به گزارش خبرنگار شبستان، فعالیت مراکز همسر گزینی در کشور بحث جدیدی نیست اما قانونی بودن و نظارت بر آنها قابل توجه است. با طرح موضوع تصویب فعالیت این مراکز و اعطای مجوز رسمی به آنان، دیدگاه قشرهای مختلف جامعه به آن بسیار متفاوت است و افراد مختلف نظریههای متفاوتی درمورد آنها ابراز میکنند، قشری با فعالیت آنها موافق و عدهای هم به شدت مخالف هستند.
به هرحال هر موضوع جدیدی در ابتدا موافقان و مخالفانی دارد ولی تنها نقطه اشتراک این افراد این است که تا این مراکز شروع به فعالیت نکنند، نمیشود در مورد آنها به صورت قطعی اظهارنظر کرد.
در جامعه ما به عنوان یک جامعه اسلامی درمورد هر چیز جدیدی مردم سوای توجه به نظر کارشناسان به نظر جامعه روحانیت و حوزه اهمیت فراوانی میدهند و عقیده علما و مراجع دینی برای مردم ما در صدر اظهارنظرهای دیگر قرار دارد.
وجود مراکز همسرگزینی درحال حاضر نیاز تلقی می شود
حجتالاسلام ماندگاری، مدرس حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار شبستان وجود مراکزی برای تسهیل ازدواج جوانان را از ضرورتهای جامعه برشمرد و گفت: ازدواج از مسایل مهم اجتماعی است که آسیبپذیری بسیاری به دلیل حساسیت آن دارد و عمدتا سه آسیب سن بالای ازدواج، هزینههای سنگین و فرهنگ ازدواج بیشتر متوجه جامعه است. متأسفانه فرهنگ ازدواج از دین فاصله گرفته و ارتباط دختران و پسران بسیار آسان و کمهزینه شده که این نتیجه تبلیغات غرب در جامعه است.
وی افزود: در چنین شرایطی وجود چنین مراکزی در جامعه یک نیاز تلقی میشود. فعالیت این مراکز باید زیر نظر متولیان فرهنگی باشد که هم اطلاعات دینی و هم اطلاعات فرهنگی غنی داشته باشند. قطعا اگر کارشناسان امر صرفا به بعد اجتماعی ازدواج توجه داشته باشند، خلأ دستورات دینی محسوس میشود و بالعکس اگر صرفا از لحاظ دینی به این مسئله پرداخته شود، مسایل اجتماعی و افکار جامعه نسبت به آن با نوعی بیتوجهی مواجه خواهد شد، بنابراین مسایل دینی و فرهنگی و اجتماعی ازدواج باید در کنار هم قرار گرفته و درخصوص این امر حساس به جوانان کمک کنند.
حجتالاسلام ماندگاری اظهارکرد: اگر مراکز همسرگزینی، اعتماد دینی و اجتماعی مردم را جلب کنند و به آنها اعتماد دهند که فعالیت آنها مطابق با هنجارهای جامعه و دین است، قطعا میتوانند مثمرثمر واقع شوند.
وی خاطرنشان کرد: خدمات ارائه شده در این مراکز نباید خشک علمی و آکادمیک باشد و با کمک نهادهای فرهنگی سطح خدمات به جوانان تعالی یافته و موجبات تسهیل ازدواج جوانان فراهم شود.
وی اصلیترین عنصر در موفقیت این مراکز را استادان حوزه و دانشگاه عنوان کرد و گفت: با همفکری استادان حوزه و دانشگاه در این مراکز میتوان گام مؤثری در موضوع ازدواج جوانان برداشت.
حجتالاسلام ماندگاری افزود: جامعه باید در مسیر درست جهتدهی شود و با ایجاد لیاقت، دیانت و آمادگیهای لازم در جوانان به آنها کمک کنیم تا درست و اصولی با امر ازدواج برخورد کنند.
معرفی با تحقیق کامل صورت گیرد
حجتالاسلام والمسلمین موسوی نیز در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: فعالیت این مراکز در جامعه میتواند تبعات مثبتی داشته باشد، درصورتی که درخصوص دختران و پسران تحقیقات کامل و جامع انجام شود و مراجعهکنندگان از لحاظ دین و اخلاق مورد ارزیابی قرار گرفته و تأیید شوند.
وی افزود: وضعیت اقتصادی هم در مراحل بعدی قابل بررسی است اما چیزی که اولویت دارد، وجود شرایط دینی و اخلاقی طرفین بوده و انشاءالله با ایجاد شرایط لازم در این مراکز ازدواج جوانان را تسهیل بخشند.
اکنون منتظر میمانیم تا ببینیم آیا شروع به کار این مراکز مورد تأیید دولت قرار میگیرد و آیا این طرح میتواند یکی از هزاران مشکل جوانان را برای ازدواج حل کند؟ استقبال جامعه درمورد این مراکز چگونه خواهد بود؟
پاسخ این سؤال و چندین سؤال دیگر به شروع کار این مراکز موکول میشود.
برای آغاز به کار مراکز همسرگزینی در کشور به صورت رسمی تصویب دولت الزامی است و با تحقق این امر مراکز همسرگزینی میتوانند فعالیت خود را زیر نظر سازمان ورزش و جوانان آغاز کنند.
پایان پیام/
نظر شما