کرونا در ماه های ابتدایی مصرف گوشت مرغ را کاهش داد

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با شیوع ویروس کرونا در ماه‌های ابتدایی سال، مصرف گوشت مرغ کاهش پیدا کرد، ولی در ماه‌های اخیر تغییراتی در میزان تولیدات دام و طیور اتفاق نیفتاده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مرتضی رضایی شب گذشته (شنبه 22 شهریور) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: در سال گذشته سرانه هرخانواده در مصرف مرغ بیش از ۳۲ کیلو گرم و تخم مرغ حدود ۱۲ کیلوگرم بود که برای تامین این‌ها حدود ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تن ذرت، حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنجاله سویا و نزدیک به ۳/۵ میلیون تن جو مورد نیاز وارد کشور شد.

 

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون بعضی از این نهاده‌ها به اندازه کافی وارد کشور نشد گفت: نهاده‌هایی که وارد شد بصورت منظم وارد نشد و با کسری در بازار همراه بود که موجب تنش قیمت در مرغ و تخم مرغ شد.

 

وی با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد از کنجاله سویا در بازه زمانی ۶ ماهه تامین شده است ادامه داد: در این شرایط یک سری اتفاقات افتاد، ولی کمبودی درتولید وجود ندارد وقیمت مرغ را با ابتدای سال نباید مقایسه کنیم، چون قیمت مرغ بسیار افت کرد و مرغداران با ضرر بسیار سنگین همراه شدند.

 

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره نحوه توزیع نهاده‌های دامی گفت: در این زمینه سامانه بازارگاه طراحی شد و نهاده‌های دامی که وارد کشور می‌شود در تمامی استان‌ها و مرغداران به صورت منظم و دقیق توزیع شده است. حدود ۱۸ مرغداری گوشتی و ۱۴۰۰ مرغداری تخم گذار و بیش از ۳۰ هزار گاوداری صنعتی در کشور داریم.

 

وی ادامه داد: ۷۰۰ هزار تن از ۲ میلیون تن کنجاله سویا که مورد نیاز بود دچار کمبود شد و تمام موارد توزیع در سامانه بازارگاه قابل رصد و پیگیری است.

 

رضایی گفت: سازوکار‌های بازار در تعیین قیمت مرغ موثر است و قیمت تمام شده برمبنای ۱۵ فاکتور اصلی می‌باشد که درحال حاضر قیمت مصرفی تنظیم بازار ۱۵۵۰۰ تومان است. سیاست گذاری در میزان تولید با وزارت جهاد کشاورزی است و همچنین با مبنای تنظیم بازار ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در ماه مصوب شده است.

معاون امورتولید دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: قیمت تمام شده گوشت مرغ در حال حاضر واقعی نیست و سامانه بازارگاه حسابداری ملی را ایجاد کرده است.

 

وی افزود: تولید در شرایط بسیار خوبی است و اگر نهاده‌های دامی تامین شود باکمترین نوسان قیمت امسال را پشت سر خواهیم گذاشت و تغییرات قیمت بسیار پایین خواهد بود.

 

معاون امورتولید دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در دو هفته اخیر بانک مرکزی بصورت کامل یک میلیون و هفتصد هزار تن نهاده را تامین اعتبار کرد که تا سه ماه آینده این شرایط مناسب برای شرکت پشتیبانی امور دام وجود دارد.

 

وی از بانک مرکزی درخواست کرد که برای شرکت‌های خصوصی هم تامین اعتبار نهاده‌ها اتفاق بیفتد./

کد خبر 970931

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha