به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، امروز چهلمین روز از بازگشت قم به وضعیت قرمز است، وضعیتی است که در آن باید بسیاری از مسائل را رعایت و بیشتر از گذشته مراعات کرد.
نگاهی که به سطح شهر بیندازید، متوجه می شوید که آنطور که انتظار هم داریم، اتفاقی رخ نداده و عده ای عادی و بدون دغدغه در حال تردد هستند و بدون استفاده از ماسک به راحتی در سطح شهر قدم می زنند.
اگر چه ورود بدون ماسک به ادارات ممنوع شده است، اما مگر فقط کرونا در ادارات دولتی است و در دفاتر خصوصی و رستوران ها، پارک ها و مغازه ها و... کرونا وجود ندارد و یا اینکه مگر فقط صبح ها کرونا است که عده ای فقط صبح ماسک می زنند و عصر و شب بدون ماسک در سطح شهر تردد می کنند.
علی اکبر عباسی یکی از همشهریانی است که مقید به استفاده از ماسک بوده که در گفتگو با خبرنگار ما می گوید: اینکه یک روز بدون ماسک بیرون بیایم، فکر می کنم که یک لباسی نپوشیده ام و انگار یک چیزی کم است.
وی گفت: واقعا از اینکه برخی ماسک نمی زنند و رعایت نمی کنند، استرس می کشم و حتی بعضی مواقع تذکر می دهم و از آنها می خواهم که ماسک بزنند.
عباس فتحی دیگر همشهری قمی است که بدون ماسک در خیابان تردد می کند و می گوید: امروز فراموش کردم که ماسک بیاورم و از طرفی هم واقعا خسته شده ایم و نفسم می گیرد.
وی گفت: اینکه ماسک نزنیم کار درستی نیست، اما باور کنید بعضی وقتها آدم فراموش می کند و همین امر هم موجب این می شود که درگیر بیماری شویم.
زهرا معتمدی دیگر همشهری قمی نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: من مقید به این هستم که هر روز همسر و فرزندانم که از خانه بیرون می روند به آنها یادآوری کنم ماسک بزنید، چرا که با این اقدام از جان آنها حفاظت می کنم.
وی افزود: اگر همه خانواده ها فرزندان خود را ملزم کنند که حتما ماسک بزنند و وقتی بیرون می روند به آنها ماسک بدهند، دیگر مشکلی پیش نمی آید.
*افزایش تعداد کرونا مثبت ها در قم
متولیان سلامت استان می گویند که وضعیت کرونا در سطح استان قم به گونه ای شده است که 70 درصد تست های پی سی آری که انجام می شود، مثبت می شود و این در حالی است که در خردادماه امسال که قم وضعیت زرد و متمایل به سفید داشت فقط 10 درصد تست ها مثبت می شد.
وضعیت بیمارستان های قم روز به روز در حال پر شدن است و اگر در روزهای گذشته کمتر از 300 نفر بستری کرونایی در قم داشتیم اما در دو روز گذشته به یکباره به بیش از 500 نفر رسیده است.
*کم شدن توان پزشکان و پرستاران
«سید حسن عادلی» رئیس سازمان نظام پزشکی استان قم در خصوص وضعیت پزشکان و پرستاران می گوید: هر روز شاهد هستیم که چند نفر از کادر درمان از چرخه خدمت جدا شده و خودشان مبتلا به این ویروس می شوند.
وی افزود: ما از وضعیت آینده نگرانی داریم و نمی توانیم دست روی دست گذاشته و اجازه دهیم که وضعیت اسفبار گریبانگیر قم شود و باید همه خود را در این راستا مسئول بدانند.
عادلی تصریح کرد: توان پزشکان و پرستاران کم شده و دیگر آن انرژی روزهای اول را ندارند و همین امر باعث خستگی و مشکلات جسمی و روحی آنها شده است.
*در صورت ادامه دار بودن روند بستری ها مجبور به استفاده از ظرفیت بیمارستان های خیریه و خصوصی هستیم
«محمدرضا قدیر» رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز می گوید: به واسطه تعطیلی های دو هفته پیش انتظار این وضعیت را داشتیم اما باید این را نیز بگوییم که وضعیت بیمارستان ها مناسب نیست.
وی گفت: نمی خواهیم کرونا ترسی در جامعه راه بیندازیم، اما این حقیقت را باید مردم بدانند که اگر توجه نکنند و بی تفاوت از کنار کرونا عبور کنند، باید منتظر روزهای بد باشیم.
قدیر اذعان داشت: روزانه شاهد هستیم که 70 تا 80 نفر در سطح استان بستری می شوند و وضعیت بیمارستان ها به گونه ای است که در حال پر شدن هستند و بار دیگر به فکر این افتاده ایم که از ظرفیت بیمارستان های بخش خیریه و خصوصی هم استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در آستانه ورود به فصل پاییز هستیم، فصلی که ویروس ها و بیماری های بسیاری در آن وجود دارد و مراکز درمانی قم شلوغ می شوند و در کنار آن کرونا نیز وجود دارد که مجموعه کادر درمان را فرسوده می کند.
وی تصریح کرد: این نکته را نیز باید بگوییم که مانند روزهای اول در اسفندماه سال گذشته، نیروهای جهادی و کمک های مردمی وجود ندارد و همین امر هم موجب شده تا همه کارها به دوش کادر بیمارستان باشد و انتظار داریم اگر افرادی توانایی کمک دارند، به عرصه بیایند.
نکته قابل توجه اینکه با وجود بازگشایی مدارس و حضوری عده ای از دانش آموزان به صورت حضوری در کلاس های درس، باید بیشتر از گذشته مراقب باشیم و بدانیم که اگر سه قانون شستشوی دست ها، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را رعایت نکنیم، باید منتظر روزهای بحرانی باشیم.
افرادی هستند که ناقل بیماری بوده و هیچ علامتی نیز ندارند، اما در سطح شهر تردد کرده و بیماری را به دیگران منتقل می کنند، به پیرمردها و پیرزن هایی که عزیزان ما بوده و داغ از دست دادن آنها به قدری گران است که شاید تا سال ها فراموش نشود.
نظر شما