به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان: این روزها معنی شهرداریها و مدیریت شهری از ارگانی که صرفا به اداره امور یک شهر بدون در نظر گرفتن ساختارهای قالب اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی یک شهر بپردازد فراتر رفته و مدیریت شهری را میتوان حوزهای دانست که پیامدهای رفتاری و عملیاتی اثرات مختلفی بر شهروندان یک شهر میگذارد. شناخت و ماهیت فعالیتهایی که در یک شهر صورت می پذیرد و اثراتی که این فعالیتها از خود بر جای میگذارند نه تنها باعث تغییراتی آنی میگردد بلکه پیامدهایی بلند مدت برای شهر و شهروندان دارد.
این روزها با گذر از منطقه یک شهرداری همدان میتوان پروژههایی را مشاهده کرد که نشان دهنده شناخت دقیق و کامل مدیر این منطقه از مفهوم توسعه پایدار است به گونهای که در پروژههای عمرانی شاهد فعالیت متوازن این منطقه در زمینههای مختلف هستیم. از این رو به مناسبت هفته دولت گفت و گویی را با مسعود دهبانی صابر مدیر شهرداری منطقه یک همدان ترتیب دادیم که در ادامه می خوانیم:
یکی از اتفاقاتی که روزهای اخیر در منطقه یک شاهد آن هستیم عملیات گسترده آسفالتریزی در تمامی معابر و محلههای سطح منطقه از جمله کوی مدرس، کوی خاتم، احمدی روشن، دره مراد بیگ و... است که باعث استقبال تمامی شهروندان شده است که درباره آن توضیحاتی بفرمایید: تا کنون در سال جاری با استفاده از بودجه 24 میلیارد تومانی حدود 30 هزار تن عملیات آسفالتریزی در سطح منطقه یک صورت پذیرفته است و آسفالتریزیهای صورت پذیرفته بر اساس در خواستهای شهروندان بوده است که از طریق نواحی سه گانه منطقه یک و یا سامانه ۱۳۷ مطرح گردیده و کارشناسان فنی منطقه آنها را مورد بازدید قرار داده و در دست اقدام هستند.
وی تصریح کرد: در بسیاری از مقاطع فصل تابستان عملیات آسفالتریزی با استفاده از چهار اکیپ فینیشری و دستی به صورت شبانهروزی صورت پذیرفت و امیدواریم مطابق هدف گذاریهای انجام شده بتوانیم تا انتهای فصل تابستان 10 هزار تن دیگر آسفالتریزی انجام دهیم تا در مجموع برای اولین بار در شهر همدان بتوانیم در طی یکسال 40 هزار تن آسفالتریزی در منطقه یک صورت دهیم.
وی ادامه داد: طی چندماه اخیر کوی مدرس، کوی خاتم، خیابان قهرمان در بلوار بعثت، میدان جهاد، بلوار شهید زمانی، بلوار شهید اسلامیان، سعیدیه، کمال آباد، دره مراد بیگ، خیابان بسیج، بلوار شهید فهمیده "پشت بیمارستان بوعلی"، محله سبد بافان و پارک لاله، خیابان میرزاد عشقی، خیابان جوادیه، خیابان شریعتی، خیابان شریعتی، بلوار بعثت، بلوار شهید احمدی روشن، بلوار سعیدیه شمالی و جنوبی، خیابان هنرستان، کوی خاتم و کوی دره مرادبیگ از جمله معابر و مسیرهایی هستند که تاکنون عملیات آسفالت ریزی در معابر اصلی و فرعی آنها اجرایی شد.
وی همچنین با بیان اینکه پروژه روکش آسفالت بلوار ارم در تیر ماه سالجاری صورت پذیرفت، گفت: سال گذشته و برای نخستین بار در شهر استفاده از فناوری آسفالت پلیمری در دستور کار شهرداری همدان قرار گرفت و مسیر شمالی بلوار ارم به صورت کامل آسفالت شد و در سال جاری نیز عملیات روکش آسفالت لاین جنوبی این معبر که بیست هزار متر مربع مساحت دارد با استفاده از سه هزار تن آسفالت در مدت پنج روز تحویل شهروندان خوب همدانی شده است.
از دیگر اقداماتی که در دوره مدیریت شما به صورت جدی پیگیری میشود عملیات استانداردسازی پیادهروها در نقاط مختلف منطقه است، هدف شما از اقداماتی که در این حوزه صورت می پذیرد چیست؟ همانطور که توجه و اقدام در جهت آسفالتریزی به دلیل تردد خودروها اهمیت دارد پیادهروها از جهتی که محل عبور تمامی افراد هستند نیز بسیار مهم هستند به نحوی که با استانداردسازی پیادهروها و گسترش هرچه بیشتر آنها میتوان شاهد شهری سالمتر با حاکمیت پیادهروها بر سوارهروها بود و در صورتی که شهروندان بتوانند به سهولت از پیادهروها استفاده کنند شاهد شهروندانی شادابتر خواهیم بود.
مدیر شهرداری منطقه یک همدان گفت: در سال گذشته 117 هزار متر مربع پیادهروسازی در سطح منطقه یک صورت پذیرفت در صورتی که در سالیان گذشته این عدد بیش از بیست هزار متر مربع نبوده است و در سال جاری نیز 152 میلیارد ریال بودجه جهت استانداردسازی پیادهروها در نظر گرفته بودیم، در استاندارد سازی پیادهروها تمامی ضوابط و قوانینی که در حوزه ساخت پیادهروسازیها مطرح میباشد رعایت شده است و میتوان به استانداردهای مخصوص افراد کم توان جسمی، سطح شیب بندی، عدم وجود پله و دسترسی به کوچه ها اشاره کرد.
دهبانی صابر با بیان اینکه در روزهای گذشته عملیات استانداردسازی پیادهرو خیابان بوعلی با اعتباری بالغ بر 20 میلیارد ریال به اتمام رسید، بیان داشت: در این پروژه با همکاری دستگاههای مختلف آب و فاضلاب، برق و مخابرات تمامی زیرساختها به روز شد تا شاهد حفاری پس از اتمام پیادهروسازی نباشیم. همچنین بلوار شهید اسلامیان از دیگر پروژههای پیادهروسازی این منطقه است که با اعتبار 80 میلیارد ریالی نوزده هزار متر مربع پیاده رو استاندارد میشوند که در این پروژه روزانه شصت نفر مشغول کار میباشند.
مدیر منطقه یک شهرداری همدان از دیگر پروژههای پیادهروسازی در این منطقه را پیادهروسازی در کوی مدرس، بلوار شهید احمدی روشن، بهسازی معابر کوی دره مراد بیگ با استفاده از مصالح محلی، بلوار شهید سلیمانی، شکریه، کمال آباد عنوان کرد که شاهد پیشرفت مناسبی در آنها هستیم.
یکی از پروژههایی که در سال جاری شروع کردید پروژه احداث بزرگترین مخزن آب در بلوار ارم بود چه اهدافی را در اجرای این پروژه دنبال میکنید؟ برای آبیاری فضای سبز بلوار ارم و پارک 48 هکتاری، مخزنی لازم بود تا بتوان با مدیریت صحیح حق آب شهرداری و همچنین جمع آوری آبهای سطحی به صورت هرچه بیشتر در مصرف آب صرفه جویی کرد از این رو عملیات این مخزن با اهداف ذکر شده آغاز شد.
وی با بیان اینکه مخزنی که در دست ساخت است دارای ظرفیت دو هزار متر مکعبی است گفت: با توجه به اینکه سیستم آبیاری قطرهای در بلوار ارم و پارک 48 هکتاری در حال راهاندازی است این مخزن میتواند منبعی مناسب برای این سیستم باشد.
وی با تاکید بر اهمیت چگونگی تامین و مصرف آب عنوان کرد: هدف از اجرای این پروژه بهینهسازی مصرف آب، افزایش سرانه فضای سبز و نگهداری مناسب محیط زیست میباشد.
دهبانی صابر خاطرنشان کرد: این مخزن که با اعتباری 45 میلیارد ریالی در حال ساخت میباشد با انجام مطالعات مکان سنجی به نحوی طراحی شده است که با قرارگیری در سطح زیر زمین بیشترین ورودی آبهای سطحی را داشته باشد و از حیث طراحی و حجم مخزن در شهر همدان منحصر به فرد میباشد.
در ابتدای سال جاری یکی از بزرگترین پروژه های تملک و بازگشایی معبر در بلوار شهید فهمیده صورت پذیرفت، شهروندان همدانی را در جزییات اجرای این پروژه قرار دهید: هزینه تملک ساختمان بلوار شهید فهمیده که دارای 33 واحد مسکونی و تجاری بود بالغ بر 350 میلیارد ریال بود، عملیات تخریب و خاکبرداری این پروژه طی یک ماه صورت پذیرفت و پس از آن نیز سازه نگهبان اجرا شد و هم اکنون نیز عملیات اجرای فوندانسیون و بتن ریزی کف در حال انجام است.
وی در ادامه افزود: این معبر به دلیل اینکه در مسیر گردشگری و هم چنین دانشگاههای شهر همدان قرار دارد از اهمیت به سزایی برخوردار است و میتواند راهگشای مشکلات ترافیکی این منطقه باشد. همچنین جهت روان سازی هرچه بیشتر ترافیک این محدوده معبر بین خیابان پرستار و فرشچیان نیز عملیات تملک و بازگشایی آن با اعتباری 110 میلیارد ریالی صورت پذیرفت که هم اکنون نیز در دسترس شهروندان قرار دارد.
با توجه به افزایش روزافزون خودروها و کمبود فضای پارک حاشیهای در خیابانها آیا اقداماتی در جهت احداث پارکینگها داشتهاید؟ لزوم احداث پارکینگها در شهر بر کسی پوشیده نیست و با احداث آنها مشکلاتی که در حوزه شلوغی خیابانها و ترافیک وجود دارد قابل حل شدن میباشد، پیشبینی یک فضای مناسب و کارامد برای ساخت پارکینگ در شهرها به ویژه کلانشهرها، علاوه بر اینکه زمان یافتن جای پارک مناسب را برای رانندگان کاهش میدهد و باعث صرفه جویی در زمان آنها میشود باعث ترافیک کمتر در خیابانها و آسودگی و آرامش شهروندان میشود.
وی ادامه داد: در سال جاری مبلغ ۱۱۰ میلیارد ریال بودجه جهت ساخت پارکینگهای عمومی در نظر گرفته شده است که از مهمترین آنها میتوان به پروژههای تملک و احداث پارکینگ خیابان خواجه رشید (پشت تالار مرمر) و پارکینگ استادیوم شهدای شهرداری اشاره کرد. مطالعات آزمایش خاک، برآوردها و طراحیهای پروژهها در حال انجام است و به زودی عملیات اجرایی این پروژهها نیز آغاز خواهد شد.
به بحث گردشگری مسیر دسترسی به آن اشاره کردید میتوانید پروژههای عمرانی دیگری که با مباحث گردشگری در ارتباط هستند را تشریح کنید؟ شهر همدان به عنوان یکی از شهرهای کهن ایران هر ساله پذیرای تعداد زیادی از مسافرین است در سال جاری با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش قابل توجه مسافرین و گردشگران تصمیم گرفتیم تا مناطقی که به عنوان مناطق گردشگرپذیر در شهر همدان محسوب میشوند را بررسی کرده و در صورتی که احتیاج به ترمیم و اصلاح وجود دارد اقدام نماییم.
دهبانی صابر گفت: در مواقعی که میزبان مسافرین هستیم انجام اقدامات عمرانی در محدوده مناطق گردشگری به دلیل وجود ازدحام و شلوغی میسر نمیباشد و ضمن کند پیش رفتن اقدامات، شهروندان و گردشگران نیز از این موضوع استقبال نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه عملیات پیادهروسازی و جدولگذاری در پایین دست محوطه گنجنامه به پایان رسیده است مطرح کرد: عملیات ترمیم و بهسازی محوطه گنجنامه نیز از ابتدای مرداد ماه آغاز شده است و هدف از اجرای این پروژه ایجاد زیبایی بصری و افزایش کیفیت خدماترسانی در این مجموعه است.
مدیر منطقه یک شهرداری همدان با بیان اینکه احیای فضای سبز، لوله کشی و آبیاری مناسب نیز در دستور کار عملیات ترمیم و بهسازی محوطه گنجنامه قرار دارد گفت: از زمستان سال گذشته عملیات بازسازی کامل سرویس بهداشتی مجموعه گنجنامه نیز آغاز شد که از هفتههای آینده در دسترس شهروندان است.
وی افزود: سرویسهای بهداشتی در بلوار ارم، میدان آرامگاه بوعلی و بلوار کولاب نیز با انجام تعمیرات اساسی و به روز کردن تمامی تاسیسات در دسترس شهروندان و گردشگران قرار خواهند گرفت.
یکی از ضروریات در گسترش شهرنشینی ایجاد فضاهای سبز جدید و همچنین ایجاد محلهای ورزشی جدید است، شهرداری منطقه یک چه اقداماتی را در این حوزه صورت میدهد؟ گسترش فضای سبز و با هدف افزایش فضای شادی و نشاط در بین شهروندان از ضروریات است و توسعه زیرساختهای شهری از نیازهای ضروری و انکار ناپذیر زندگی شهرنشینی به شمار میرود که در این میان توسعه فضای سبز و کاربریهای آن به دلیل تاثیرات مثبتی که بر محیط زیست و سلامت جسمی و روحی شهروندان میگذارد، بسیار حایز اهمیت است.
وی در ادامه تصریح کرد: فضای سبز شهری بایستی متناسب با شرایط هر منطقه مورد توجه قرار گیرد که در همین رابطه با به کارگیری کارشناسان متخصص و زبده تمامی معیارها، استانداردها و ضوابط شهری در سطح شهرداری منطقه یک شناسایی و احصاء شده است که در نهایت با به کارگیری طرحهای هنری و خلاقانه علاوه بر کاهش آلودگی ها، شاهد گسترش جلوههای بصری و سیمای شهری در راستای افزایش رضایتمندی شهروندان خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه همدان عنوان شهر سبز پایدار را یدک میکشد، گفت: توسعه و گسترش فضای سبز تاثیرات مثبت زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی را به همراه دارد که در نهایت منجر به ارتقای سطح کمی و کیفی زندگی شهروندان همدانی خواهد شد.
وي با اشاره به اينکه پيامدهاي توسعه شهري و پيچيدگيهاي معضلات زيست محيطي آنها موجوديت فضاي سبز و گسترش آن را اجتناب ناپذير کرده است، توسعه و احداث پارکها با اعتبار ۱۵۲ ميليارد ریالی را از اولویتهاي اين منطقه دانست و عنوان کرد: هم اکنون عملیات اجرای دو پارک محلی در سطح منطقه یک در حال انجام است، پارکهای کمال آباد و میدان بیمه که در پارک نواری کمال آباد عملیات محوطهسازی، جدولگذاری و سنگکاری کف به اتمام رسیده است و به زودی بهرهبرداری از آن صورت میپذیرد. همچین در پارک نواری میدان بیمه در حال عملیات تسطیح و جدولگذاری هستیم، در بحث بازسازي پارکها و فضاي سبز نیز ميتوان به ترميم و بازسازي پارک مردم، پارک جوان، بلوار کاج میتوان اشاره کرد.
دهبانی صابر گفت: عملیات اجرایی پارک جنگلی ولایت نیز به زودی آغاز خواهد شد که سعی داریم تا محیط طبیعی این منطقه حفظ شده و با اجرای مناسب جادههای دسترس در آن محیطی مفرح جهت خانوادهها احداث نماییم.
مدیر منطقه یک شهرداری همدان با اشاره به اهمیت مباحث فرهنگی، اجتماعی و ورزشی از اعتبار ۸۳ میلیارد ریالی این حوزه خبر داد و افزود: در سال جاری شهرداری منطقه از روزهای ابتدایی سال جاری عملیات اجرای چهار زمین ورزشی سطح منطقه را آغاز کرد که تا انتهای فصل تابستان آماده بهرهبرداری هستند، این زمینها مناسب استفاده ورزشهای چند منظوره بوده و ورزشکاران در رشتههای مختلف میتوانند از آنها استفاده نمایند. همچنین طرحها و نقشههای ورزشگاه شهدای شهرداری نیز در حال تدوین است و با آماده شدن طرحها اجرای عملیات را آغاز خواهیم کرد.
این روزها با گذر از بلوار ارم شاهد پوشش سقف میانی تالار همایشهای بین المللی و قرآنی هستیم، در چه مرحلهای از اجرای این پروژه هستید؟ در بودجه سال جاری مبلغ 65 میلیارد ریال جهت پوشش سقف میانی تالار در نظر گرفته شده است گفت پوشش اولیه با استفاده از ورقهای الومنیومی در حال اتمام است و تا انتهای فصل تابستان شاهد تکمیل این فاز از پروژه خواهیم بود و پس از آن عملیات انجام عایق کاری انجام خواهد شد.
آیا شهرداری منطقه یک برای جلوگیری از طغیان رودخانه و کانالها با توجه به نزدیکی به فصول پر بارش پاییز و زمستان داشته است؟ در سال گذشته توانستیم با لایروبی رودخانهها و کانالهای سطح منطقه به خوبی از آبگرفتگی و طغیان آنها جلوگیری نماییم و در سال جاری نیز با هدایت آبهای سطحی منطقه از جمله زمانی و جوادیه، دیوارکشی رودخانههای دره مراد بیگ و بلوار کاج و لایروبی های منظم بتوانیم در فصول پر بارش شاهد آسایش همشهریان باشیم.
وی در انتها از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر که با حمایتهای لازم باعث پیشرفت پروژههای شهر میشوند و شهروندانی که با مدیریت شهری همکاری میکنند تشکر و قدردانی کرد.
گفتگو: سمیرا قادری
نظر شما