«سعید سعادتی» در گفتوگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اهمیت برگزاری همایش «تجلیل از نوگلان حسینی»، اظهار کرد: ترویج فرهنگ عاشورا و پیام نهضت حسینی یکی از مهمترین مسائلی است که میبایست در دستور کار تمام مسوولان و به ویژه متولیان فرهنگی کشورمان قرار گیرد.
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور از مشارکت بیش از ۲۵ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد با فرهنگسرای اندیشه برای برگزاری چهاردهمین آئین نوگلان حسینی خبر داد و گفت: نهادینه شدن نهضت حسینی و پیام عاشورا، ملت و به خصوص نسل جوان کشورمان را از تمام توطئه و تهاجمات فرهنگی دشمنان مصون نگاه میدارد.
وی افزود: نسل جوان جامعه که با گستردگی و تنوع در انتخاب مواجه است و ذائقه بسیار متنوعی در پذیرش و برگزیدن دارد، مورد هجمه و هدف دشمنانی است که به هیچ عنوان ارزش و باورهای اسلامی جوانان را برنمیتابند؛ لذا ضرورت دارد که با بهرهگیری از تمام ظرفیتها در مقابله با اقدامات بیگانگان تلاش کنیم.
سعادتی با اشاره به تنوع و ذائقه نسل جوان در راستای برگزیدن نوع سبک زندگی، گفت: با توجه به فضای مجازی و استفادههای گوناگون نسل جوان از این ظرفیت، باید بپذیریم که از طرفی فرصت انتخاب جوانان محدود است و از طرف دیگر سختپسند شدهاند؛ در حقیقت ما باید در خصوص انتقال پیام نهضت حسینی و مفاهیم معارف عاشورایی به نسل امروز ظرافت و دقت داشته باشیم و به عبارتی باید به بهترین حالت ممکن با نسل جوان ارتباط برقرار و آنها را با معارف و آموزههای عاشورا آشنا کنیم.
معاون فرهنگی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: یکی از راههای ارتباط با نسل جوان و آشنایی آنها با کربلا و نهضت حسینی، استعدادیابی نوجوان در رشتههای مختلف است.
وی ادامه داد: وقتی استعدادهای نسل جوان را شناسایی کردیم، باید آنها را در معرض جریان روندهای به عنوان جریان عاشورا قرار دهیم تا استعدادهایشان در این مسیر رشد و تکامل پیدا کند.
سعادتی در این رابطه، اظهار کرد: به عنوان مثال اگر نوجوانان در زمینه فیلمسازی، خوشنویسی، هنرهای تجسمی، شعر و نویسندگی استعداد دارند، باید تلاش کنیم این توانایی و ظرفیتهای بالقوه در مسیر ترویج فرهنگ و آموزههای عاشورا قرار داده و شکوفا کنیم.
معاون فرهنگی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: یکی از اقدامات شایسته و ارزنده که توسط فرهنگسرای اندیشه و با همکاری آموزش و پرورش و کانونهای مساجد انجام میشود، شناسایی استعدادی مداحی نوجوانان است.
وی تصریح کرد: با توجه به سابقه در آوازخوانی و مدیحهسرایی و همچنین تنوع و گستردگی که در آواها و نغمههای اسلامی - ایرانی وجود دارد، استعدادهای زیادی در کشورمان وجود دارد که باید به خوبی کشف و شناسایی شوند و در مسیر فرهنگ عاشورا به عنوان یک جریان دارای حیات، رشد کنند.
سعادتی در این زمینه، ادامه داد: ابتدا مفاهیم و معارف عاشورایی به واسطه این هنر گسترش پیدا میکند و همچنین خود هنرمندان در معرض این جریان عاشورایی تربیت و رشد پیدا میکنند و این نوع تربیت در مکتب عاشورا و نهضت حسینی به ارمغان میآید، تربیتی حماسی است.
معاون فرهنگی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به نقش مهم و تاثیرگذار فرهنگسرای اندیشه در برگزاری هر چه باشکوهتر آئین تجلیل از نوگلان حسینی، گفت: با توجه به محدودیت در زمینههای مختلف به ویژه در تامین اعتبارات، متولیان و مسئولان فرهنگسرا بسیار در زمینههای فرهنگی و ارزشی تلاش و در واقع جهاد میکنند.
وی افزود: روحیه مردمی، مردمداری و روحیه جهادی که در دستاندرکاران فرهنگسرای اندیشه وجود دارد، این فرهنگسرا را در ترویج فرهنگ و آموزههای عاشورا و نهضت حسینی در جامعه پیشگام و پیشتاز کرده است؛ در واقع باید بگوئیم که این فرهنگسرا اقدامی ملی انجام میدهد و جا دارد نهادهایی همچون سازمان صدا و سیما و سازمان تبلیغات از نهادهای همچون فرهنگسازی اندیشه که دغدغه فرهنگ و تربیت نسل جوان را دارند، حمایت ویژه کنند.
سعادتی در پایان با اشاره به اینکه ۲۵ هزار و ۱۸۲ کانون فرهنگی هنری مساجد در کشور فعالیت دارد که برای همگی آنها فراخوان شرکت در چهاردهمین آئین تجلیل از نوگلان حسینی ارسال شده است، خاطرنشان کرد: بیش از ۲ میلیون و ۱۳۳ هزار نفر عضو کانونهای فرهنگی مساجد که می توانند با شرکت در آئین نوگلان حسینی و مراجعه با نشانی www.nogolanhosseini.ir استعدادشان را ارزیابی کنند.
نظر شما