«ابراهیم حافظی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد آرشیو مطبوعات مرکز اساد آستان قدس رضوی را غنیترین آرشیو مطبوعات سینمایی کشور اعلام و گفت: این مرکز در راستای صیانت از آثار فرهنگی، وظیفه شناسایی و جذب نشریات منتشر شده در کشور را دارد که تاکنون بیش از ۲۳۵ عنوان نشریه سینمایی را در خود جای داده و از این تعداد، ۲۶ عنوان مربوط به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است و ۹ عنوان در سالهای اولیۀ بعد از پیروزی انقلاب چاپ و جذب آرشیو شده است.
رئیس اداره مطبوعات مرکز اسناد آستان قدس افزود: از مجموع ۲۳۵ عنوان، تعداد ۱۶۱ عنوان در تهران و ۱۵ عنوان در مشهد چاپ شده است و سایر عناوین مربوط به سایر شهرهاست که سهم شهرهای اصفهان ۸ عنوان و قم، همدان و شیراز هرکدام ۴ تا ۵ عنوان است.
حافظی نکتۀ حائز اهمیت در آرشیو نشریات سینمایی آستان قدس رضوی را تعلق حدود ۷۴ عنوان به دانشگاههای کشور دانست که مطالب آن، به همت دانشجویان تنظیم و چاپ شده است و این مسئله، علاقۀ این قشر به حوزۀ هنر هفتم را نشان میدهد.
وی به قدیمیترین نشریۀ سینمایی موجود در آرشیو آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: اولین نشریۀ کاملاً هنری و سینمایی موجود در آرشیو، مجلۀ «هنرمندان» است که در سال ۱۳۲۳ خورشیدی چاپ شد و پنجمین نشریۀ تخصصی سینماست.
رئیس اداره مطبوعات مرکز اسناد آستان قدس از نخستین روزنامۀ هنری ایران یاد کرد و گفت: روزنامۀ تیاتر که نسخههای آن توسط مدیر این روزنامه وقف کتابخانۀ آستان قدس رضوی شده است، نخستین روزنامۀ هنری ایران بود که دربارۀ تئاتر و نمایشنامههای ایران و جهان، خبر منتشر میکرد.
وی با ابراز اینکه تاریخ مطبوعات سینمایی ۹۰ ساله است اضافه کرد: نشریۀ «ستارۀ سینما» طولانیترین دورۀ انتشار مجلات سینمایی قبل از انقلاب را به خود اختصاص داده است که بیشترین موجودی آن در آرشیو آستان قدس رضوی است و این اولین مجلۀ سینمایی بعد از کودتای ۲۸ مرداد است.
حافظی تصریح کرد: مجلههای فرهنگ و سینما(۱۳۶۹)، گزارش فیلم(۱۳۶۹)، هفتهنامۀ سینما(۱۳۷۰)، دنیای تصویر(۱۳۷۱)، سینما تئاتر(۱۳۷۲)، فیلمنگار(۱۳۸۱)، بانیفیلم(۱۳۸۲)، هنرمند(۱۳۸۶)، جهانسینما(۱۳۸۶) از دیگر نشریات مهم این حوزه پس از پیروزی انقلاب اسلامی هستند.
نظر شما