان کهگیلویه و بویراحمد و از نسل آریوبرزن، حماسه ای از جنس پیروزی خون بر شمشیر را رقم زدند و جوانان گچسارانی، دهدشتی و یاسوجی دوشادوش همدیگر ۱۶ ساعت در یک محیط محدود به نام «دژ یا پد خندق» دشمن را زمین گیر کردند تا نیروهای پیاده نظام ایران خود را به منطقه برسانند.
در این نبرد تاریخی حدود ۸۰ نفر از رزمندگان به شهادت رسیدند و سایر عزیزان مجروح و پس از اتمام فشنگ حتی با سنگ به سینه دشمن زدند، ولی اسیر شدند و مظلومیتی عاشورایی با جلوه هایی از رزم حماسی و عاشقانه را آفریدند.
محمدرضا تیموری نژاد از فعالان حوزه شعر در کهگیلویه و بویراحمد در وصف شهید ابراهیم نویدی پور چنین سروده است:
شهیدی خفته در خونی نویدی
تو ابراهیم مجنونی نویدی
تو را با خلق و خویت می شناسم
تو را ای گل، ز بویت می شناسم
خودت گفتی که اسماعیل عشقی
خدا عشق است و تو تحویل عشقی
تو جاویدالاثر گشتی و رفتی
همیشه در سفر گشتی و رفتی
نظر شما