سینمای دفاع مقدس در زمان معاونت ضرغامی خودی نشان داد

نادر طالب زاده گفت:جشنواره چهاردهم فیلم فجر فضایی فراهم کرد که بسیاری از فیلم‌سازان جبهه‌ای‌ و مذهبی‌ و همچنین کسانی که چندین سال بایکوت شده بودند، در جشنواره حضور پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، برنامه سینمایی هفت شب گذشته با حضور نادر طالب‌زاده و مسعود فراستی و همچنین فریدون جیرانی به عنوان مجری برنامه به بررسی جشنواره چهاردهم و پانزدهم فیلم فجر پرداخت.

 

نادر طالب‌زاده که به عنوان یکی از داوران جشنواره چهاردهم فعالیت داشت، عنوان کرد: جشنواره چهاردهم فضایی فراهم کرد که بسیاری از فیلم‌سازانی که جبهه‌ای‌تر و مذهبی‌تر بودند وارد سینما شوند. همچنین کسانی به سینما ورود پیدا کردند که چند سال قبل از جشنواره بایکوت بودند.

 

وی ادامه داد: همزمان با فعالیت معاونت سینمایی جدید به سرپرستی عزت‌الله ضرغامی، فیلم کیارستمی به جشنواره کن ارسال شد و نخل طلا را از آن خود کرد. آن زمان بحث‌هایی بود که اینکه این فیلم به کن نرود که با اصرار مسئولان کن نیز روبرو شد. مسئله فرستادن فیلم کیارستمی به جشنواره کن جو خاصی را در سینمای کشور ایجاد کرد که خدا رو شکر اتفاق مهمی برای سینمای ایران به وجود آمد.

 

نادر طالب‌زاده با اشاره به خصوصیات دوره چهاردهم جشنواره، اظهار داشت: فیلم‌هایی که در دوره سیزدهم سفارش شده بودند به جشنواره چهاردهم فیلم فجر رسید. در آن زمان موجی وارد معاونت سینمایی شده بود که برگزاری دوره چهاردهم جشنواره را متفاوت کرد.

 

معاونت سینمایی وقت به دعوت از کارگردانان قبل از انقلاب سینما پرداخت که ضیافت کیمیایی نیز محصول همان سال‌ها است. از دیگر خصوصیت‌های جشنواره چهاردهم مسافرت سینماگران و بازیگران به شهرستان‌ها و مناطق جنگی بود تا با فضای دفاع مقدس آشنا شوند. در این دوره تأکید خاصی بر سینمای دفاع شده بود که برای جشنواره تازگی داشت.

 

نادر طالب‌زاده از دیگر خصوصیت‌های معاونت سینمایی ضرغامی را مروری بر آثار اولیور استون برشمرد و افزود: وارد شدن سینمای سه‌بعدی به جشنواره‌ یکی از طرح‌های ملی بود که نمایش فیلم‌های سه‌بعدی روسی در آن زمان صورت گرفت. همچنین در این دوره بسیاری از فیلم‌سازان جبهه‌ای وارد سینما شدند و طیف وسیع‌تری به سینمای دفاع مقدس ورود پیدا کرد.

 

مسعود فراستی یکی از افتخارات جشنواره پانزدهم را تولید فیلم سینمایی بچه‌های آسمان دانست و بیان کرد: بچه‌های آسمان مجید مجیدی در شرایط نامناسبی جایزه جشنواره را گرفت. شرایط برای این فیلم پرتنش بود که ضرغامی بدون اعمال نفوذ و دریافت جایزه بچه‌های آسمان مؤثر بود که این فیلم همچنان بهترین فیلم سینمای بعد از انقلاب است. آن زمان فیلم‌ساز را به طور اتفاقی در خیابان دیدم و با صدای بلند از فیلم‌اش تقدیر کرد، همان‌طور که بعدها نظر منفی خودم را نسبت به آواز گنجشک‌ها گفتم.

 

در ادامه برنامه، نادر طالب‌زاده به سفرهای خارجی خود در دوره چهاردهم و پانزدهم جشنواره اشاره کرد و گفت: در آن زمان همراه با ابوالفضل جلیلی به اسپانیا و ایتالیا سفر کردیم و جشنواره بین‌المللی ونیز را از نزدیک تجربه کردم که با خواندن هزاران کتاب به دست نمی‌آمد. استقبال و فضای فرهنگی جشنواره غلیظ بود که می‌توانست فیلم‌ساز را تحت تأثیر قرار دهد و این مسئله در ذات غرب است. جشنواره زرق و برق‌هایی دارد که اوج آن نیز در سینما است.

 

مسعود فراستی نیز در همین زمینه گفت: نامه‌ای از طرف دبیر جشنواره سوییس برای فیلم فرزاد مؤتمن رسید که من آن را مطالعه کردم. در آن نامه آمده بود که فیلم بسیار خوب بوده و شخصیت‌ها باورپذیر است اما ما از ایران انتظار مدرنیزم و نمایش اتوبان را در فیلم نداریم بلکه باید فیلم ایرانی اگزوتیک و سیاه‌نما باشد.

 

نادر طالب‌زاده به تمجید از فیلم سینمایی بازمانده به کارگردانی سیف‌الله داد پرداخت و بیان کرد: در آن زمان هیچ کاری به جز فیلم سیف‌الله داد شایسته تقدیر نبود تا حدی که به لحاظ خوش‌ساختی با آثار دیوید لین رقابت می‌کرد. این فیلم برای اولین بار بازیگران عرب را وارد سینما کرد و تاریخ فلسطین را بدون شعار نشان داد.

 

فراستی در پایان فیلم سینمایی لیلی با من است کمال تبریزی را یکی از آثار مورد علاقه خود دانست و عنوان داشت: بهترین فیلم کمال تبریزی لیلی با من بوده که در جشنواره چهاردهم جایزه بهترین فیلم‌نامه را از آن خود کرد، این فیلم بهترین فیلم کمدی تاریخ سینمای دفاع است که تا به حال نظیر آن ساختخه نشده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 97071

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha