ایران جزء بزرگترین صادرکنندگان فرآورده های نفتی است

وزیر نفت با اشاره به مشکلات تحریمی برای صادرات نفت کشور گفت: ما جزء بزرگترین صادرکنندگان فرآورده های نفتی هستیم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، بیژن زنگنه در جلسه علنی امروز سه شنبه 25 شهریور و در ارایه توضیحاتی در رابطه با برنامه های وزارت نفت گفت: ما در راستای اجرای برنامه ششم توسعه بحث دوری از خام فروشی، تکمیل و توسعه میادین گازرسانی، صادرات محصولات گازی و مقابله با تحریم های نفتی را در دستور کار وزارت نفت قرار دادیم و در این راستا عمل کردیم.

 

وزیر نفت با بیان اینکه بحث استفاده از میدان های مشترک نفتی را در اولویت برنامه های وزارت نفت قرار دادیم، اظهار داشت: در دو محور میدان مشترک نفتی غرب کارون و پارس جنوبی که از اهمیت بیشتری برای ما برخوردار بودند، ما اقدامات خوبی را انجام دادیم. در محور غرب کارون از 70 هزار بشکه نفت در سال 92 به 400 هزار بشکه در روز در سال 99 رسیدیم و در این محور از همسایگان مان عقب نیستیم. قراردادهای نفتی دیگر برای میدان های مشترک نفتی بسته شده است، طرح های دیگری برای توسعه و نگهداشت سطح تولید بسته شده است و قراردادهایی در ین راستا امضا شده است.

 

وی بیان کرد: بخشی از گاز ما در میدان مشترک پارس جنوبی 150 میلیون دلار در این حوزه سرمایه گذاری کرده ایم، تولید ما در سال 84 در این میدان 14 میلیون متر مکعب در روز، در سال 92، 280 میلیون متر مکعب و در سال 99 به 700 میلیون متر مکعب در روز رسیده است و خوشبختانه تولیدمان در این میدان از همسایه ها نیز بیشتر است.

 

زنگنه گفت: بزرگترین و ماندگارترین کاری که ما در حوزه پارس جنوبی انجام داده ایم، این است که کار را در دریا تمام کرده ایم و در خشکی فقط یک پالایشگاه است که آن هم تاثیری در بهره برداری ما از میدان مشترک ما با قطر ندارد. در واقع باید بگوییم در پارس جنوبی یک تمدن صنعتی ایجاد شده است که از نمایندگان و رییس مجلس می خواهیم بازدیدی از این حوزه داشته باشند.

 

وی با بیان اشاره به برنامه های این وزارتخانه در بحث حمایت از محصولات پتروشیمی گفت: تولید ما در بحث پتروشیمی از 12 میلیون تن در سال 75 به 56 میلیون تن در سال 92 و در سال 1400 به 100 میلیون تن خواهد رسید. 25 میلیارد دلار ارزش محصولات پتروشیمی در سال 1400 است و پیش بینی ما برای تولید در سال 1404، 130 میلیون تن در روز است. 

 

وزیر نفت تصریح کرد: ظرفیت ما در بحث تولید پالایشگاهی از 1.8 درصد در سال 91 به 2.2 در سال 98 رسیده است. تولید بنزین ما از 52 میلیون لیتر در روز در سال 91 به 107 میلیون لیتر در سال 98 رسیده است.

 

وی با اشاره به اجرای طرح های نوسازی در پالایشگاه های آبادان، تبریز، اصفهان و اراک گفت: ما در بحث اجرای قانون توسعه پالایشگاه ها مصوب مجلس شورای اسلامی 20 طرح را صاحب صلاحیت دانستیم، کار آنها به زودی آغاز می شود، در این راستا 12 طرح بهسازی در پالایشگاه ها به ارزش هفت میلیارد دلار اجرایی می شود.

 

وی ادامه داد: 5.8 میلیارد دلار به پتروشیمی ها و صنایع پایین دستی از طریق بورس خوراک تحویل دادیم و برای توسعه آنها آنچه که می خواهیم انجام دهیم، یارانه تسهیلات، تضمین تامین خوراک شان است و در واقع کسانی که بخواهند در این زمینه سرمایه گذاری کنند، مورد حمایت جدی ما قرار می گیرند.

 

وی با اشاره به برنامه های این وزارتخانه در بحث توسعه گازرسانی گفت: در حال حاضر 86 درصد جمعیت روستایی و 99 درصد جمعیت شهری ما از نعمت گاز برخوردارند که در مجموع 94 درصد جمعیت کل کشور گاز دارند. برنامه ما این است که گازرسانی ها به 95 درصد با اولویت مناطق سردسیری برسانیم.

 

وزیر نفت با بیان اینکه در بحث صادرات گاز طبیعی ظرفیت دو برابری داشته ایم، گفت: ما جزو بزرگترین صادرکنندگان فرآورده های نفتی شده ایم، درست است صادرات پتروشیمی ما با مشکلات تحریمی ها روبروست ولی تاکید ما با تقویت ساخت داخل و حمایت از شرکت های دانش بنیان این است که بتوانیم در این رابطه مشکلات فعلی را حل کنیم.

 

زنگنه با اشاره به برنامه های این وزارتخانه برای دور زدن تحریم ها گفت: ما برای دور زدن تحریم ها از هر کسی کمک گرفتیم، از تمام نیروهای امنیتی و خارجی کمک گرفتیم و امیدواریم مجلس کمک کند تا با استفاده از دیپلماسی بین المجالس در این رابطه اقدامات اساسی را انجام دهیم، نیازمند کمک نمایندگان در این رابطه هستیم و امیدواریم با پیشنهادات شما راه های جدیدی برای صادرات پیدا کنیم.

 

وزیر نفت با تاکید بر اینکه ما درگیر یک جنگ نابرابر علیه ملت ایران هستیم، گفت: ما از هر پیشنهادی برای صدارت نفت استقبال می کنیم ولی بدانیم که وزارت نفت در خط مقدم این جنگ نابرابر ایستاده است.

 

وی با اشاره به چهار سند مهم وزارت نفت برای برنامه های این وزارتخانه در آینده گفت: این چهار سند هم برای حال و هم برای ریل گزاری در آینده است که سند سوخت و حمل و نقل کشور، تراز مصرف گاز در 1420، تولید نفت در سال 1420 و سند پتروشیمی و صنایع پایین دستی جزو این چهار سند هستند و امیدواریم نظرات کمیسیون انرژی را در رابطه با این چهار سند داشته باشیم که بتوانیم در تصویب آنها بهتر عمل کنیم.

 

زنگنه در ادامه با استقبال از پیشنهاد زاکانی برای تشکیل کارگروهی جهت بررسی پیشنهادات نمایندگان در حوزه وزارت نفت گفت: ما خواهش داریم این کارگروه با محوریت کمیسیون انرژی تشکیل شود و اتفاقا چهار سند نیز که در حال حاضر وزارت نفت آنها را تهیه کرده است نیز در این کارگروه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

 

وی با اشاره به بحث مجوزهای تولید متانول گفت: مجوزها در این حوزه قبلا داده شده است و ما نمی توانستیم آنها را لغو کنیم ولی به صاحب امتیازها گفتیم که ما از شما حمایت نمی کنیم و این گونه نیست که وزارت نفت برای حمایت از آنها برای بهداشت از صندوق توسعه ملی مجوز داده شود اتفاقا تاکید کردیم که آنها می توانند در حوزه تبدیل متانول به پروپیلن گام بردارند و وزارت نفت در این راستا از آنها هر نوع حمایتی خواهد داشت چرا که معتقدیم تبدیل متانول به پروپیلن مثل این است که به معدن طلا دست یافته باشند و می تواند طیف وسیعی از اشتغال و صنایع را ایجاد کند.

 

وی ادامه داد: هر سه میلیون متانول می تواند تبدیل به یک میلیون پروپیلن شود و به کسانی که در این رابطه مجوز داشته اند، تاکید کرده ایم که می توانند چهار تا چهار و نیم میلیون تن متانول را در عسلویه تبدیل به پروپیلن کنند و از آنجا در حول و حوش شیراز ما آن را تبدیل به محصولات دیگری کنیم و اینکه شیراز را انتخاب کردیم به این دلیل بود که به راه های ارتباطی و راه آهن دسترسی داشته باشیم.

 

وزیر نفت گفت: برخی تاکید داشتند که وزارت نفت قرارداد فاز یازده پارس جنوبی را امضا کرده است که باید بگوییم نظام جمهوری اسلامی ایران آن را امضا کرده است و من در حال حاضر امضای همه را دارم. 

 

وی با بیان اینکه برای جلوگیری از افت تولید در هر فاز پارس جنوبی نیاز به یک میلیارد دلار سرمایه گذاری است، گفت: در مورد قرارداد ترکمنستان که گاز ما را قطع کرد باید بگوییم این کشور چهار دفعه این کار را انجام داد و هر دفعه از ما امتیاز گرفتند اما این دفعه ما ایستادیم؛ آیا باید به خاطر این تنبیه شویم یا تحسین؟

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: در رابطه با بحث تک نرخی شدن بنزین نیز در سال 94 در این رابطه تصمیم گیری شد و هیچ کس هم آن موقع اعتراض نکرد حالا اینکه بعد از 5 الی 6 سوال از من بپرسند که چرا بنزین تک نرخی شده است، درست نیست. در ضمن در رابطه با این مسئله ما افزایش مصرف هم پیدا نکردیم./

کد خبر 971827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha