نمایش کاریکاتورهای هنرمندان شاخص در نشریات دهه سی تا پنجاه خورشیدی

مدیر گالری کاما از نمایش کاریکاتورهای هنرمندان شاخص در نشریات دهه سی تا پنجاه خورشیدی خبر داد و گفت: در این نمایشگاه پژوهشی، ۲۵ اثر برای نخستین بار به نمایش در می آید.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نمایشگاه تحقیقی و پژوهشی «کاریکاتور در نشریات» با نمایش آثار کاریکاتور هنرمندانی چون اردشیر محصص، قاسم حاجی زاده، رضا بیژن، لباف و...  در نشریات کاریکاتور در سال های 1335 تا 1355  از روز جمعه 28 شهریور تا دوم مهر در گالری کاما به کیوریتوری « مونا خوش اقبال» برپا می شود، برپایی این نمایشگاه بهانه ای شد تا با «مدیر گالری کاما» به گفتگو بنشینیم:

 

 

نمایشگاه «کاریکاتور در نشریات» با چه هدفی برپا شده است؟

 این نمایشگاه با هدف بررسی پژوهشی و تحلیلی  کاریکاتور در مطبوعات ایران در دهه 30 تا 50 خورشیدی برای محققان و دانشجویان علاقمند به کارهای پژوهشی برپا می شود.

 

 

ویژگی بارز آثاری که در «کاریکاتور در نشریات» به نمایش در می آید چیست؟

آنچه در آثار این مجموعه به عنوان یک ویژگی بارز دیده می شود نگاه اعتراضی این آثار است، در واقع آثار این مجموعه متاثر از جریانات سیاسی و اجتماهی دهه 30 تا 50 خورشیدی است.

 

 

 در نمایشگاه حاضر چه تعداد اثر به نمایش در می آید؟

در نمایشگاه «کاریکاتور در نشریات»  25 اثر کاریکاتور از کارتونیست های پیش از انقلاب است  به نمایش درمی آید که 11 تا از این آثار به اردشیر محصص اختصاص دارد.

 

 

آثار کاریکاتور در نمایشگاه حاضر به همراه اصل اثر چاپ شده در مجلات به نمایش در می آید؟

بله، در نمایشگاه «کاریکاتور در نشریات»  آثاری که در نشریات چاپ شده به همراه اصل اثر به نمایش درآمده تا سندیت آثار برای مخاطبان محرز باشد، شاید مهم ترین ویژگی این اثار این است که رفرنس  این آثار در مجلات قدیمی به نمایش درآمده تا مخاطب بهتر بتواند این آثار را واکاوی کند.

 

 

این نمایشگاه بیشتر وجه پژوهشی دارد آثار را چگونه جمع آوری کردید؟

جمع آوری این مجموعه طی سال های طولانی صورت گرفته است ما منابع را از مجموعه دارانی که این مجلات را آرشیو کرده بودند امانت گرفتیم در واقع آثار با امضای هنرمند منتشر شده و نشان می دهد که اثر در این تاریخ برای این نشریه تصویر شده است.همانطور که می دانید  پیشینیه کاریکاتور در ایران به سال های بعد از دوران مشروطه برمی گردد، تا پیش از آن روزنامه ها فاقد تصویر بودند ولی پس از انقلاب مشروطه کاریکاتور به روزنامه ها و سپس به مجلات هم اضافه شد و به دلیل بیان ساده و صریح توانست راحت تر با مردم ارتباط برقرار کند . از اولین مجلات و روزتامه های طنز و کاریکاتور می توان به مجله «ملانصرالدین» «توفیق، فردوسی»  اشاره کرد .

 

 

در نمایشگاه «کاریکاتور در نشریات» آثار چه هنرمندانی به نمایش در می آید؟

در نمایشگاه تحقیقی و پژوهشی پیش رو کاریکاتورهایی که توسط نقاشان بزرگی مانند اردشیر محصص، قاسم حاجی زاده  ، رضا بیژن ، لباف و ... که در فاصله سال های  ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۵  برای نشریات آن دوره کشیده شده است به نمایش در می آید.

 

نمایشگاه «کاریکاتور در نشریات»  از 28 شهریور تا دوم مهر در گالری کاما برپا می شود علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه می توانند به خیابان پاسداران ، خیابان گلستان دهم ، پلاک 44 ، طبقه 2 مراجعه کنند.

کد خبر 972385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha