به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، ارژنگ ربیعی، نویسنده مجموعه سه جلدی"هنر فارس در گذر زمان" که امروز (16دی) در شیراز رونمایی شد، گفت: دلایل مهمی برای نوشتن این کتاب ها داشتم که باید دین خود را به هنر فارس ادا می کردم.
وی تاکید کرد: پژوهش این کتاب ها 6 سال طول کشیده است که متاسفانه در این مدت به یک واقعیت تلخ پی بردم که مظلوم ترین هنرمندان، هنرمندان شیراز و فارس هستند که تاکنون بسیار بر آنها جفا شده است که شاید یکی از دلایل این مظلومیت، طبع بلند این هنرمندان است که باعث شده خود را کوچک شمرند و دیگران هنرشان را ببرند و خودشان را حساب نکنند.
ربیعی افزود: تواضع و هنر هنرمندان استان انگیزه ای شد که هنر و داشته های فرهنگی خود را به ایران و دنیا ارائه دهیم که این مجموعه کتاب ها در صورت ترجمه، می توانند سفیران ما در دنیا باشند.
نویسنده مجموعه سه جلدی هنر فارس در گذر زمان اضافه کرد: فرهنگ و هنر اصیل ایران در منطقه فارس است و این در حالی است که تاکنون بیش از 120 رشته از تعداد 270 رشته شناسایی شده هنر سنتی و صنایع دستی ایران، در استان فارس وجود دارد و این استان از هنرمندانی برخوردار بوده که از زمان کوروش آثار جاودانه ای را در دنیا از خود به جا گذاشته اند که این فرهنگ غنی می طلبید که تاریخ فرهنگی ما مکتوب شود و برای نسل های بعد جاودانه بماند.
ربیعی ادامه داد: عدم وجود منابع از دیگر انگیزه های تالیف این کتاب بود که متاسفانه منابع معتبر در این زمینه نداریم که البته چند کتاب توسط خارجی ها نوشته شده و کتاب هایی نیز در چند سال اخیر که مقطعی و یا فقط ویژه رشته هنری خاصی بودند به رشته تحریر در آمده که ارزش فارس بیشتر از این ها است و مجموعه و دایره المعارفی باید باشد که تمام هنرهای ملی فارس را در بر گیرد.
نویسنده مجموعه سه جلدی هنر فارس در گذر زمان تاکید کرد: هیچ گونه اعتبار دولتی برای چنین کاری نبود و ما حامی دولتی نداشتیم اما در این میان بنیاد فارس شناسی از همان ابتدای کار بسیار خوب برخورد کرد و مشوق چاپ این مجموعه کتاب شد.
وی اضافه کرد: تا پایان امسال جلدهای چهار، پنج و شش این کتاب آماده می شود که نیازمند حمایت ارگان ها و مقاماتی هستیم که باید دین خود را به هنرمندان ادا کنند.
پایان پیام/
نظر شما