آرشیو مطبوعات آستان قدس ۲۳۵ عنوان نشریه تخصصی سینمایی دارد

حافظی گفت:آرشیو مطبوعات سازمان را غنی‌ترین آرشیو مطبوعات سینمایی کشور اعلام و گفت: این مرکز در راستای صیانت از آثار فرهنگی، وظیفه شناسایی و جذب نشریات منتشر‌ شده در کشور را دارد که تا کنون بیش از ۲۳۵ عنوان نشریه سینمایی را در خود جای داده است.

«ابراهیم حافظی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد آرشیو مطبوعات مرکز اساد آستان قدس رضوی را غنی‌ترین آرشیو مطبوعات سینمایی کشور اعلام و گفت: این مرکز در راستای صیانت از آثار فرهنگی، وظیفه شناسایی و جذب نشریات منتشر‌ شده در کشور را دارد که تاکنون بیش از ۲۳۵ عنوان نشریه سینمایی را در خود جای داده و از این تعداد، ۲۶ عنوان مربوط به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است و ۹ عنوان در سال‌های اولیۀ بعد از پیروزی انقلاب چاپ و جذب آرشیو شده است.

 

رئیس اداره مطبوعات مرکز اسناد آستان قدس افزود: از مجموع ۲۳۵ عنوان، تعداد ۱۶۱ عنوان در تهران و ۱۵ عنوان در مشهد چاپ شده است و سایر عناوین مربوط به سایر شهرهاست که سهم شهرهای اصفهان ۸ عنوان و قم، همدان و شیراز هرکدام ۴ تا ۵ عنوان است.

 

حافظی نکتۀ حائز اهمیت در آرشیو نشریات سینمایی آستان قدس رضوی را تعلق حدود ۷۴ عنوان به دانشگاه‌های کشور دانست که مطالب آن، به همت دانشجویان تنظیم و چاپ شده است و این مسئله، علاقۀ این قشر به حوزۀ هنر هفتم را نشان می‌دهد.

 

وی به قدیمی‌ترین نشریۀ سینمایی موجود در آرشیو آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: اولین نشریۀ کاملاً هنری و سینمایی موجود در آرشیو، مجلۀ «هنرمندان» است که در سال ۱۳۲۳ خورشیدی چاپ شد و پنجمین نشریۀ تخصصی سینماست.

 

رئیس اداره مطبوعات مرکز اسناد آستان قدس از نخستین روزنامۀ هنری ایران یاد کرد و گفت: روزنامۀ تیاتر که نسخه‌های آن توسط مدیر این روزنامه وقف کتابخانۀ آستان قدس رضوی شده است، نخستین روزنامۀ هنری ایران بود که دربارۀ تئاتر و نمایشنامه‌های ایران و جهان، خبر منتشر می‌کرد.

 

وی با ابراز این‌که تاریخ مطبوعات سینمایی ۹۰ ساله است اضافه کرد: نشریۀ «ستارۀ سینما» طولانی‌ترین دورۀ انتشار مجلات سینمایی قبل از انقلاب را به خود اختصاص داده است که بیشترین موجودی آن در آرشیو آستان قدس رضوی است و این اولین مجلۀ سینمایی بعد از کودتای ۲۸ مرداد است.

 

حافظی تصریح کرد: مجله‌های فرهنگ و سینما(۱۳۶۹)، گزارش فیلم(۱۳۶۹)، هفته‌نامۀ سینما(۱۳۷۰)، دنیای تصویر(۱۳۷۱)، سینما تئاتر(۱۳۷۲)، فیلم‌نگار(۱۳۸۱)، بانی‌فیلم(۱۳۸۲)، هنرمند(۱۳۸۶)، جهان‌سینما(۱۳۸۶) از دیگر نشریات مهم این حوزه پس از پیروزی انقلاب اسلامی هستند.

کد خبر 969833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha